Je to naozaj kliešť?
Dobrý deň neviem ani sama ale skúsim tu podoba sa to na kliesta? 🫣😃 v živote som nemala

Vyzerá to ako pavúk. Na tej fotke 🤣
Čo by preboha robil v tomto počasí kliešť?? Takže už z logiky veci to kliešť nie je a ani podľa výzoru
To je pavúk 😂
Kliešte sú teraz není?
@petracandle kliešte stále sú.
Zo psa oberám kliešte denne (neprisaté), a včera som si jedného vytiahla z nohy.
Veď kliešte môžu byť ale nie to čo je na fotke 😁
To je kliešť jedine ak po zásahu elektrickým prúdom 😂😂 pavúk je to, zrejme už na inom svete 😁
Vážne? Úf ešte aj nočný des budem mat z toho
A to druhe není brucho? 😃
Autorka verím ti mám arachnofobiu, odstahuj sa 😂
Podla mna to je pavucik. Kliesta (alebo jeho miniaturnu celociernu nymfu) chytis najcastejsie vo vyssej trave a tam/vtedy, kde/ked je vlhkost. Lezie od noh a kde sa mu zapaci (da), zavrta sa. Casto dojde od noh cez slabiny az na chrbat, brucho a aj vyssie.
Kliest ma kratke nozicky, ale daju sa vidiet aj u tej pidi nymfy.
Pavúk s bruchom mimo tela 😂😂 neni to druhé len nejaká smet alebo čo? 😁
Nie to bolo na ňom keď som si ho dávala z krku dole
😃
Pavuk
@petracandle u nas este stale klieste. Aj na detoch aj na psoch. Tiez som uz, ze netreba sa striekať. A veru este sa striekame repelentom.
Kliešť nie
Ale súúúúúú kliešte už CELOROČNE lebo už nie sú poriadne zimy hlavne na juhu.
@petracandle
@petracandle co by nie? Ja som kliesta - mojho prveho a zatial posledneho - chytila pred par rokmi 4.11. Vies ako? Vysla som v hroznom pocasi na terasu, ze vyprasim vankuse z kresiel a odlozim ich, lebo teplo uz nebude. Cely vikend bolo hrozne pocasie. A vecer kukam, co to mam na ruke 🙈 Asi odpadol z dakej macky a zo zufalstva sa ulakomil na tuto pre klieste neatraktivnu zenu 😅 A nedavno som citala clanok, ze klieste uz u nas zacinaju byt celorocny problem….
V živote som nemala kliešťa po októbri. A v každom prípade je hento pavúk
@petracandle kolegyňa bola včera s dcérou vyberať kliešťa na pohotovosti. Včera bol november!
@petracandle kliešte sú pri teplých zimách žiaľ prítomné celoročne. Minulý rok vo februári (!) sme boli na prechádzke so psom na lúke za dedinou na Záhorí a prišli sme s mnohými kliešťami-my aj psík, hotová oberačka. Našťastie sa nám ani jeden nestihol prichytiť na kožu vďaka zimnému oblečeniu.
Ahoj @autorka, tvor na fotke je podľa mňa pavúk, nie kliešť.
Tak vyjadrenie môjho chlapa že ma dlhé nohy na kliesta 🫣😃
Trypofóbia....🥴

Ja viem že to je zle ale neviem to ani poriadne odfotit 🫣