icon

Je to kaz pod korunkou alebo zafarbenie?

bbbbbbbbb
30. nov 2024

Pri čistení zubov som si na prednej jednotke, ktorá mi nikdy úplne nedoliehala objavila zozadu na spodnej časti hnedý pásik? Ide o kaz alebo je to možno iba zafarbený mŕtvy zub na ktorom je korunka nasadená? Zub ma nebolí ani necítim iné problémy.

Je to kaz pod korunkou alebo zafarbenie?
veronika2316
30. nov 2024

Hmmm možno by mohol byť toto novy sposob preventívnych prehliadok len poslať zubárovi foto 🤔
K veci neviem nie som zubár

tuippo
30. nov 2024

@bbbbbbbbb to môže byť aj zubný kameň. Ak si chceš byť istá, žiadaj o rtg u zubára, to zobrazí či je tam kaz

nikaeli
30. nov 2024

Ja síce nie som zubár, ale podľa mňa to máš aj na trojke, len trochu svetlejšie....

bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@nikaeli ano ved to je moj zub pod korunkou lebo ja mam na tych zuboch korunky a preto si myslim ze toto je kaz lebo to je take dohneda... uz som objednana zubarke ale až o 2 týždne preto som skúsila tu či niekto nevie, ale pritom som nedávno bola na PP

bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@tuippo nakoľko su tam korunky tak to nemusi vidiet

stela567
30. nov 2024

Skôr je to zubny kameň

tuippo
30. nov 2024

@bbbbbbbbb rtg presvieti aj korunky

oli18
30. nov 2024

Cca 1mm sa ti stiahlo dasno a to zlte, ci hnede je povlak v tej ryhe. Nerob paniku a nefot kazdu prkotinu, hlavne, ak si bola na PP.

bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@tuippo práveže nie, to ti povie každý zubár, že zub pod korunkou nevidno, iba okraje kde nie je ten zub úplne zakrytý

bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@oli18 nemyslím si, že je to prkotiny, pretože ak by to bol kaz, tak môžem stratiť celý zub am bude príliš veľký a nemať predný zub pre mňa prkotina nie je

tuippo
30. nov 2024

@bbbbbbbbb na rtg snímke je vidno aj to či máš zápal v kosti pod zubom. Tak mi tu nehovor hlúposti, že na rtg nevidno pod korunku

tuippo
30. nov 2024
bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@tuippo je to tak ako hovorím, na tej snímke vidíš že vidno kaz pod korunkou len tam kde máš zub medzi korunkou a ďasnom, ak by bol kaz priamo pod korunkou tak nevidíš nič, tak ako aj tu je korunka iba biela nepriesvitna plocha, netvrdim ze tento moj kaz ak je to kaz by vidno nebolo lebo ten je na mieste kde by ho vidno malo byt, ale vnutorne kazy priamo pod korunkou nevidno, tak mi tu nehovor kto trepe hluposti

oli18
30. nov 2024

@bbbbbbbbb Tak do buducej preventivky ho iste nestratis. Zub nie je jogurt 😆🙈

tuippo
30. nov 2024

@bbbbbbbbb tá korunka je pevne upevnená na zube, nemá sa ti čo pod ňu dostať

bbbbbbbbb
autor
30. nov 2024

@tuippo asi nemá zmysel sa tu o tom hádať ale ver mi moze, nie je to tak ako si myslis, skustrochu pogooglit

tuippo
30. nov 2024

@bbbbbbbbb už si počula o prípade, že pod korunku, ktorá je natesno upevnená sa niečo dostalo? Teda pod tú časť, ktorá je pevne upevnená

janka1011
30. nov 2024

@tuippo no veru je celkom bežné, že pod korunkou vznikne kaz.

tuippo
30. nov 2024

@janka1011 pod tou utesnenou časťou?

kiki68
30. nov 2024

Za mna zubny kamen, smer dentalna hygiena

oli18
30. nov 2024

@bbbbbbbbb potom ver Googlu a tu sa nepytaj

evik524
30. nov 2024

@bbbbbbbbb mna nedavno bolel zub a myslela som ze je to kaz, a na rengene sa zistilo ze je to nerv ktory je tesne pri blombe 😬, takze nerv musel ist von kedze neev tam robil problem , plus zablombovanie kanalika, dost dlho to trvalo, jest sa nedalo asi tak 3tyzdne na jednej strane na záhryz to bolo velmi citlive, dala som za to vsetko 100e, ked niekto ma ten pripad tak vyzbrojte sa trpezlivosťou a nejakymi €navyse, lacne to nieje, a este to idem v stredu zablombovat.

luba98
30. nov 2024

Mne už museli dve korunky odstránit,lebo mi ten koreň asi tak po desiatich rokoch odumrel a doslova uhnil, lenže som na to prišla až keď som ten zub skoro zjedla.Nič má nebolelo,lebo som mala odstránené nervy.Vyzerá to na zubný kameň,ale na preventívne sa opýtaj.