Je zvýšená hladina glukózy dôvodom na obavy?
Ahojte, v krvi mi bolo zistené že S-glu mám hodnotu 6,4. Je to teda zvýšené asi. Bol som nalačno aj 12 hodín možno, lebo to bolo na gastre, nejedol a nepil som od prechádzajúceho dňa a gastro mi robili až nejak poobede. Čiže aj tak je to vyššie ako asi má, nikto ma ale na to neupozornil, len som si všimol v papieroch že je to vyznačené, je tam toho viac zle ale ja sa tomu nerozumiem všetkému. Tak toto mi tak padlo do oka že či to nemôže znamenať aj nejaký problém iný. Vďaka za rady
@mamina7070, to bolo ano počas dňa niekedy 12:30 až, nejedol a nepil som od predošlého dňa. Bohužiaľ sladkých vôd pijem strašne veľa a viac menej len to dlhodobo. Lebo tých 6,4 je zvýraznené že to neni v poriadku asi, ja som sa dočítal že normálne hodnoty na lačno su 3,3- 5,5 . Stres som mal z vyšetrenia tak neviem
tak vidis prestan pit sladene napoje 😉
@jaro1234444 kedze si nielen nejedol,a le aj nepil, krv mohal byt zahustena a tym aj koncentrovanejsia a v krvi mohli vyjst viacere hodnoty nad normu.
urcite by nebolo zle to niekedy skontrolovat, ale aj stres, ci naruseny metabolizmus hladovkou ti toto mohli ovplyvnit. nejdeol si dost dlho.
nemusi to nic znamenat, ale aj moze.
@jaro1234444 kup si glukomer v lekárni a meraj si glykemiu z prsta, pred jedlom a dve hodiny po jedle. Zapisuj si a uvidíš, sk budeš mat vyššie hodnoty, tak chod s tými hodnotami za obvodným. Posle ťa na diabetologiu.
Vyluc sladké vody úplne, to je čistý cukor, zvyš pohyb a pridaj zeleninu.
@mamina7070, @majamat, @katie253 tak ďakujem za rady, skúsim najskôr zmeniť životosprávu a keď tak dám skontrolovať krv obvodnej. V tej krvi bolo viac toho zle, aj CRP mám dlhodobo zvýšené
@jaro1234444 mas obezitu? vtedy moze byt CRP zvysene alebo zuby vedia urobit paseku
@jaro1234444 a patral uz niekto preco je CRP zvysene?
ja som mala len mierne nad normu par rokov a nakoniec mi nasli ahodne polyp v prinosnej dutine, ktory sposoboval masivny zapal dutin. zaujimave blo, ze som bola uplne bez rpiznakov. ked si dr pozerala rtg a hovorila mi o tom, ze tam je masivny zapal, som si myslela, ze si zo mna prcu robi.
@mamina7070, no zas až tak obézny nie som ale nadváhu mám, mám 105 kilov ale tak ja som chlap ako hora. Dlhodobo bohužiaľ užívam antipsychotika a antidepresíva , tak z tých liekov som pribral dosť, inak som bol pred tým chudý
@majamat zatiaľ sa tým nikto nezaoberal, a aké si mala CRP ak sa môžem spýtať? že či nejak už vyššie alebo máličko zvýšené. Ja mám nejak medzi 10-11, neni to veľa ale predsa len trocha stúplo a je zvýšené.
Mám problémy aj so žalúdkom dlhodobo a mal som vysokú pozitivitu ASCA protilátok v krvi, čo majú ľudia s Crohnom, lenže na kolo som nebol a na CT tenkého čreva asi to bolo ok.
A trápi ma zrejme aj GERD, mám všetky príznaky a okrem toho ešte aj ten reflux žlče. Takže je tam toho viac ale neviem či to môže súvisieť s tráviacou sústavou alebo je tam niečo iné. Ešte mi pneumologička chce spraviť test na astmu.
Čo sa týka príznakov mi býva zle ako keby , blíži sa to k nevoľnosti, záha má páli, po jedle mi je ťažko a tak. ä
Tak neviem kde pátrať teda, nechcem si samozrejme namýšlať choroby
@jaro1234444 skus si merať ten cukor, glukomer stoji okolo 15 eur. Hocijaký.
@katie253 vďaka, hneď ak pôjdem do lekárne si to kúpim, kľudne si zaplatím aj viac len nech to dobré meria a je kvalitný
@jaro1234444 my mame accu check instant, je malý, spratný, pichatko má v jednom sete 6 ihiel. Super vec.
@jaro1234444 tak do 15.

to robili odber pocas dna ? vtedy je norma do 7,8, glykemie zvysuje aj napr stres z vysetrenia
ale daj si ak tak urobit odber ale rano na lacno (ani ovocie vecr napr) a ak pijes sladke vody a jes vela sladkosti tak obmedz