icon

Je nutná návšteva očného predpis očí v optike?

28. máj 2025

Ahojte,zistia aj v optike ci potrebujem okuliare a ake dioptrie alebo je nutne ist k ocnemu?Treba k ocnemu vymenny listok?Dakujem.

pribinak
28. máj 2025

V niektorých opierkach majú zazmluvnených lekárov, treba sa opytat

rozculena
28. máj 2025

nepotrebuješ výmenný lístok.Dioptrie ti zmerajú aj v optike,niektoré majú lepšie vybavenie,iné horšie.Ala na prvý krát by som rozhodne išla k lekárovi

viestta
28. máj 2025

Dioptrie ti zmeraju, ale nie je to plnohodnotne ocne vysetrenie

kleopatra32
28. máj 2025

V optike pokiaľ tam majú optometristu,tak dioptrie zmerajú a pokiaľ je dostatočne vybavená vyšetrovňa, tak to stačí. Ja keď meriam a nájdem niečo, čo by tam nemalo byť (napr. vyšší očný tlak, sivý zákal alebo keratokonus), prípadne je tam nejaká zaujímavá anamnéza, dám odporúčanie k očnému, inak to nie je potrebné.

taktotedanie
29. máj 2025

Tam ti vsak mevysetria ocne pozadie a dalsie strukruty, ktore by mali byt vysetrene len ocnym lekarom aspon 1x rocne

kleopatra32
29. máj 2025

Oční lekári v ambulancii urobia celkové vyšetrenie, teda mali by, predpíšu dioptrie (niektorí dobre, niektorí úplne zle), ale pozor ak by si sa rozhodla ísť na očnú kliniku, pretože aspoň teda v mojom okolí to funguje tak, že pokiaľ sa objednáš na očné vyšetrenie, tak ideš k lekárovi a ten vyšetrí očné pozadie, rohovku, šošovku, zorné pole a tak ďalej, ale dioptrie pomerá len na autorefraktokeratometri (ARK) a to je celé. Ak chceš aby ti predpísali dioptrie, tak sa musiš objednať zas na vyšetrenie, ale to už ideš k optometristovi, ktorí pracuje na klinike a on predpíše dioptrie. Pomerne často sa s tým stretávam, že prídu ľudia z kliniky s papierom, ale dioptrie žiadne a potom sú sklamaní, že tam dosť veľa platili a nemajú, čo primárne chceli.

ronie338
29. máj 2025

Keď je optometrista v optike a majú prístroj odmeraju ti aj v optike, ak je dobrý aj lepšie ako lekár. Lekár je skôr na celkové zhodnotenie.

anonym_fd0651
20. okt 2025

Dobrý deň mám taký problém nosím prvýkrát dioptrické okuliare a keď si ich nasadim na oči tak vidim cez nich ako keby som išla hore kopcom tak neviem či sú zle sklíčka alebo neviem