Je zápal stredného ucha nákazlivý?
Dobrý deň, bola som so štvor ročným dietatom pozrieť babku, ktorá po hodine povedala že má zápal stredného ucha môže to byť prosím vás alebo je to nákazlivé ďakujem
@mama4444 za života som mala snáď 20x zapal str ucha a nikdy som nikoho nenakazila
Neviem o tom že by bola nákazlivá.....
@mama4444 ucho jej nevytekalo ale z ucha jej vytekalo
Nemusíš sa báť.
podla toho co to je zapal ucha m oze m at aj z vody ktoru tam mala a nevysla jej a nechala to tak...zapal ucha moze byt bakterialny a niekto mozhoe mat v rodine anginu a druhy nechyti anginu ale zapal ucha-alebo teda ta anngina sa u "druheho ukaze v uchu" a treba atb...skusenost..babka mala neake lieky uz?aky mala zapal?moze mat aj z toho ze jej "prechladlo"vtedy nechyti samozrejme nikto iny len ona to bude mat...
@kikush182329 mala som veľa krát zápal stredného ucha, ale ani jeden krát tomu nepredchadzala choroba, žiadna infekcia dýchacích ciest. Nemusí to takto byť

Zapal stredneho ucha je infekcia a kazda infekcia je prenosna. Ale neznamena, ze aj ked sa prenesie bude z toho zapal stredneho ucha, pretoze ten zvycajne zacina infekciou v nosohltane, moze to byt nadcha, angina alebo aj nic