icon

Je to reuma?

klara023
9. sep 2014

Pred rokom som mala z nicoho nic silne bolesti na nohe.noha mi opuchla a strasne bolela.isla som za obvodnou Dr. Ta mi z krvy zistila ze som prekonala boreliozu co ja som ani nevedela.behacky po reumatologii a vysetrovania vsetko bolo casom ok. Teraz ma strasne uz asi 2tyzdne boli dlan
Prv som si myslela ze mam ruku presilenu ked robim aj tahsie prace.ruka ma boli strasne a neudrzim v nej ani pohar.MATE SKUSENOSTI?O tyzden idem na reumatologiu no mam strach.

Strana
z2
graziela
10. sep 2014

@klara023 - ja som sa takto v praci, ale zasa neustalym sedenim za PC dopracovala aj k viacerym diagnozam na chrbtici, prave cvicenie SM system a masaze mi pomohli vyhnut sa operacii... Je to zle, ked si clovek zvykne na bolest, hoci mnohi lekari prave to vstepuju pacientom...vety typu " uz si na to budete musiet zvyknut....to uz je vekom, lepsie to uz nebude" clovek denno-denne pocuva v ambulanciach...Ja lekarom slepo neverim, zistila som po rokoch, ze nikto iny mi nepomoze lepsie ako ja sama a ze lieky neriesia pricinu, ale len nasledok, aj to len docasne a s neg. ucinkami...Stalo ma to ale roky usilia, zhromazdovania si informacii, nadobudania vedomosti, pocas rocnej PN som mala na to casu dost...
Cize v tomto som ja asi trochu opak voci tebe, som vsetkymi 10-timi za alternativnu medicinu, hoci klasicku medicinu nezatracujem, velakrat operacia a metodicke postupy dokazu cloveku zachranit zivot...No tam, kde nam moze pomoct priroda, nechajme to na nu...
V kazdom pripade drzim ti palceky, nech sa ti stav upravi, nech sa mozes naplno venovat dcerke, rodinke a potom praci...

simca06022011
11. sep 2014

@graziela na chrbticu som zabudla!! Presne 🙂

bocianka123
11. sep 2014

@klara023 aaale prosímťa, hlavne nestresuj, uvidíš, čo ti povie lekár. Hoci reuma a tvoje povolanie sa asi nebudú kamarátiť.

monkabr
11. sep 2014

@klara023 No mozem ti na 100% povedat, ze Slovensky doktor to nebude poznat...
A po dalsie, len mizive percento doktorov odporuci nieco prirodne, nejaku alternativu. Naozaj mizive, nech by tie prirodne veci pomohli akokolvek. Oni su nuteni predavat synteticke lieky farmaceutickych firiem.
Mysliet si, ze lekari chu, aby boli vsetci ludia zdravi, je rovnake, ako povedat, ze taxikari chcu, aby ludia chodili na bicykloch a pesi....
Cest vynimkam, ako je Jan Hnizdil
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/7...

klara023
autor
11. sep 2014

@monkabr jasne mas pravdu.. ale tiez je velmi male percento ludi ktori si kupia lieky, ci uz prirodne alebo ake , ktore niesu zname. len tu naa internete ospevovane ,,vymyslenymi,, komentarmi ludi ake je to skvele.. na ukazku su aj rozne tabletky na chudnutie.. ok pekny den.

monkabr
11. sep 2014

@klara023 Aj ty mas pravdu 🙂 Hlavne v krajinach ako Slovensko, kde si ludia financne nemozu dovolit skusat vselico malo zname...
Ale kto naozaj chce, pozna rec atd., si zisti na zahranicnych strankach, precita lekarske studie a odborne clanky, skusenosti ludi v zahranici...

laskonka80
28. okt 2017

Dievčatá je pri podozrení na reumatoidné ochorenie typyckým znakom znížený počet bielych krviniek?

terez6
17. dec 2017

@monkabr

Dobrý deň prosím Vás nevedeli by ste mi povedať niečo o AC 11. Kde ho kupujete.

terez6
17. dec 2017

Ide o to, že mamina má dosť silnú artitídu a chcela by som jej pomôcť od bolesti. @terez6
@terez6

mariana2000
25. nov 2020

Ahojte, asi pred 6 mesiacmi som Prekonala silnú triasli celého tela. Myslela som si že je to infarkt, ale nebol. Prišla ku mne záchranka a zdravotníci zobrali krv či nemám diabetes, odmietali tlak ktorý bol úplne v poriadku. Ostalo to na tom ,že som prekonala veľký stres a z toho som dostala zimnicu anemohla som sa ukľudniť. Po čase som začala pociťovať únavu. V práci som bola

mariana2000
25. nov 2020

nervózna, podráždená. Domov prichádzam veľmi unavená s bolesťami celého tela je to taká pulzujuca bolesť raz ruka, lytko, prsty, zápästie skrátka chodí mi tam bolesť po celom tele. Rano stuhnuté ruky a bolesť v pätách. Býva mi zle od žalúdka a zimnicu už mám pravidelne len nie v takej intenzite ako pred rokom. Mal tú niekto takéto ťažkosti skôr ako mu diagnostikovali reumu?

Strana
z2