Je tlak 142/118 a tep 105 dôvod ísť na pohotovosť?
Išli by ste s tlakom 142/118 a tep 105 na pohotovosť? Troška sa mi točí hlava a cítim tlak na hrudi. Inokedy mám normálny no ten spodný vybehne občas na 92. Teraz cez víkend mám takýto spodný. Zajtra idem samozrejme k lekárke . Len či sa mi nič nestane cez noc.
@anonym_autor ved si daj magnezium a nieco na ukludnenie alebo tbl pod jazyk a bud v klude
@anonym_3d2b6e už som si dala magnézium snažím sa ukľudniť len sa bojím
@anonym_autor nie toto nieje ziadny vysoky tlak ktory potrebuje pohotovost
@anonym_3d2b6e už som si dala magnézium snažím sa ukľudniť len sa bojím
@anonym_autor daj si viac ako bezne
Tlak mas uz z psychiky
@anonym_autor nie, jedine že by si mala tlak na hrudi a ine ťažkosti. Ja mávam 127 pulz, zajtra smer dr
@anonym_autor nie, jedine že by si mala tlak na hrudi a ine ťažkosti. Ja mávam 127 pulz, zajtra smer dr
@stellarstar cítim nepokoj na hrudi ale nie úplne tlak a točí sa mi hlava troška. Ďakujem
@anonym_autor daj si viac ako bezne
Tlak mas uz z psychiky
@anonym_3d2b6e ďakujem môžem dve magneroty ?
@anonym_autor nie toto nieje ziadny vysoky tlak ktory potrebuje pohotovost
@anonym_3d2b6e ďakujem pekne upokojila si ma
@anonym_3d2b6e ďakujem môžem dve magneroty ?
@anonym_autor jasne mozete, suhlasim s hore uvedenym
Tlak uz mate z tej psychiky
@taktotedanie ďakujem vzala som si zajtra to idem riešiť s lekárom,dúfam že noc bude dobrá
@taktotedanie áno priznávam psychika už robi svoju rolu len teraz cez víkend takto vybehol ale už aj včera aj dnes
@taktotedanie áno priznávam psychika už robi svoju rolu len teraz cez víkend takto vybehol ale už aj včera aj dnes
@anonym_autor ale jednorazovo vas lekar ako poriesi ked nemate potom potiaze? Nieco na upokojenie max moze predpisat
Skor si tyzden zapisujte tlaky, merajte a tak rieste
@anonym_autor ale jednorazovo vas lekar ako poriesi ked nemate potom potiaze? Nieco na upokojenie max moze predpisat
@taktotedanie už som to spomínala lekárovi, merala som si pravidelne, ráno tlak super večer už vysoky ten horný dobrý a dolný väčšinou od 85 do 92. A od včera spodný cez 110 do 118 a tep vyše najvyšší bol 126. A veľmi malé rozdiely medzi horným a dolným. Včera napríklad 127/109
@taktotedanie už som to spomínala lekárovi, merala som si pravidelne, ráno tlak super večer už vysoky ten horný dobrý a dolný väčšinou od 85 do 92. A od včera spodný cez 110 do 118 a tep vyše najvyšší bol 126. A veľmi malé rozdiely medzi horným a dolným. Včera napríklad 127/109
@anonym_autor Ahoj, mne uz vselijako kolisal tlak, ale kvoli jednorazovke ist na pohotovost?😄Nie si z tych co sa radi az priliz sleduju? Toto nemyslim v zlom, len sa proste ukludni, daj si medovkovy caj. Ja som doposial ani k dr. nesla kvoli tomu,ze raz za cas je ten tlak insi nez by mal- a ani tie tvoje hodnoty nie su take strasne. Lebo predsa obcas mame aj podvedomy stres a aj ten moze tlak aj tep zvysit, alebo aj ine podnety🤷♀️ No ja ti neviem co tvoj dr poriesi, mozno ti spravi ekg v ambulancii, ale to ak budes mat ok, tak to jednorazove zvysenie on neporiesi inak, nez ze ti predpise asi nieco slabe na ukludnenie v pripade potreby.
@motylik2559 ahoj ,len sa pýtam dúfam že dožijem rána, mne len tieto dva dni do toho sa pridala bolesť hlavy slabšia a točenie hlavy. Snažím sa ukľudniť len sa mi točí hlava. Áno rozumiem len som sa vylakala že to je už druhý deň takto vysoký. Snáď aspoň EKG spravia,ďakujem ti
@motylik2559 ahoj ,len sa pýtam dúfam že dožijem rána, mne len tieto dva dni do toho sa pridala bolesť hlavy slabšia a točenie hlavy. Snažím sa ukľudniť len sa mi točí hlava. Áno rozumiem len som sa vylakala že to je už druhý deň takto vysoký. Snáď aspoň EKG spravia,ďakujem ti
@anonym_autor To, ze sa ti toci hlava je normalne, ked mas mierne zvyseny tlak. Mala si v poslednej dobe nejake stresove obdobie, napr v praci, doma? Pripadne v praci nejake natlaky na vykon, uzavierky, lehoty? Ako som pisala-jednorazove zvysenie tlaku je ok pokial si mala zatazujuce dni...Pijes dost cistej vody? Kolko cca v priebehu dna? Kolko kav za den vypijes a akych? Chodis na vzduch na prechadzky? Este kludne skus na ukludnenie - lebo tebe pracuje psychika ci prezijes do rana😄=v tomto pls ozaj uz takto neprehanaj- dychove cvicenia na ukludnenie, kludne aj keby podla youtube na 20min. Tvoj tlak je len mierne zvyseny a nie zivot ohrozujuci, tak sa ukludni a do buducna nemeraj denne tlak a nesleduj vsetko co sa ti trochu zmeni, lebo sama si tak skodis.
@anonym_autor daj si magneroty dva ak mas doma neurol tak si daj tiez a lahni si spat
neboj sa rana sa dozijes
@anonym_autor odmeraj si tlak 3x po sebe, keď bude stále tak vysoký a točí sa ti hlava a máš bolesti na hrudi, alebo sa ti stav zhorší, tak na tú pohotovosť choď. Ale nepíšeš ani vek, ani nejaké ochorenia, či užívaš nejaké lieky... A hlavne tu by som si rady nepýtala, keď dostaneš nedajboze infarkt, bude tu niekto niesť zodpovednosť za svoju radu, aby si nešla k dr? Veď ty vieš najlepšie aký máš zdravotný stav a ako sa reálne cítiš...
Neboj sa ,vyhladaj si vtipy, rehot ,ja to tak robim pri stresoch,dobra nalada, a smiech upokojuje psychiku, A este,....mne pri zvysenom tlaku pomaha cista citronova stava za stamperlik, v podstate vyzmykany prirodny, citron..mam odskusane,, mne to , akoby rozsiroval cievy teda ten citron ...Ak sa za 2 hod,necitim lepsie vyzmykam druhy citron ,a uz je lepsie ,,a este k tomu idem sa prejst von aspon na pol hod.a vyslovene mysel upnem napr v lokalite ,kde su nove domy,tam je co obdivovat,napr.pekne predzahradky.. No a co mne uzasne pomaha je sv. omsa,, Toto je u mna na prvom mieste este pred citronom, teda ,ked sa da,, Prajem pozitivnu mysel a zdravie,
@anonym_autor V dobrom. Never tu internistom samoukom a všelijakým mastičkátom. 118 mm Hg spodný, tep 105 a tlak na hrudi nie je sranda . Volaj rýchlu zdravotnú pomoc. A oni ti už povedia, čo treba robiť, alebo ťa vezmú na urgent a tam ťa poriešia.
Neboj sa ,vyhladaj si vtipy, rehot ,ja to tak robim pri stresoch,dobra nalada, a smiech upokojuje psychiku, A este,....mne pri zvysenom tlaku pomaha cista citronova stava za stamperlik, v podstate vyzmykany prirodny, citron..mam odskusane,, mne to , akoby rozsiroval cievy teda ten citron ...Ak sa za 2 hod,necitim lepsie vyzmykam druhy citron ,a uz je lepsie ,,a este k tomu idem sa prejst von aspon na pol hod.a vyslovene mysel upnem napr v lokalite ,kde su nove domy,tam je co obdivovat,napr.pekne predzahradky.. No a co mne uzasne pomaha je sv. omsa,, Toto je u mna na prvom mieste este pred citronom, teda ,ked sa da,, Prajem pozitivnu mysel a zdravie,
@vorkola mna si omylom oznacila
Kdy je vysoký krevní tlak důvodem k volání záchranky? Nečekejte, až bude pozdě!
Vysoký krevní tlak, odborně hypertenze, je tichý zabiják. Často se projevuje bez varovných signálů, a proto je pravidelné měření tak důležité. Mnoho lidí s hypertenzí žije roky, aniž by o ní věděli. Ale co když se krevní tlak vyšplhá do nebezpečných výšin? Kdy je nutné jednat okamžitě a zavolat záchranku?
Hypertenzní krize: Kdy není na co čekat
Existuje jasná hranice, kterou byste neměli ignorovat: Pokud váš systolický krevní tlak přesáhne 180 mmHg nebo diastolický krevní tlak stoupne nad 120 mmHg, jedná se o hypertenzní krizi. V takovém případě je okamžitá lékařská pomoc nezbytná. I když se cítíte relativně dobře, existuje riziko poškození orgánů, jako je srdce, mozek a ledviny.
Nejde jen o čísla: Varovné signály, které byste neměli přehlédnout
Nicméně, není nutné se spoléhat jen na naměřené hodnoty. I když vaše hodnoty krevního tlaku nejsou tak extrémní, přítomnost určitých symptomů signalizuje vážný problém a vyžaduje okamžitou intervenci:
Intenzivní bolest na hrudi: Může indikovat infarkt myokardu nebo jiné srdeční problémy spojené s vysokým krevním tlakem.
Silná, neustupující bolest hlavy: Zejména pokud je doprovázena nevolností, zvracením, poruchami vidění nebo zmateností, může signalizovat poškození mozku.
Dušnost a pocit nedostatku vzduchu: Znamená zátěž pro srdce a plíce, kterou vysoký krevní tlak může způsobit.
Poruchy vidění: Náhlé rozmazané vidění, dvojité vidění nebo jiné poruchy vidění mohou být způsobeny poškozením cév v očích v důsledku vysokého tlaku.
Necitlivost, slabost nebo potíže s pohybem jedné strany těla: Může signalizovat cévní mozkovou příhodu (mrtvici).
Zmatenost, dezorientace nebo ztráta vědomí: Signalizují vážné poškození mozku.
Důležité: I když se necítíte úplně špatně, ale trpíte kombinací několika z výše uvedených příznaků a máte současně vysoký krevní tlak, raději volejte záchranku!

@anonym_autor ved si daj magnezium a nieco na ukludnenie alebo tbl pod jazyk a bud v klude