Je to kaz pod korunkou alebo zafarbenie?
Pri čistení zubov som si na prednej jednotke, ktorá mi nikdy úplne nedoliehala objavila zozadu na spodnej časti hnedý pásik? Ide o kaz alebo je to možno iba zafarbený mŕtvy zub na ktorom je korunka nasadená? Zub ma nebolí ani necítim iné problémy.

Ja síce nie som zubár, ale podľa mňa to máš aj na trojke, len trochu svetlejšie....
@bbbbbbbbb zubný kaz je čierny.
https://www.facebook.com/dentme.sk/videos/-viet...
Skôr je to zubny kameň
Cca 1mm sa ti stiahlo dasno a to zlte, ci hnede je povlak v tej ryhe. Nerob paniku a nefot kazdu prkotinu, hlavne, ak si bola na PP.
@bbbbbbbbb pozri si toto https://belvedent.sk/preco-je-rontgen-dolezita-..., je tam aj fotka
@tuippo je to tak ako hovorím, na tej snímke vidíš že vidno kaz pod korunkou len tam kde máš zub medzi korunkou a ďasnom, ak by bol kaz priamo pod korunkou tak nevidíš nič, tak ako aj tu je korunka iba biela nepriesvitna plocha, netvrdim ze tento moj kaz ak je to kaz by vidno nebolo lebo ten je na mieste kde by ho vidno malo byt, ale vnutorne kazy priamo pod korunkou nevidno, tak mi tu nehovor kto trepe hluposti
Za mna zubny kamen, smer dentalna hygiena
@bbbbbbbbb mna nedavno bolel zub a myslela som ze je to kaz, a na rengene sa zistilo ze je to nerv ktory je tesne pri blombe 😬, takze nerv musel ist von kedze neev tam robil problem , plus zablombovanie kanalika, dost dlho to trvalo, jest sa nedalo asi tak 3tyzdne na jednej strane na záhryz to bolo velmi citlive, dala som za to vsetko 100e, ked niekto ma ten pripad tak vyzbrojte sa trpezlivosťou a nejakymi €navyse, lacne to nieje, a este to idem v stredu zablombovat.
Mne už museli dve korunky odstránit,lebo mi ten koreň asi tak po desiatich rokoch odumrel a doslova uhnil, lenže som na to prišla až keď som ten zub skoro zjedla.Nič má nebolelo,lebo som mala odstránené nervy.Vyzerá to na zubný kameň,ale na preventívne sa opýtaj.

Hmmm možno by mohol byť toto novy sposob preventívnych prehliadok len poslať zubárovi foto 🤔
K veci neviem nie som zubár