icon

Je normálne mať bolesť po operácii hernie?

masutko
20. feb 2024

Dobrý večer/ahojte

Chcel by som sa prosím opýtať, či tu nenájdem niekoho s podobným problémom, ktorý skúsim čo najkratšie popísať.
Koncom apríla 2023 som podstúpil operáciu hernie. Predtým som už aktívne cvičil, no po operácii som mal samozrejme pauzu. Po 3 mesiacoch od operácie, konkrétne na bratrancovej svadbe, som zaznamenal pri zvýšenej fyzickej aktivite prvýkrát bolesť- mierne pichanie, trhavá bolesť. Hneď o deň na to som bol na SONE, no všetko bolo okej. Nechal som to tak, začal som postupne cvičiť a makal som poriadne a naplno pred dovolenkou asi 3 týždne. No ani neskôr to neprešlo. Šiel som na SONO znova niekedy začiatkom októbra, ale zas na ňom bolo všetko okej. Moja otázka teda znie: Je možné, že skoro rok po operácii, to stále bolí? Lekári mi naposledy povedali, že mám oddychovať , a že je to normálne. Ďakujem vopred za každú radu.

liliputka2131
20. feb 2024

@masutko moze nemusi ja som mala operovany 3x ten isty pruh presne preto ze som kratko po cvicila dvihala tazke vahy a nedavala som si pas

janica_
21. feb 2024

Mala som herniu v slabinach, malinka mrcha 2,5x1cm a po troch mesiacoch som mala problem chodit vystreta a rychlo ako ma to stale tahalo, operovali mi to normalne, nie laparoskopicky. Mam za sebou aj cisarsky rez, ovela vacsiu jazvu a po nom som nemala problemy na druhy den fungovat, nebola to euforia, jednoducho ked to porovnam, akoby mi ani nic nerobili, chodila som bez problemov, otacala sa na posteli. Podla mna zalezi, kde bola ta hernia umiestnena a co vsetko sa musi hojit, takze moze boliet aj po roku ak to zatazujes. Teraz som po operacii cca 4 roky a bola som dlhsie chora, 7 tyzdnov som kaslala a ozvala sa jazva po hernii. Lekarka mi robila sono a povedala ze nic neprasklo ze to je v poriadku.

ildiko36
21. feb 2024

@masutko podla mňa tam budeš mať zrasty, aj ja som to mala po operacii slepeho čreva, mala som dlhodobo ( možno aj 3roky) neskutocne bolesti po zvýšenej fyz.aktivite. Ťažko to diagnostikujú pritom si myslim chirurgovi by to malo byť jednoznačnè že po op sa môže spraviť.Len laparoskopicky to vedia zrušiť .Ja som už nešla.

hanelka1
24. feb 2024

@masutko a dávali ti sieťku pri operácii? Ono aj tá sieťka ako vrastá tak to môžeš pociťovať, bolesť, tahanie, brnenie. Ak sieťku nemáš tak pozor na ťažké veci. Tá bolesť môže naznačovať že ta stena brušná je slabá a zase sa ti spraví nový pruh.

masutko
autor
26. feb 2024

@hanelka1 áno dávali mi sieťku

hanelka1
27. feb 2024

@masutko tak to môže byť z tej sieťky