icon

Je tu niekto s poruchou funkcie žlčníka?

zienkazenicka
2. jún 2014

Ahojte ak mate niekto tento zdravotny problem dajte vediet. Rada si vymenim skusenosti ako to zvladat.

zabka888
26. júl 2017

@paladia no ja budem silno dufat, ze sa mi to umudri a piesok sa vytrati nejako🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Alebo dufat ze mi to robi len chrbtica 🙏🏻 a ked nie tak sa pokusim nejako dostat na magneticku

standhal
4. jan 2018

@zabka888 ahoj, ako si na tom so žlčníkom? tiež mám bolesti pod pravým rebrom pár mesiacov, krv a moč ok, sono čisté, bola som na gastro, zistili mi helikobaktera, chvíľu som mala pokoj a teraz znova bolesti, taký tlak, ide mi to až do chrbta. Chceli by sme druhé dieťa, ale sa bojím, čo by to urobilo v tehotenstve, budúci týždeň idem znova k obvoďákovi, nech mi spraví odbery a pošle na sono.

zabka888
4. jan 2018

@standhal ahoj, u mna stale rovnako, raz to boli raz nie,, uz som to prestala riesit lebo mam pocit ze neni ziadna cesta😕 Tiez chceme bruhe dieta tak este sa asi vypytam na sono predtym nech viem co a ako a uvidime🤔 Krv ki brali v oktobri, vsetko ok.. na helicobactera ti robili hadicu do zaludka? Mne neurolog povedal ze mi to moze robit chrbtica, tak ja uz neviem 🤷🏼‍♀️

standhal
4. jan 2018

@zabka888 áno hadicu do žalúdka, zobrala vzorky, zistila mi mierny reflux-nedovieranie pažeráka. Od chrbtice? máš aj nejaké tráviace ťažkosti? lebo mne aj býva niekedy ťažko a grgá sa mi zo všetkého

zabka888
4. jan 2018

@standhal nie, prave to je cele zvlastne ze ja nemam vobec traviace problemy (klop klop) na silvestra napriklad som jedla piate cez deviate, aj take co drazdia zlcnik a nic extra sa somnou nedialo 🤔 Takze preto mi to pride uz nepochopitelne 😩😩

miriamka
5. aug 2018

@zabka888 bolo to nakoniec od chrbtice?

zabka888
5. aug 2018

@miriamka neviem, neriesila som to uz kedze mi na nic neprisli🤷🏼‍♀️

miriamka
5. aug 2018

@zabka888 lebo mne tiex stale ze to moze chrbtica robit tak neviem

zabka888
5. aug 2018

@miriamka ako teoreticky moze, mozeme mat niekde cviknuty nerv co inervuje zlcnik a bum problem je na svete 😩

miriamka
5. aug 2018

@zabka888 ja mam presne v tom mieste zuzene platnicky a skoliozu...len neviem ci tym to moze byt

zabka888
5. aug 2018

@miriamka mozu to robit tie platnicky podla mna

noemi79
9. apr 2019

Ahojte zlcnikari... svrbí vás koža, keď máte problémy so zlcnikom?

pirselova
9. máj 2019

Chcela by som sa opýtať, či problémy so žlčníkom nespôsobujú zápchu, bledú stolicu anechutenstvo? dakujem.

zabka888
9. máj 2019

@pirselova mne ani nie ale co mam nacitane ta bleda stolica moze znacit uz aj problem s pankreasom

rybicka3
5. aug 2019

@zabka888 Ahoj, citala som si konverzaciu a zaujima ma ci sa u teba nieco zmenilo? Ja mam tiez problemy zo zlcnikom posledne dva roky, vskratke ma iba bolel chrbat, mala som tlaky, na sone mi najprv zistili piesok, potom neskor ze piesok nie ale zhrubnuta stena zlcnika, koliky som nemavala,iba tupa bolest. Potom zrazu po roku prisla prva kolika, trvala tak iba 20 minut ale bolest ukrutna, a potom sa to sem tam zopakovalo raz za mesiac. Na sone zase ze male kamienky, chirurg ze dat von Ale ja som este radsej cakala az prisla kolika ktora ako keby dennodenne sa opakovala, v noci to ustalo a potom zase a skoncila som zlta na infekcnom. Vdaka tomu ze ma hospitalizovali som sa konecne dostala aj na CT, ale tam sa ziadne kamene nepotvrdili, iba ze mam velmi zuzeny zlcovod na konci. Takze nasledovalo ERCP, hadica cez usta kde mi nastrihlu tu papilu na zlcovode a precistili zlcovod. Tam vraj aj bol nejaky kamienok. No dufala som ze sa to zlepsi, som 3 tyzdne po a mam pocit ze je to horsie. Tak ako ty hovoris, boli ma cele brucho, chrbat, najme poobede a vecer. Vobec nemam pocit ze to strava ovplyvnuje. Na diete som bola, sxhudla som 10 kg za posledneho pol roka. Uz tiez neviem ze co dalej. Ak pojdem k DR. viem ze ma posle na chirurgiu a tam povedia ze vybrat. Ale ja ma fakt obavy ze mi to nepomoze.

zabka888
5. aug 2019

@rybicka3 ahoj, no u mna striedavo oblacno.. mavala som obdobia par mesiacov ked nic a par mesiacov ked ho citim aj po vode🤷🏼‍♀️ Naposledy ked mi robili sono tak som mala len zhustenu zlc.. inak ale velmi dobre mi robi 100% aloe vera, ked si dam kuru tak mam par mesiacov klud🙏🏻 Momentalne som tehotna a uzivam fytozym a myslim, ze aj vdaka nemu zlcnik cusi, aj ked mam dost uprimne obavy co bude po porode. Skus pozriet ten fytozym, aj ked mozno v tvojom pripade to moze byt aj nejaka funkcna porucha ked si mala aj to zuzenie🤔 ktovie, keby sme vedeli co bude po operacii tak ja by som si ho uz tiez davno dala vybrat.

rybicka3
5. aug 2019

@zabka888 dakujem, skusim pozriet. To su super spravy ze si tehu a ze mas zatial klud. Klop, klop, klop, drzim palce nech to tak vydrzi az do konca a aj potom. 🙂

zabka888
5. aug 2019

@rybicka3 dakujem moc❤️ Dufam, ze sa neprejavi v plnej sile po porode🙏🏻🙏🏻 Este ma napadol aj ostropestrec mariansky, aj ten som uzivala v kvapkach na cistenie zlcnika, tak pripadne skus aj to😉

bemo1
2. nov 2019

Ahoj.prosim Ta ako Ti zistili funkcnu poruchu vyprazdnovania zlcnika a ake boli priznaky. Dakujem

lili16r
21. máj 2020

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...

lendu
21. máj 2020

@lili16r ano, je to mozne... staci napr. ze by mas zhustenu zlc a ta nepreteka tak, ako by mala, trpi zlcnik aj zlcovody, na sone nemusi byt vobec nic vidno... moze sposobovat stres, uzkost, napatie ak prave nejake prezivas alebo aj nie... drzim palce

lili16r
21. máj 2020

lendu, dakujem velmi pekne...ale je to normalne,aby to bolo každy den? Mne sa to cele začalo tak, že mi obvodna povedala,že mam schudnut 20kg,tak som začala dietu...po dvoch týždnoch to prislo...a odvtedy uz dva tyzdne kazdy den :(

lendu
21. máj 2020

@lili16r mam tiez dost velke traviace problemy od zlcnika cez pankreas... ani to tu nejdem radsej rozpisovat vsetko... mne lekari najskor vraveli ze ziadne tuky kvoli pankreasu, potom tuky mam jest kvoli zlcniku a nikto nevie a nevedel co so mnou je... clovek potrebuje tuky (hlavne tie zdrave) prave kvoli tomu, aby sa ti zlcnik pravidelne vyprazdnoval a preto aj diety mozu sposobit funkcne poruchy zlcnika.... staci ze sa zacne nepravidelne vyprazdnovat zlcnik kvoli slabemu prisunu tukov a problem je na svete.... kup si v lekarni nieco na podporu pecene, su tam dobre preparaty volnopredajne alebo zacni uzivat pestrec mariansky ako drveny plod a nestresuj, neboj bude dobre

rove
7. okt 2020

@zabka888 ahoj prosim ta, natrafila som na tuto diskusiu, nakolko mi zacali rovnake problemy. Tiez by sme chceli dalsie babo, no bojim sa, aby sa mi kvoli zlcniku neskomplikovalo tehotenstvo. Ako si to prosim zvladla? Ako sa citis po porode? Ako si sa stravovala a co si vsetko brala pocas tehotenstva? Dakujem dufam, ze odpises

zabka888
7. okt 2020

@rove ahoj, tehotenstvo som zvladla uzasne, o zlcniku som ani nevedela🙏🏻 Teraz po porode ako kedy, obcas ma zaboli ale zatial nastastie v znesitelnej forme🙏🏻 Inak ja som pred tehotnestvom uzivala Aloe vera a to mne velmi dobre robi, tak si ho davam aspon 2x do roka taku kuru. Inak v tehu som nebrala nic konkretne, jedla som kila magnezia (ale to koli problemom s krckom). Neboj sa ist do toho, snaz sa vyhybat jedlam, ktore ti robia problemy a su vyslovene nevhodne pre zlcnik a bude to ok, hlavne si to v hlave tak nastav😉 drzim palce🍀

rove
7. okt 2020

@zabka888 jeej dakujem velmi pekne za odpoved. Aloe vera v akej forme? Mozes mi prosim poslat link v sprave? 🙏 no momentalne beriem lieky a idem este na magneticku rezonanciu... A ano, snazim sa nastavit tak, aby som myslela pozitivne akurat s tou gucou v krku a bolestami po jedle sa mi to zatial velmi nedari... Inak, jedavas niekedy aj cokoladu alebo nieco mimo diety? Ja som si dnes dala piskoty a veru ziadna slava :/ jedine co mi neskodi je tusim jablko. Ja som cokoladu vzdy milovala a zrazu ju (okrem milion inych dobrot) uz nemozem 🤔

case_mx
16. dec 2020

@rove @zabka888 Ahoj, cital som tiez celu diskusiu, mam podobne problemy, hoci som muz. Ak mate problemy s funciou zlcnika cize vas tlaci prevazne pod pravym oblukom skuste volnopredajny liek ROWACHOL, mne to pomaha na chvilu, aspon obcas. Malo by to riedit zlc a pomahat ju vypudzovat. Tak lahko zistite ci je to zlcnik alebo nie.
Idealne su podla mna kvapky.

A vsade vravia ze ranajkovat, a vela pit aby sa rano zlc dostala von. Teraz skusam aj trochu olivoveho oleja na ranajky. tak uvidim.

Sam neviem ci mam ist na operaciu alebo nie...

case_mx
28. feb 2021

@case_mx Tak problem asi vyrieseny. Hoci ma bolelo pod pravym rebrom, nakoniec mi na gastre nasli podrazdenu stenu zalutka. Dostal som lieky + setriacu dietu.
Tak po roku co som behal po lekaroch konecne sa zda ze uspech.

Problem je ze od vseobecneho lekara som dostal doporucenie na operaciu zlcnika a nakoniec to je zaludok. Co nato povedat.

peta1510
2. apr 2021

@zienkazenicka
@case_mx a ake lieky?

case_mx
22. apr 2021

@peta1510 Standartne sa dava inhibitor protonovej pumpy, cize blokator vyroby kyseliny v zaludku aby sa mohol zregenerovat. + setiaca dieta.