icon

Je preskakovanie srdca po holter vyšetrení normálne?

veronika2316
18. jún 2025

Ahojte mala som týždeň holter bola som vtedy chorá a ako naschvál vtedy nemávam extrasystoly teraz už zas nonstop pociťujem preskakovanie srdca každý asi tretí úder niekoľko minút vkuse každý deň opakovane. Minulý týždeň som bola na echo mám nedomykavu chlopňu ale všetko bolo ok. Nedal mi ani ďalšiu kontrolu výsledky holtera som vtedy nemala myslíte že nemám stresovať nezabije má to je to nepríjemné každý deň a núti ma to na kašeľ

Je preskakovanie srdca po holter vyšetrení normálne?
Strana
z2
veronika2316
autor
18. jún 2025

Snažím sa na to aj nemyslieť ale aj tak denne

taktotedanie
18. jún 2025
@veronika2316

Snažím sa na to aj nemyslieť ale aj tak denne

@veronika2316 a mas aj AD ?
Ja si nemyslim ze mas nad cim premyslat a tie extrasystoly mas uz skor v hlave
Pri chorobe je velmi zsujimsve ze si ich nemala vtedy sa objsvuju castejsie asi to bude tym ze si si hlavu zsmestnala inak ako pocitanim extrasystol

jana_eyre_2
18. jún 2025

Hod si to do chatgpt tam to budeš mať najlepšie vysvetlené a poradí tí čo ďalej..

januska12323
18. jún 2025

Zamysli sa nad tým, máš to stále len nie keď sa to dá odmerať, nie je to zaujímavé?

veronika2316
autor
18. jún 2025
@januska12323

Zamysli sa nad tým, máš to stále len nie keď sa to dá odmerať, nie je to zaujímavé?

@taktotedanie
@januska12323 práveže napríklad na kardiológii som to teraz mala keď mi robil echo ale nepovedal nič a ja neviem lebo mne príde že nad tým nerozmýšľam napríklad hneď ráno otvorím oči a už mi to robí pritom len vstávam takže ja neviem mne nepríde že to mám v hlave predtým mi egilok pomáhal teraz ťa polka tabletky akosi nestačí a tiež je zvláštne pre mňa pri chorobe by som to čakala viac aleopakovane pri chorobe som zistila že to moc nemávam

taktotedanie
18. jún 2025
@veronika2316

@taktotedanie
@januska12323 práveže napríklad na kardiológii som to teraz mala keď mi robil echo ale nepovedal nič a ja neviem lebo mne príde že nad tým nerozmýšľam napríklad hneď ráno otvorím oči a už mi to robí pritom len vstávam takže ja neviem mne nepríde že to mám v hlave predtým mi egilok pomáhal teraz ťa polka tabletky akosi nestačí a tiež je zvláštne pre mňa pri chorobe by som to čakala viac aleopakovane pri chorobe som zistila že to moc nemávam

@veronika2316 mas to v hlave uz
Treba prestavit liecbu

januska12323
18. jún 2025
@veronika2316

@taktotedanie

@veronika2316 keď nepovedal nič tak to nič nie je.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
veronika2316
autor
18. jún 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub sú tak písané nejaké trigemie. Ja to mám dosť pri zmene polohy tak som uvažovala či to nebude z chrbtice mám bolesti hrudnej aj driekovej

veronika2316
autor
18. jún 2025
@januska12323

@veronika2316 keď nepovedal nič tak to nič nie je.

@januska12323 lebo vtedy som.holter ešte nemala. A zastupoval iný ktorí rýchlo vychádzal cakaren

mirokub
Odpoveď bola odstránená
veronika2316
autor
19. jún 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub mne to zobrazuje pekne neviem prečo tu to je nečitateľné

veronika2316
autor
19. jún 2025

Keď to rozkliknes už by to malo ísť

mirokub
Odpoveď bola odstránená
miso555
20. jún 2025
@veronika2316

@mirokub mne to zobrazuje pekne neviem prečo tu to je nečitateľné

@veronika2316 A tieto vysledky ideš teraz zaniesť niekomu? Statisticky tam nemas vela extrasystol ale som zvedavý čo povie na ten triplet. Ono aj ta bigeminia je nepríjemná na pocit ked ide dlhsie( to je to bum, nič, bum, nič ) Ale triplet sa uz moze prejavit aj závratom. Asi by si si mala sama objednať holter ešte raz keď budeš mat viac extrasystol aby to bolo pre doktora zaujímavejšie. Inak podla mňa by ti prospelo skúsiť nejaký kardio tréning ak tie extrasystoly nemavas pri zaťaži. Podľa holtera máš vyšší tep priemerny aj maximálny (ak si vtedy zrovna nebezala).

mirokub
Odpoveď bola odstránená
veronika2316
autor
20. jún 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub
@miso555
@mirokub bože vy ste ma nastrasili . Ja to teraz pociťujem nonstop 😭 hodnotiť mi to už nebude asi nikto keďže kontrola bola 😭 môže ma to zabiť? Echo bolo dobré

veronika2316
autor
20. jún 2025
veronika2316
autor
20. jún 2025

Mám tam aj bigeminiu

veronika2316
autor
20. jún 2025

Podľa umelej inteligencie nevychádzajú z t vlny ale sere ma to dennodenne a stále ráno a hlavne večer 😭 a nikto to nechce riešiť kardiológ na mňa kašle egilok mi už poriadne nepomáha alebo len na pár hodín a znicuje mi riadne tlak mávam tak 95/55

veronika2316
autor
20. jún 2025

Každý ma presviedča že to mám v hlave lebo naposledy keď som mala holter štyri dni tak sa zachytila jedna mala som akési kľudne obdobie ale to býva málokedy zvyčajne ich mám.kazdybden a teraz som brala ATB a na počudovanie ja vtedy to nemám

veronika2316
autor
20. jún 2025
@veronika2316

@mirokub
@miso555
@mirokub bože vy ste ma nastrasili . Ja to teraz pociťujem nonstop 😭 hodnotiť mi to už nebude asi nikto keďže kontrola bola 😭 môže ma to zabiť? Echo bolo dobré

@veronika2316 ale ja som si istá že to nemám v hlave robí mi to pri zmene polohy aj napríklad predklone a pomáha zadržať dych ale keď začnem dýchať väčšinou to pokracuje

veronika2316
autor
20. jún 2025

Za chvíľu ideme na dovolenku a ja budem stresovať že má to tam zabije dovtedy už aj tak nič nevyriešilo kardiológ je dlhodobo PN a zastupujúci má tiež odbil

mirokub
Odpoveď bola odstránená
miso555
20. jún 2025
@veronika2316

@mirokub
@miso555

@veronika2316 Fakt s tym vela nenarobis. Univezalnu radu od doktora si už dostala, ze skúste si to nevsimat. Znie to síce takmer sarkasticky ked ti to povie niekto od koho cakas riesenie, ale doktori na to nemajú bezpodmienecne riešenie. Ked sa odosobnis tak momentálne si v stave ze ti to spôsobuje iba nepríjemný pocit, aj to iba na urcity čas. Riešenia ktoré ponúka medicína majú plno vedľajších účinkov a chabé vysledky. Fakt s tym treba skúsiť žiť. Nevravím ze prestať hľadať riesenie ale nepodliehat panike. Srdce má aj na toto niečo ako záložný plan. A este pre tých ktorý sa ta snažia presvedčiť ze to máš v hlave mam jednoduchú paralelu nech si skúsia predstaviť ze by im každé 3 sekundy mimovolne miklo viečkom oka pravidelne cely den.To proste fakt musíš mat v hlave 😀

veronika2316
autor
21. jún 2025
@miso555

@veronika2316 Fakt s tym vela nenarobis. Univezalnu radu od doktora si už dostala, ze skúste si to nevsimat. Znie to síce takmer sarkasticky ked ti to povie niekto od koho cakas riesenie, ale doktori na to nemajú bezpodmienecne riešenie. Ked sa odosobnis tak momentálne si v stave ze ti to spôsobuje iba nepríjemný pocit, aj to iba na urcity čas. Riešenia ktoré ponúka medicína majú plno vedľajších účinkov a chabé vysledky. Fakt s tym treba skúsiť žiť. Nevravím ze prestať hľadať riesenie ale nepodliehat panike. Srdce má aj na toto niečo ako záložný plan. A este pre tých ktorý sa ta snažia presvedčiť ze to máš v hlave mam jednoduchú paralelu nech si skúsia predstaviť ze by im každé 3 sekundy mimovolne miklo viečkom oka pravidelne cely den.To proste fakt musíš mat v hlave 😀

@miso555 ďakujem veľmi pekne. Ja som si to aj skúšala nevšímať ale už mi to robí denne skoro dva roky mala som medzitým obdobia keď skoro týždeň to bolo lepšie ale tých období bolo veľmi málo skôr mávam zhoršené obdobia ako teraz že ani egilok mi nepomáha a vtedy už stresujem. Egilok mi aj dosť znižuje tlak. A mohlo by to byť tým pádom aj z refluxu? Ten mám diagnostikovaný aj laktozovu i toleranciu kde nedodrzujem diétu a na CT aj divertikulozu bola popísaná

miso555
21. jún 2025
@veronika2316

@miso555 ďakujem veľmi pekne. Ja som si to aj skúšala nevšímať ale už mi to robí denne skoro dva roky mala som medzitým obdobia keď skoro týždeň to bolo lepšie ale tých období bolo veľmi málo skôr mávam zhoršené obdobia ako teraz že ani egilok mi nepomáha a vtedy už stresujem. Egilok mi aj dosť znižuje tlak. A mohlo by to byť tým pádom aj z refluxu? Ten mám diagnostikovaný aj laktozovu i toleranciu kde nedodrzujem diétu a na CT aj divertikulozu bola popísaná

@veronika2316 To poznám je to boj. Nechcem ti davat falosne nadeje ale možno by ti pomohola ablacia. V holterovskej správe sa píše ze extrasystoly sú monomorfne to znamena ze sú z jedného miesta. To je jedna z podmienok úspešnej ablacie. Ďalšie podmienky sú početnosť, závažnosť, a ochota doktora to riešiť. Skus si este niekedy sama zaplatiť ten holter aby si mala v ruke vysledky ktoré by boli relevantné v tomto smere.Tak isto keby si nevládala a zadychavala sa kvôli vynechavaniu, alebo by si odpadla, tak to už fakt treba riešiť.A este podľa tých gastrodiagnoz fakt môžeš mať problém so vstrebávanim minerálov skus suplementovat ako písal @mirokub

veronika2316
autor
21. jún 2025
@miso555

@veronika2316 To poznám je to boj. Nechcem ti davat falosne nadeje ale možno by ti pomohola ablacia. V holterovskej správe sa píše ze extrasystoly sú monomorfne to znamena ze sú z jedného miesta. To je jedna z podmienok úspešnej ablacie. Ďalšie podmienky sú početnosť, závažnosť, a ochota doktora to riešiť. Skus si este niekedy sama zaplatiť ten holter aby si mala v ruke vysledky ktoré by boli relevantné v tomto smere.Tak isto keby si nevládala a zadychavala sa kvôli vynechavaniu, alebo by si odpadla, tak to už fakt treba riešiť.A este podľa tých gastrodiagnoz fakt môžeš mať problém so vstrebávanim minerálov skus suplementovat ako písal @mirokub

@miso555 tej ablacie by som sa asi bála možno keby som.si na istom že to nie je život ohrozujúce by som s tým lepšie žila len keď doktor tomu ani nevenuje pozornosť tak potom stresujem 🙈

mirokub
Odpoveď bola odstránená
veronika2316
autor
21. jún 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub bola som očkovana aj som nad tým uvažovala či nie z toho bola som nútená sa ockovat

Strana
z2