icon

Je zápal stredného ucha nákazlivý?

mama4444
6. jan 2025

Dobrý deň, bola som so štvor ročným dietatom pozrieť babku, ktorá po hodine povedala že má zápal stredného ucha môže to byť prosím vás alebo je to nákazlivé ďakujem

viestta
6. jan 2025

Zapal stredneho ucha je infekcia a kazda infekcia je prenosna. Ale neznamena, ze aj ked sa prenesie bude z toho zapal stredneho ucha, pretoze ten zvycajne zacina infekciou v nosohltane, moze to byt nadcha, angina alebo aj nic

kikush182329
6. jan 2025

@mama4444 je to presne ako pise @viestta . Zapal ucha vznika z nedoliecenej infekcie dychacich ciest. Ak mala k tomu nadchu, kasel, tak je vyssia pravdepodobnost nakazenia.

stellarstar
6. jan 2025

@mama4444 za života som mala snáď 20x zapal str ucha a nikdy som nikoho nenakazila

sisska96
6. jan 2025

Neviem o tom že by bola nákazlivá.....

mama4444
autor
6. jan 2025

@viestta nemala ziadne priznaky len jej vytekalo ucho

stellarstar
6. jan 2025

@mama4444 ucho jej nevytekalo ale z ucha jej vytekalo

janinah
6. jan 2025

Nemusíš sa báť.

angelinja
6. jan 2025

podla toho co to je zapal ucha m oze m at aj z vody ktoru tam mala a nevysla jej a nechala to tak...zapal ucha moze byt bakterialny a niekto mozhoe mat v rodine anginu a druhy nechyti anginu ale zapal ucha-alebo teda ta anngina sa u "druheho ukaze v uchu" a treba atb...skusenost..babka mala neake lieky uz?aky mala zapal?moze mat aj z toho ze jej "prechladlo"vtedy nechyti samozrejme nikto iny len ona to bude mat...

mama4444
autor
6. jan 2025

@angelinja priznaky zevraj ziadne , ant jej dali dnes rano zevraj a nema ziadne bolesti …. Nic ine neviem bo sme odtial leteli

angelinja
6. jan 2025

@mama4444 no nevim uvidis teda , ale zapal stredneho ucha a ziadne priznaky je zvlastne mamskusenosti s bolestou ucha a je to horsie ako hrdlo neviem si predstavit ze ma zapal ucha a nema priznaky.

klip0
6. jan 2025

@kikush182329 mala som veľa krát zápal stredného ucha, ale ani jeden krát tomu nepredchadzala choroba, žiadna infekcia dýchacích ciest. Nemusí to takto byť