icon

Je potrebné pri pásovom opare vystaviť PN?

10. apr 2025

Dievčatá, asi som dostala pásový opar. Moja lekárka má dovolenku a zastupujúca nedvíha. Je nutná PN? A ako dlho sa dáva.? Momentálne som na OCR. Ďakujem za odpoveď.

aliziana
10. apr 2025

prečo by si "musela" mať PN? Dôležité je, ak máš svrbiace pľuzgieriky s vytekajúcou tekutinou, najlepšie zostať doma a zamedziť kontaktu, neprenášať na iných, to je jedno, či si na dovolenke, OČR, PN... )
Ak nemáš infekčnú tekutinu, tak ani to nemusíš...

krasneleto
10. apr 2025

pasovy opar je dovodom na PN, pokial mas pracu, ktoru nemozes vykonavat z domu... PN sa dava , kym je diagnoza, cize do uplneho vyliecenia

vierockamatkova
10. apr 2025

@aliziana PN musí byť je to infekčné ochorenie nebezpečné pre tehotné a ľudí ktorí neprekonali ovčie kiahne .. pásový opar má vždy v čase rozpuku infekcnu tekutinu...

aliziana
10. apr 2025

@vierockamatkova ak je zodpovedná, tak si to hádam vie zmanažovať aj bez "PN". Však hovorí, že má zatiaľ OČR, tak môže byť doma tak či tak

kiki68
10. apr 2025

PN , ide o vysoko infekcne ochorenie, preco su asi doma deti s kiahnami? Je to virus nebezpecny pre tehotne a tiez osoby s oslabenou imunitou. Moja mama bola teda doma na PN dva tyzdne

stankadu
10. apr 2025

Môj muž bol doma 3.týždne, nedávno to mal. Ak si na očr zatial by som to neriešila, až potom ísť na PN keď očr skončí. Muz tiež nechcel byť PN, veď sú to len pupáky, nakoniec bol rád, že nikam nemusel chodiť.

ravehami
10. apr 2025

Je jedno ako budes doma ci na ocr,pn,homeoffice alebo neviem ako este ale neist medzi ludi je zaklad ;)