Je predoperačné vyšetrenie u zubára naozaj povinné?
ahoj,je nevyhnutne absolvovat predoperacne vysetrenie:FOKUSY,stomatolog??
predoperacne vysetrenie:bedroveho klbu
Urcite by som absolvovala odporucane vysetrenie na fokusy, lebo tie mozu byt pricinou zapalu po operacii, komplikacie pri hojeni atd
Nutné je absolvovať také vyšetrenia, aké ti pri objednávaní zadali. Nespekuluj nad tým a sprav to, čo máš. Keď sa vyskytne komplikácia, bude sa úkazovať na doktorov prstom a nadávať sa im do lenivých nenazranych svíň. Ale že pacient špekuloval, to sa už nepovie.
Na objednavacom liste na hospitalizaciu mi doktor preciarkol kolonku Fokusy:,aj kedze nepozna moj stav zubov.
Samozrejme, že musíš. Doktor ti nevidel zuby. Ak tam máš taký, čo je pokazený, a môže spôsobiť šarapatu, tak to treba riešiť pred operáciou... Ale asi teda nebudeš mať zuby ok, keď riešiš takú blbosť, akou je návšteva zubára...
A zas dookola. Lekár vie, čo ma robit a vie, prečo to zaškrtol. Chod na take vyšetrenia, aké máš a nehľadaj okľuky.
@eja73 je to povinné, pretože ak je zápal niekde okolo koreňa treba ten zub vytiahnut. Bez tohto vyšetrenia môžu zrušiť operáciu. Stalo sa to niekoľkým našim pacientom, ze im odložili operáciu kým nebudú mať vyšetrenie. Spraví sa rtg veľký ak nebol robený posledný pol rok a keď sa niečo nezdá tak aj malý. Je to 5 minútové vyšetrenie. Nesmie byť žiadny zápal v tele preto posielajú. Zápal na zube môže spôsobiť nepekne problémy

Predoperacne vysetrenie a vysetrenie na fokusy je rozdiel...a ako myslis nevyhnutne? Nevyhnutne k comu, preco?