icon

Jedná sa o rakovinu?

snazilka_bio_mamka
7. jún 2021

Prosím Vas, je tu niekto kto mi vie poradit? sú toto hodnoty, ktoré značia, že sa jedná o rakovinu? vopred ďakujem.. za pár dni budu oficialne vysledky ale asi viete pochopit, že tych pár dní je peklo..

Jedná sa o rakovinu?
sally001
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka neviem ti povedat ale moja mama mala onkomarkery zvysene v tisícoch a jednalo sa o rakovinu...

dominikac321
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka PSA je hodnota u muzov, je to nejakeho pana?

kittykat22
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka skus napisat do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/6796/ su tam doktorky a sestricky

snazilka_bio_mamka
autor
7. jún 2021

@kittykat22 ďakujem ❤

snazilka_bio_mamka
autor
7. jún 2021

@dominikac321 ano jedná sa o prostatu

dominikac321
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka normalna hodnota je do 4, zalezi aj od veku a zivotneho stylu daneho muza, moj otec mal hodnotu 19!!!! absolvoval biopsiu a tkanivo sa poslalo na rozbor a boli tam rakovinove bunky a onkolog nariadil slabe mesacne ozarovanie, po 2 mesiacoch hodnota 1,7....nemyslim ze ide o rakovinu a aj keby, rakovina prostaty je taka vec ze keby nesiel na vysetrenie tak to mozno roky nezisti lebo je to najpomalsi sposob ochorenia alebo ako to napisat. bude nasledovat biopsia a potom vysetrenie ci nie su v tele metastazy a mozno pri takejto hodnote ani nie a bude kontrolovany kazdeho pol roka resp kazde 3 mesiace, tym ze ta hodnota nie je az taka vysoka pravdepodobne nebude potrebne ani ozarovanie, ak cokolvek kludne napis spravu presli sme si tym doma nedavno....

snazilka_bio_mamka
autor
7. jún 2021

@dominikac321 ďakujem krásne za odpoveď..žiaľ, tu je to trocha komplikovanejšie, ide o mojho dedka kt. má 88 rokov, posledné 3 týždne sa mu zdravotný stav extrémne zhoršil, vydpala som si, aby sme ho zobrali na vyšetrenie.. brali ho sanitkou po tych vysetreniach 2 dni zvracal museli dojst mu dat infuziu, lebo nezvlada prepeavu.Poslende 2 tyzdne je inkontinentny, ma predpisane plienky. Z tych vysetreni máme urolo nález ale len tak, ze tam mame znameho ktory nam to odfotil a povedal ze zrejme sa jedna o karcinom. Skusali sme konzultovat so vseobecnym lekarom a ten nam povedal, ze sa nebude 100% vyjadrovat ale s najvacsou pravdepodnostou sa jedna o rakovinu prostaty. Akutna onko liecba nepripada do uvahy, to by ho polozilo, kedze po 1 ceste sanitkou 2 dni vracal a nejedol. teraz mu je lepsie, má chuť jesť, potrebu vykonava do kacice alebo rovno do plienky. Tak sme chceli vediet ortiel, co s tymi hodnotami, zatial sestricka z urologie a vseobecna lekarka nam povedali ze sa pravdepodobne jedna o karcinom..

aniele
7. jún 2021

Manžel mal PSA cca 8,5. Prišlo sa na to náhodne, riešili to brachyterapiou, pomaly tomu budú tri roky. Urológ ho vtedy poslal do Onkologického ústavu sv. Alžbety.

dominikac321
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka ta hodnota je vyssia a mozno to aj karcinom bude ale bude sa brat do uvahy pri liecbe urcite aj dedkov vek a budu to riesit inak ako pri manzelovi pani nadomnou alebo mojom ockovi, vsetc 3ja su ini rocnik urcite

luccija
7. jún 2021

@snazilka_bio_mamka moj dedko mal rakovinu prostaty dlhodobo mocil krv nikomu nic nepovedal ak bolesti, mocenie naprazdno len nutkanie.Mal nejake problemy tohto typu?

miskakyska
7. jún 2021

mame našli zhubny nález na konečníku...onkomarkery v poriadku ..CT v poriadku...tak mi povedzte na čo sa dá vlastne spolahnuť..až kolonoskopia a následna MR ukázali ,že niečo nie je v poriadku...

elief
7. jún 2021

@miskakyska moja mama sa liečila na rakovinu pľúc, a tiež onkomarkery stále mala v poriadku

monro
8. jún 2021

Môj otec mal rakovinu prostaty. Žil s tým 25 rokov. Zomrel na niečo iné. Vždy mal PSA nízke, nikdy nemal agresívnu chemoterapiu. Dostával sem tam injekcie do brucha a chodil pravidelne na kontroly. 8 nie je veľa. Nad 40 je to vážnejšie.

snazilka_bio_mamka
autor
8. jún 2021

@monro Ďakujem za odpoveď, a to FPSA/PSA 42? to je ok?

mony_s
8. jún 2021

skuste si pozriet koren pupavy-ucinky

monro
8. jún 2021

@snazilka_bio_mamka to žiaľ neviem.