icon

Je to svrab alebo len popraskané žilky?

adnrej2123
24. jún 2025

Ahojte, prosím Vás toto mám na vnútornej strane stehnám a na ruke. Bola som aj u kožnej keďže sme cca 2 mesiace dozadu prekonali svrab (hlavne ja). Môžete mi poradiť či sa mi to vrátilo alebo máte podobne skúsenosti a je tu niekto fundovaný? U Dr. som bola teraz v sobotu a ta mi svrab nepotvrdila. Povedala, ze mám len popraskané zilky 🙈 som celkom zúfalá nakoľko mám dve malé deti. Jeden deň som vyhádzana a na druhý deň tam nič nemám. V noci má nič nesvrby ani sa nato nebudim. Svrby má to ak tak iba ráno a mám pocit akoby po mne niečo liezlo ale neviem či to už nemám iba v hlave. Ďakujem 🙏🏻 PS: opakujem že u Dr. som bola a nič mi nepotvrdila

Je to svrab alebo len popraskané žilky?Je to svrab alebo len popraskané žilky?
a_alexandra_a
24. jún 2025

Lekárka, ktorá ťa videla naživo ti nepotvrdila svrab a my na základe dvoch fotiek sa máme vyjadriť?

adnrej2123
autor
24. jún 2025
@a_alexandra_a

Lekárka, ktorá ťa videla naživo ti nepotvrdila svrab a my na základe dvoch fotiek sa máme vyjadriť?

@a_alexandra_a nepotrebujem aby sa tu vyjadrovali ľudia čo s nemali žiadne skúsenosti Pani zlata 🙂 chcem len názor ľudí, ktorí to už prekonali pripadne majú niečo podobne 😊 takze kľudne si tuto konverzáciu len nevšímajte alebo ju len v tichosti sledujte. Prajem pekný deň 😘

colsami
24. jún 2025
@a_alexandra_a

Skusenosti mam, teraz nedavno svrab riesil a prekonal jeden z najblizsich rodinnych prislusnikov. Napriek tomu sa stotoznujem s prvym komentarom od @a_alexandra_a , ine sa na to neda napisat.

diewcatqoo
24. jún 2025

Je

lizatko1009
24. jún 2025

nie

kiki68
24. jún 2025

Nemusi byt, mas v okoli vyskyt? Lekar by to mal poznat, aj vseobecak, ta liecba je totiz jednoducha, rovnako to moze byt ale iba dermatoza, pemphigus, chod proste k lekarovi. Ked ide o svrab, tak nasadia ivermectin a permethrinovy krem.

rejka7
24. jún 2025

@adnrej2123 to nie je svrab

adnrej2123
autor
24. jún 2025

Dnes idem so synom ku obvodnej nech sa na neho pozrie. Viem že keď som to mala predtým, mala som to na rukách, bruchu a naozaj som sa skrabala aj cez deň. Teraz nepociťujem žiadne iné príznaky okrem takého akoby mravcenie na nohách a takýchto príznakov. Cely deň sme von s detmi a ja okrem toho nič iné neriešim, stále sa obzeral či mi niečo nové nepribudne 🤯 ale aj to čo som posielala, nič z toho má nesvrby

adnrej2123
autor
24. jún 2025
@kiki68

Nemusi byt, mas v okoli vyskyt? Lekar by to mal poznat, aj vseobecak, ta liecba je totiz jednoducha, rovnako to moze byt ale iba dermatoza, pemphigus, chod proste k lekarovi. Ked ide o svrab, tak nasadia ivermectin a permethrinovy krem.

@kiki68 nemám nikoho, kto by sa “priznal”. Okrem škôlky sa s nikým nestretávame. Ja chodím do posilky, to je cele…

kiki68
24. jún 2025
@adnrej2123

Dnes idem so synom ku obvodnej nech sa na neho pozrie. Viem že keď som to mala predtým, mala som to na rukách, bruchu a naozaj som sa skrabala aj cez deň. Teraz nepociťujem žiadne iné príznaky okrem takého akoby mravcenie na nohách a takýchto príznakov. Cely deň sme von s detmi a ja okrem toho nič iné neriešim, stále sa obzeral či mi niečo nové nepribudne 🤯 ale aj to čo som posielala, nič z toho má nesvrby

@adnrej2123 v pripade svrabu budete mat liecbu vsetci

adnrej2123
autor
24. jún 2025
@kiki68

@adnrej2123 v pripade svrabu budete mat liecbu vsetci

@kiki68 viem nakoľko som to mala ja, nik iný. Deti aj muž sa nezrelí rovnako ako ja v ten istý večer. Niekoľko opakovaní

kiki68
24. jún 2025
@adnrej2123

@kiki68 nemám nikoho, kto by sa “priznal”. Okrem škôlky sa s nikým nestretávame. Ja chodím do posilky, to je cele…

@adnrej2123 No lekar toho niekoho by to musel hlasit a skolka tiez.

subartic
24. jún 2025
@adnrej2123

@kiki68 viem nakoľko som to mala ja, nik iný. Deti aj muž sa nezrelí rovnako ako ja v ten istý večer. Niekoľko opakovaní

@adnrej2123 myslím že to je svrab. Chodila som takto s dcérou na kožné , vraj suchá koža . A stále sa škriabala. Až potom k súkromnej , a tá urobila stery a svrab ako vyšitý . Dostala som to aj ja a aj syn ešte od nej