icon

Je tŕpnutie a bolesť hlavy príznakom sklerózy multiplex?

24. jan 2025

Ahojte trpím dosť silnými bolesťami hlavy a oči.. Hlavne v záhlaví a nad očami.
Včera večer ma vyplasilo chvíľkové dvojité videnie. Mam strpnuty chrbát akože nie úplne len časť. Skôr nie ze úplne necitlivosť ale len mierne trpnutie. Boli ma aj žalúdok dosť často hlavne po jedle a cítila som bolest v tom mieste trpnutia.
Na ocnom som bola všetko ok. aj mri robili s kontrastom tiež bez lezii
Bolo by tam vidno ochorenie SM?
Miechu nemám robenu. Ďakujem.

veltraud
24. jan 2025

Ano, mozu to byt priznaky. Ale pri sm mas lezie, takze ked ich nemas, nemyslim, ze to bude sm

zuzanita1609
24. jan 2025

Smer doktor a neguglit si svoje diagnózy na nete.

terry658
24. jan 2025

Toto môže byť tetania, začiatok migrén, depresia, prílišné pozorovanie a úzkosť, problém s chrbticou. Prosto je veľa vecí čo to môžu byť nielen sm.

zabka79
24. jan 2025

Mne sa takto prejavovala migrena po XY vysetreniach sklerozu vylucili a dali to ako migrenu

24mima
24. jan 2025

Môj muz mal bolesti hlavy a dvojité videnie pri neliecenom vysokom krvnom tlaku. Ten máš v poriadku?

ibatanecnica
24. jan 2025

Ak.je MR v poriadku tak sklerozu nemas

autor
24. jan 2025

@24mima mam skôr nízky

lucia147852
24. jan 2025

Tetania, migréna, krcna chrbtica a veru môže byt aj panicka porucha. Keď máš mr ok určite nemáš sklerózou, ale keďže sa toho stále bojíš v hre je za mňa naozaj možno kombo tetanie a panickej poruchy

autor
24. jan 2025

@lucia147852 no mam aj problém zo spánkom... Veru.. Keď tak rozmýšľam..
Svalove zasklby... 🥺 No môže to byť aj psychické.. Nerada by som ale skončila na AD.. Neurológ mi ich už síce dal na bolesť hlavy vraj ale sú to AD aj.

rebellefleur
24. jan 2025

Ani jedna lezia po mri - sklerozu nemas

ovaaa
25. jan 2025

Tiež mám migrény bolesti očí av vies čo? Mám to z chrbtice .

autor
25. jan 2025

@ovaaa a co ti zaberá lebo mne zatiaľ nič.. Analgetiká vôbec... Baa ani cvičenie.. Síce necvicim každý deň.