icon

Je vypadávanie vlasov normálne a ako ho zastaviť?

14. okt 2024

Stale mi padali blasy vo väčšej miere, ale teraz mam pocit ze uz zacinaju rednut. V priebehu rokov zredli urcite, ale teraz pri kazdom umývaní vlasov len trpnem. Taham doslova pramene vlasov, krvný obraz mam v poriadku. Vlasy si umývam raz za 4-5 dní. Vlasy mi samozrejme vypadavaju aj pomimo, stale je ich plny vysavac.
Mate to podobne? Ak ste si niecim takym presli, co vam pomohlo?

Je vypadávanie vlasov normálne a ako ho zastaviť?
doriiis
14. okt 2024

A aké dlhé máš tie vlasy? Lebo táto guca je buď mala guca dlhých vlasov,alebo veľká guca krátkych vlasov.A to je teda rozdiel

hopsas
14. okt 2024

U mňa bežná vec. Mám.dlhe vlasy a také uzly mám po každom jednom umytí. Ešte mi napadá že u mňa to trvá roky a furt mi rastu nové vlasy. Také maličké. Kontroluj si či ti rastu lebo ak aj veľa vypadne a zároveň ti veľa dorastá tak je to ok podľa mňa.

frida88
14. okt 2024

Mne takto padali vlasy z liekov.Kedze som bola po operácii vedela som že to bude z toho.Po každom umyti toto 🤦🏼‍♀️ strašne som bola nešťastná.Okamzite som kontaktovala kamosku v lekárni,či to môže byt z liekov,keďže nečítam pribalove letáky,že áno.Tak som sa spojila s doktorom,aby mi vymenil lieky že mi nesadli.Trvalo to asi mesiac kým mi to prešlo.Uz mi nepadajú toľko.Teraz len počkať kým mi dorastu nové.Drzim palce ❤️

brigitte93
14. okt 2024

Mne tiez zacali hentak padať vlasy. Som si objednala Bloom Robbins gumene vitamíny na vlasy beriem ich 3.den tak uvidím ci pomozu. Snáď ano

deti95060810
14. okt 2024

takáto guča jedine ak z vlasov ktoré sú po pás...
strašne veľa... mne vždy padajú keď mám stresy.

ina2405
15. okt 2024

Za mňa je toto dosť a to mám vlasy nad pás. Jeden čas mi tak viac padali a normálne som si začala rátať, koľko vyčešem, ale bolo to v norme.

lukbe
15. okt 2024

Mne dost pomohol cibuľovy zabal a sampon Thermal z lekárne. Začali mi vypadávať po novom lieku.

autor
15. okt 2024

Ahojte, dakujem krasne za vsetky odpovede🙂
mne tie vlasy stale padali, len kedysi som mala hrozne huste teda ani lekari tomu nepripisovali ziaden vyznam, stale mi len povedali ze mam vela vlasov tak kvoli tomu mi padaju "že ma z čoho padať" ale teraz posledne mesiace to vyzera takto, do toho kazde dva dni pustim roboticky vysavac , kt. je plny mojich vlasov (pracujem z domu, takže asi je to takmer všetko co mi vypadne).

Vlasy nemam extra dlhe, 15 cm cca pod ramenami. Pravdou je ze za posledny rok som vybrala asi 8 baleni antibiotik, bola som caasto chora ale krvny obraz je v poriadku.

autor
15. okt 2024

ale na tej fotke su len vlasy po umyti a vysusení. Po praci mam na stolicke pod sebou po celom dni asi polovičnú kôpku.z toho co som sfotila

kavasmliekom
15. okt 2024

Toto je len počas umývania, ďalšia taka kôpka pri cesani a potom ako píšeš, zbieram po byte. Som z toho nešťastná, neberiem žiadne lieky, všetky vyšetrenia sú ok 🙄

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
autor
15. okt 2024

@stanulienkat nie ešte nikdy, ale verím, že žien z podobným problemom nie je málo, tak určite kebyže pohľadám najdem staré diskusie s podobnou témou.

kulumulu123
15. okt 2024

Mne padalo 2x toľko vlasov pri každom jednom česani začala som denne užívať morský kolagén plus kyselinu hyarulonovu v tabl vlasy postupne prestali padat a po cca 3mes ni toľko to vlasov vypadne cca za celý mesiac dokopy...
Veľa ľudí sa ma snažilo presvedčiť že to nie je z toho tak som oba preparáty vysadila a postupne som sa dostávala do pôvodného stavu co sa týka apadania vlasov keď som začala užívať kolagén a kys hyar znova tak to opäť ustálo... Takže vi Em na 10000% co mne osobne pomohlo ale to neznamená ze to zaberie každému treba vyskúšať a uvidíš...

retatka
15. okt 2024

Môže to byt hormonálna nerovnováha, perimenopauza, neviem koľko máš rokov,štítna žľaza, očná nekorigovaná vada, zápal v zuboch atď.Ak je to hormonálneho pôvodu vitamíny ti nepomôžu.

stanulienkat
15. okt 2024

Kup si vitaminy na vlasy-Revalid, alebo podobne.

mariska1989
15. okt 2024

Som na tom rovnako umývam vlasy a oplachujem tak kopu vlasov ide či dlhé či krátke odlomené aj 1 CM aj 5cm vlasy . Keď usušim a prečešem tak zas kopu vlasov spadne . To čo mám teraz na hlave je slabá polovica vlasov čo som mala pred 2 rokmi . . Ževraj každý deň vypadne 50 ks vlasov čo je normálne to by aj sedelo tak ako som to mala pred tým no minulý rok som mala covid tak uvažujem či to neurobili svoje . Na krv len pôjdem a chystám sa ostrihať vlasy na kratšie keďže sa mi aj lámu až ich dám dokopy nejako

zuzubb007
15. okt 2024

Však to normálne človeku vypadávajú vlasy takto, ja neviem čo stresujete všetky, mám Vám odfotiť moje po umytí asi 5 x viac a stále mám plnú hlavu vlasov, nerobila by som problém kde nieje, pokým sa Vám nezačína robiť pleš

lukbe
15. okt 2024

@zuzubb007 čakať na plesinu je dost odvážne.

zuzubb007
15. okt 2024

@lukbe však normálne človeku vypadávajú vlasy je to bežný jav, ja mám takú hrču vlasov, že by sa tu zhrozili všetky a to 20 rokov nie, že teraz a tu som, ešte si musím riedit vlasy čo mám na 4 hlavy

nikolani
15. okt 2024

Neviem či to uz niekto písal ale nerobievas si často cop/drdol? Mne tiež veľmi začali padať vlasy, a často som nosila cop/drdol, pocitovo mi počas mesiaca-dvoch vypadla taká štvrtina-tretina vlasov. Prestala som si ich sťahovať a po takých dvoch mesiacoch je to zase v pohode. Tiež mi všetky testy vyšli v poriadku.

veltraud
15. okt 2024

Mne zvyknu padat vlasy, ked narastu nad urcitu dlzku. Laicky si to vysvetlujem tak, ze korienok ich uz take dlhe tazsie udrzi. Tak sa dam podstrihnut a padaju menej 🙂, vlasy mam pod lopatky.

zara1357
15. okt 2024

Nepoužívaš kondicionér, alebo masku z Lorealu? Lebo moja mama aj svokra doslova ťahali vlasy po umytí pri česaní. Akonáhle to prestali používať, vlasy už " neťahali preč" pri česaní..

kiwi3
15. okt 2024

ked si umyvas vlasy kazdych 4-5 dni, vypadne ich naraz viac.
ak mas pocit, ze to je vela, tak jedine behacky po lekaroch - stitna zlaza, mrtve zuby, rozne ine zapaly alebo hormonalna nerovnovaha.
ked pises, ze si brala vela antibiotik - dost pravdepodobne, ze ti padali viac kvoli tomuto zapalu. organizmus sa sustredi na ine veci, preto vlasy padaju. da sa to do poriadku casom same.
ziadne vitaminy na vlasy na svete ti nepomozu, ak nemas deficit konkretneho vitaminu - daj si zistit z krvneho obrazu. inak je to len marketingova vec, urcite to vyborne vynasa. vyhodene peniaze. rovnako sampony.
jedina vec, ktora zabera (ale len docasne pocas brania), je minoxidil, da sa kupit volne - treba aspon 5% alebo ti predpise kozna. po dobrati sa to spusti zase.
nic ine, zial, neexistuje. nenechaj sa oklamat.

marcellka32
15. okt 2024

Metionin

veroni2
4. júl 2025

Ako si dopadla po roku?