icon

Je normálne cítiť slabosť po covide?

16. dec 2024

Ahojte, zažili ste? Od kovidu som asi 2-2,5 tyzna. Nohy slabsie ruky slabsie🤷‍♀️ pri chôdzi nohy cítim stale. Neviete co na to pomáha? Vitaminy užívam, tiež magnesko..

Strana
z2
pokemonkaa
16. dec 2024

mne po covide pomohla Moringa. Uzivala som ju tri mesiace, denne 2 tablety zapit poriadne vodou.
Trvalo to vsak asi tri tyzdne, kym som sa zacala citit ako tak lepsie - silnejsie. Davala som si aj horku cokoladu, pila mineralku magneziu, davala som si denne dve salky kavy (popradskej zrnkovej kavy) poriadne sladkej, aby ma nakopla a ked sa dalo, isla som si vzdy lahnut.

https://www.namaximum.sk/bio-moringa-vegetarian...

sara07
16. dec 2024

ano, prešlo to časom samé
fungovala som s prestavkami

autor
16. dec 2024

@pokemonkaa ďakujjem za tip, skúsim 🙂 a kolko trvala celkovo tá slabosť? Tiež ste to cítila aj v rukách a nohách?

autor
16. dec 2024

@sara07 a kolko trvalo kým ste sa opäť cítila silna?

pokemonkaa
16. dec 2024

hlavne v nohach, nedokazala som sa na nich udrzať. Pri dlhsom staní, sa mi az triasli. Do polroka som sa zacala citit lepsie. Mala som vsak silny covid, ostatni z rodiny boli fit za par tyzdnov, ja som sa dobre potrapila.

sara07
16. dec 2024

také dva mesiace určite

autor
16. dec 2024

@pokemonkaa to pekne potrapilo. Ja som mala covid take silne nachladnutie. Divne bolo akurat zápal hrtana. Aj ostatní z rodiny mali slabosť?

autor
16. dec 2024

@sara07 to som tajne dúfala, ze do vianoc to nejako prejde. Nemali ste aj nevolnosť ked ste napr. mali väčsiu námahu (doniesť tažky nákup, nejaka vychadzka...)

simca06022011
16. dec 2024

Ano je to normlane

sara07
16. dec 2024

nakupy som vynechala respektivne ja tak max do 2 kg kupujem
vyzeralo to asi takto umyla umyvadlo, lahla na 15 min, umyla vanu zase lahla .. tak som nejak fungovala .. prešlo to postupne

autor
16. dec 2024

@sara07 to ste mali teraz niekedy po omicrone alebo tomto flirte? Lebo hentak podobne som ja fungovala po delte, riady som umyvala posediacky

autor
16. dec 2024

@simca06022011 ako dlho trvalo?

simca06022011
16. dec 2024

U mna tak cca 3tyzdne, ja som bola takmer tyzden uplne KO, 4dni bez hlasu, teploty, ani z postele vstat a potom postupne.. no 3tyzdne dokopy kym som vobec bola schopna NIECO urobit, pri venceni psa som fucala este dlhsie trosku :D si pamatam, ze ani po schodoch doma som nevedela riadne vyjst :D

autor
16. dec 2024

@simca06022011 to bolo ale asi na zaciatku pandemie ci? Ja teraz tiez idem so psom ale tie nohy citom no, ale este tak tyzden dozadu sa mi aj viac motala hlava, teraz to ide asi trosku lepsie uz. No do vianoc to ale asi uz nestihnem:(

simca06022011
16. dec 2024

ale nie, preco? ja som mala prvykrat kovid minule vianoce. A takto ma vyplo

autor
16. dec 2024

@simca06022011 som si myslela, lebo vtedy to ludi dost znicilo a presne hento ze som nevladala vyjst schodami hore a fuňala som este 5 minut potom som si zažila pri tej delte.

simca06022011
16. dec 2024

no ja som napr. nemala kasel ani taketo veci, ale neskutocne ma bolelo hrdlo, ako nikdy v zivote, cuch/chut prec na dva tyzdne (super na vianoce :DDD) , a nevladala som.. svaly ma boleli a tak.. nikdy ma tak cely clovek nebolel .. ako teraz mi to je vtipne, ale som myslela, ze zomriem :DD

sara07
17. dec 2024

pred omicronom čo bol, ked som mala omicron tak to bolo v pohode už a oba som mala v podstate lahky priebeh ultra lahky - pachut v ustach, hodina ma bolela hlava cca nič viac
a to pravidelne po schodoch , denne aspon prejdem 3,5 km - kedže mhd tu je aká je - elepticky trenažer, čiže kondičku aku taku mám ale aj tak som bola proste slaba a unava ale teraz je to uplne v pohode už
pomaličky som zaradovala aktivity naspäť

autor
17. dec 2024

@simca06022011 nemali ste náhodou aj také motanie hlavy?

simca06022011
17. dec 2024

neviem, mozno.. ja som nevedla nic robit, fakt som 3-4 dni len lezala v posteli ako zdochlinka...

autor
17. dec 2024

@simca06022011 tak to pri prebiehajúcej chorobe je normálne 🙂 ja by som teraz potrebovala fungovat a moc sa mi teda nedarí..

gabika2665
24. dec 2024

Ahoj aj ja akom asi toľko po covide neskutočná slabost v rukách nohách, vitamíny beriem zatiaľ žiadne zlepšenie. A ty ako si na tom?

autor
25. dec 2024

@gabika2665 ahoj, vieščo cítim už zlepšenie. Včera som prešla za cely deň 8,5km a hoďku- hoďku a pol som poupratovala. Len akosi mám problém so spánkom, teplo lebo vela kúrime, už pár dni, neviem sa uložiť, hneď zaspať a dobre vyspať. Nemávaš aj take jemne motanie hlavy? Ja to na sebe pozorujem, aj mi je hned rýchlo zle, keď pár hodin nejem.

gabika2665
25. dec 2024

Tak to si dosť presla ja chvalabohu nemám problém s motanim hlavy, ale so spánkom ano tiež mi trva dokedy zaspim a ráno ťažko vstávam. A keď niečo robím busi mi srdce asi telo je ešte vysilene. Ty to tak nemáš?

autor
25. dec 2024

@gabika2665 ja som skor mala, teraz uz menej, napr po tej vychadzke rano cca 5-6km sa mi tiez motala hlava, obcas bolela a nevolnost teraz to je vytazne menej. Ale hlavne omnoho viac cítim ked napr naobedujem sa o 12tej a okolo 3 uz tak horsie, tiez aj akoby sa hlava jemne točila a musim proste čosi zjest. Tiež si to vysvetlujem, že telo je slabe, že to sa asi preto ešte deje🤷‍♀️ a na spánok Ti čo pomáha?

gabika2665
25. dec 2024

Môžme si popísať súkromne?

lenocka137
30. dec 2024

Ahojte, ja mám to isté čo vy, neviem či to bol covid, test som nerobila ale od 15.12 zvýšené teploty, bolesť hlavy, kašeľ nádcha, únava, slabosť...a doteraz mám strašne zlý spánok,v noci sa budím,mávam zimnicu, studené ruky nohy,akoby neprekrvené- v spánku mi tŕpnu, bolesť chrbta, trochu aj hlavy, musím stále jesť lebo mi hneď príde zle...často sa mi trasú ruky aj nohy, akoby slabé...je mi proste divné, dnes som si v noci konečne lepšie pospala ale ráno to bol des, sucho v ústach, točenie hlavy, slabosť, búšenie srdca...
@gabika2665

autor
30. dec 2024

@lenocka137 ja som tiež viac jedla, prislo mi tp ze mi je zle akoby od hladu. Postupme mi to prechadza. Ale za to nohy bolia, aj ked prejdem na vychadzke a podobne. Inak som po 3 tyzdnom zacala citit jemne lepsienie teraz po mesiaci mozem povedat, ze vsetko sa mierni. No akurat bolest nôh je, ale nie nejaka hrozna ze by mi sli od bolesti slzy, ale taka obmedzujuca. A oči štipu to ma tiez dost trápy

lenocka137
30. dec 2024

A zima vám nie je? Ja nemôžem ísť večer do sprchy lebo ma strašne trasie od zimy...tak len tak narýchlo, hlavu zvlášť a telo zvlášť si osprchujem...je to akési čudné, toto mi v živote nebolo...a áno aj ja mám pocit, že mi je zle z hladu...tak jem...veď mi aj chutí...

autor
30. dec 2024

@lenocka137 zimu som nemala az takú ako opisuješ. Max len že sme dost kúrili a mne bolo chladno keď som mala krátky rukáv a mala som zimomriavky. Ale spanok bol tiez posraty cely. Na druhy den ako zombie. Este ked mám stale aj od toho predtým zvýšenu únavu. Aj mne chuti akosi az moc :D 😀 ale henten pocit som mala aj asi viac ako 3 tyzdne, kazde dve hodiny cosi jesť, mne hlavu mota, vzdy som si myslela ze od hladu, ale ked som par hodin nejedla tak raz normalne ma zacalo tak vnutorne triast 4x ma prehnalo, a ked som sa najesla preslo to🤷‍♀️

Strana
z2