Jedná sa o rakovinu?
Prosím Vas, je tu niekto kto mi vie poradit? sú toto hodnoty, ktoré značia, že sa jedná o rakovinu? vopred ďakujem.. za pár dni budu oficialne vysledky ale asi viete pochopit, že tych pár dní je peklo..

@snazilka_bio_mamka PSA je hodnota u muzov, je to nejakeho pana?
@snazilka_bio_mamka skus napisat do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/6796/ su tam doktorky a sestricky
@kittykat22 ďakujem ❤
@dominikac321 ano jedná sa o prostatu
@snazilka_bio_mamka normalna hodnota je do 4, zalezi aj od veku a zivotneho stylu daneho muza, moj otec mal hodnotu 19!!!! absolvoval biopsiu a tkanivo sa poslalo na rozbor a boli tam rakovinove bunky a onkolog nariadil slabe mesacne ozarovanie, po 2 mesiacoch hodnota 1,7....nemyslim ze ide o rakovinu a aj keby, rakovina prostaty je taka vec ze keby nesiel na vysetrenie tak to mozno roky nezisti lebo je to najpomalsi sposob ochorenia alebo ako to napisat. bude nasledovat biopsia a potom vysetrenie ci nie su v tele metastazy a mozno pri takejto hodnote ani nie a bude kontrolovany kazdeho pol roka resp kazde 3 mesiace, tym ze ta hodnota nie je az taka vysoka pravdepodobne nebude potrebne ani ozarovanie, ak cokolvek kludne napis spravu presli sme si tym doma nedavno....
@dominikac321 ďakujem krásne za odpoveď..žiaľ, tu je to trocha komplikovanejšie, ide o mojho dedka kt. má 88 rokov, posledné 3 týždne sa mu zdravotný stav extrémne zhoršil, vydpala som si, aby sme ho zobrali na vyšetrenie.. brali ho sanitkou po tych vysetreniach 2 dni zvracal museli dojst mu dat infuziu, lebo nezvlada prepeavu.Poslende 2 tyzdne je inkontinentny, ma predpisane plienky. Z tych vysetreni máme urolo nález ale len tak, ze tam mame znameho ktory nam to odfotil a povedal ze zrejme sa jedna o karcinom. Skusali sme konzultovat so vseobecnym lekarom a ten nam povedal, ze sa nebude 100% vyjadrovat ale s najvacsou pravdepodnostou sa jedna o rakovinu prostaty. Akutna onko liecba nepripada do uvahy, to by ho polozilo, kedze po 1 ceste sanitkou 2 dni vracal a nejedol. teraz mu je lepsie, má chuť jesť, potrebu vykonava do kacice alebo rovno do plienky. Tak sme chceli vediet ortiel, co s tymi hodnotami, zatial sestricka z urologie a vseobecna lekarka nam povedali ze sa pravdepodobne jedna o karcinom..
Manžel mal PSA cca 8,5. Prišlo sa na to náhodne, riešili to brachyterapiou, pomaly tomu budú tri roky. Urológ ho vtedy poslal do Onkologického ústavu sv. Alžbety.
@snazilka_bio_mamka ta hodnota je vyssia a mozno to aj karcinom bude ale bude sa brat do uvahy pri liecbe urcite aj dedkov vek a budu to riesit inak ako pri manzelovi pani nadomnou alebo mojom ockovi, vsetc 3ja su ini rocnik urcite
@snazilka_bio_mamka moj dedko mal rakovinu prostaty dlhodobo mocil krv nikomu nic nepovedal ak bolesti, mocenie naprazdno len nutkanie.Mal nejake problemy tohto typu?
mame našli zhubny nález na konečníku...onkomarkery v poriadku ..CT v poriadku...tak mi povedzte na čo sa dá vlastne spolahnuť..až kolonoskopia a následna MR ukázali ,že niečo nie je v poriadku...
@miskakyska moja mama sa liečila na rakovinu pľúc, a tiež onkomarkery stále mala v poriadku
Môj otec mal rakovinu prostaty. Žil s tým 25 rokov. Zomrel na niečo iné. Vždy mal PSA nízke, nikdy nemal agresívnu chemoterapiu. Dostával sem tam injekcie do brucha a chodil pravidelne na kontroly. 8 nie je veľa. Nad 40 je to vážnejšie.
@monro Ďakujem za odpoveď, a to FPSA/PSA 42? to je ok?
skuste si pozriet koren pupavy-ucinky
@snazilka_bio_mamka to žiaľ neviem.

@snazilka_bio_mamka neviem ti povedat ale moja mama mala onkomarkery zvysene v tisícoch a jednalo sa o rakovinu...