Je tep v kľude 90 považovaný za vysoký?
Ahojte, často mávam tep v kľude okolo 90. Je to v poriadku ? Považuje sa toto za zvýšený tep? Inak tlak mám váčšinou 100/80-85. Keď mám tep nad 85/90 necítim sa dobre.
Je to dosť vysoký tep v kľudovom režime, ja som nízkotlaková celý život, môj bežný tlak je 110/70 - 100/60 a pokojový tep mám od 48 -52.
@taynee a nebývalo ti zle pri takom tepe?
@petraslov myslíš že by pomohli betablokátory?
@dadis aký máš tlak a pulz?
@taynee a tabletku si si dala len ak si mala vysoký tep a bolo ti zle alebo sa to musi uzivat kazdy den?
@taynee chodim pravidelne na kardiologiu a vedia o mojom tepe a vobec mi nepredpisali tabletky.
Myslím si, že by mohli pomôcť 😉 ja aktívne športujem, preto mám ten pokojový tep nízky, určite treba niečo podniknúť, aby si ho v pokoji znížila aspoň na tých 70 úderov.
@petraslov kardiologicke som to vravela a nepredpisala mi lieky nerozumiem preco. A vravela som jej popritom aj o búšeni srdca
@taynee v auguste mam termin tak sa jej este na to opytam raz. Ja mam bikuspidalnu chlopňu a dilataciu aorty :(
Treba na ňu asi pritlačiť alebo potom zmeniť doktorku, aby sa ti časom niečo "nevyvŕbilo" kvôli takému vysokému pulzu. Odkedy ho pozoruješ, že je takýto?
@petraslov viesco asi posledny rok cca to mam takto a niekedy to prejde az do takeho stavu ze sa roztrasiem a bojim sa. Hocikedy v klude sa mi stane ze zrazu sa citim zle tak si odmeriam tlak a takyto tep. Uz som mala tep aj 100 a to mi bolo az na odpadnutie
ja som mala tepy v klude aj 110, betablokator pre mna nie,lebo ja som mala tlak ok,a ten mi ho znížil a to mi bolo ešte horšie...a áno,pri vysokých tepoch mi bolo zle,pocit na odpadnutie...u mňa to bolo spôsobené nízkou hladinou hemoglobínu a železa...tzv.kompenzačna tachykardia...kardiolog nasadil liek len čisto na znižovanie tepu a železo,keď mi stúpol hemoglobín a železo,upravil sa aj tep
Ja mám dlhé roky tep cca 100/min. ... v každej lekárskej správe mám napísané, že tep je v norme ... no ja nemám žiadne ťažkosti.
Aj ja som tak mávala dokonca cez 100 mne potom začali nonstop extrasystoly ale nikto neriešil obvodná dala egilok ale už ho neberiem
Ja som mala kludovy tep 100-120 pri cinnosti siel na 160-180, dostala som tabletky na tep, tie mi vsak znizovali tlak, ktory mam inak dobry, a potom mi bolo zle kvoli nizkemu tlaku. Tak som povedala se ich brat nebudem ze aky to ma zmysel, ked jedno upravi a druhe prihorsi, tak mi povedala ok, ze mam brat magnezium. Casom sa to samo upravilo stacilo viac kludu a menej stresu. Teraz mavam 80-90 a vzdy mi povedia ze je to ok.