icon

Je normálne, že glycerínový čapík účinkuje okamžite?

lenka2321
13. dec 2024

Baby prosím poraďte mi už druhý deň beriem glycerínové čípky Suppositoria a neviem, či to takto má byť, ale hneď, čo zoberiem čípok ani 2-3 min. a ma stiahne na wc je to normálne? V príbalovom letáku píše, že účinok nastane po 10 - 30 min.
Stiahne ma po 2-3 min. výjde zo mňa ledva trošku a potom celý deň nič , alebo sem tam...
Neviem, čo si o tom myslieť? Má niektorá podobnú skúsenosť?

anavixy
13. dec 2024

Mozno si ich nezavedies dostatocne hlboko. Ak mas pocit ze ano, skusila by som si na tvojom mieste radsej kupit v lekarni mikroklyzmu.

lenka2321
autor
13. dec 2024

@anavixy Čo je tá mikroklyzma?

kitycat
13. dec 2024

@lenka2321 ano ono ta stiahne, ale skus vydrzat dlhsie. Proste drz. To sa ti len roztopi cipok a nestihne urobit ostatne

Ja som si raz pred zakrokom davala dva ... to cakanie

lenka2321
autor
13. dec 2024

@kitycat Keď to je ťažké udržať v sebe 😅 snažím sa, ale márne ... Ale musím to nejak vydržať no

kitycat
13. dec 2024

@lenka2321 musis lebo vo z trba ide je ten cipok, zase potom nezabudni lebo potom to tiez nejde 😅
Je to fakt veda a taka blbost

thirstymonk
13. dec 2024

@lenka2321 Mikroklystyr... jak keĎ ti v nemocnici robia seriozny klystyr a napumpuju ti do čreva liter nejakej tekutiny, tak existujú také plastové ampulky v lekárni, voľne predajné, ktoré si kúpiš, ono to obsahuje niečo na "vypudenie"... aplikuješ a čakáš.

Tvoj problém je ten, že tie čipky musíš fakt udržať aspoň tých 10 minút, ale niekedy stačí aj minúta, aby vyprovokovalo zbytok obsahu a šlo to von. Veľa šťastia.

qi
13. dec 2024

@lenka2321 lahni si po jeho zavedeni na brusko, potom vydrzis kolko treba 🙂

lenka2321
autor
14. dec 2024

@qi Na bruško nemôžem, lebo som v 9 mesiaci tehotenstva