Kam ísť na laserovú operáciu očí?
@aly urcite sa nenechaj odradit..a pozeram ze uz mas aj deti vacsie horsie by to bolo s uplne malickymi ale to su uz velkaci spolu to zvladnete..ved aj mamina potrebuje zmenu 🙂
@alchemilkazltozelena dakujem😀
Baby, ja som bola pomaly uz pred 2r. u dr. Izaka v BB, vtedy ma to stalo 800,- mal 20% akciu, bolest ziadna, vecer som uz normalne fungovala. Dioptrie som mala -2,5 a teraz vidim na 100%
@diorka robi aj laserom? Ja som pocula ze len klasicky
Ja som bola pred cca 3 mesiacmi (12.3.) v Excimeri - BA, predtym dioptrie -4 na obidvoch ociach. Maximalna spokojnost. Predoperacne vysetrenia a operaciu som si mohla dat v jeden den, rano o 8:30 prisla, o 13:15 odchadzala uz bez dioptrii. Samotny zakrok cca 10 min. bez bolesti, len taky divny pocit to bol. ja som prve 3 dni znasala trosku horsie na 4. uz normalka, ale znama este v ten vecer ako bola operovana pekne ostro pozerala tv. a zas druha bola 2 tyzdne zabarikadovana v tme. este aj hluk jej vadil, nielen svetlo. podla mna to kazdy znasa individualne, a zalezi aj od operac.metody. Tu ti navrhne doktor po vysetreniach, aka je pre teba najvhodnejsia.
@iwka123456 ved toho sa bojim ze budem v bolestiach alebo neschopna napr soferovat dlhsie, hlavne kvôli detom
@aly mna to nebolelo, len taky divny pocit, prvy den som mala rozmazane ako keby pod vodou, potom citlivost na svetlo,a pocit cudzieho telesa v oku, 4 dni som mala ochranne kontaktne sosovky, po vybrati to bolo lepsie. kazdemu sa inak hoji. ked si porovnam ja som mala asi taky horsi pripad, celkovo som bola z toho nervozna, ze som par dni neschopna volaco robit. Soferovanie a pouzivanie mobilu, pozeranie tv som mala dovolene podla moznosti, ze ako sa budem citit a ako som schopna, ja som mohla az po tyzdni, ak nie viac. proste som si este nebola tak ista, ze mozem, mala som "unavene oci" ale mne to strasne kolisalo. pocas dna bolo tak,ze chvilku rozmazane potom ok, potom som zmurkla, tak znova rozmazane. a tak dokola, az kym sa to neustalilo. a vela som musela kvapkat do oci, aj teraz mam este dvoje kvapky rano, dvoje vecer plus masticka, a podla potreby cez den umele slzy lebo som mala suche oci. ale ja nelutujem, nejak som to prezila a teraz ten pocit, ze vidim bez sosoviek alebo okuliarov je na nezaplatenie. Rodinna znama chcela ist na laserovu, ale kvoli veku nemohla (vraj je to len do 40) tak isla na voperovanie sosoviek a tam je normalne pisane v zmluve, ze mozu jej zostat zvyskove dioptrie, jej zostali az polky, tak aj tak musi nosit okuliare. mne ked nahodou po par rokoch vyskoci dioptria, mam dozivotnu zaruku na dokorigovanie. nelutujem, najlepsie rozhodnutie, ake som kedy spravila, tych par dni sa da vydrzat 🙂
@iwka123456 fiha, tak ja budem mat 40 o rok tak som zvedava co mi na to povedia, idem na konzultaciu o tyzden, som ale z toho nervozna uz teraz, no uvidime
@aly drzim palce, vsetko bude ok 🙂
sestra bola v Excimer v Karlovke a spokojnost
@alchemilkazltozelena ahoj, laserom robi
@aly a ja som nemala ziadne bolesti, dali mi tam tabletku proti bolesti, to davali kazdemu a doma som si uz nedavala, vecer som normalne fungovala
a co si myslite,ze je dozivotna zaruka?????ze operaciu je mozne opakovat donekonecna?
@terezka1947 nie donekonecna, ale v pripade potreby po X rokoch,... stretla som tam pani co jej robili operaciu pred vyse 20 rokmi a teraz v poslednej dobe sa jej pohorsilo o pol dioptrie na jednom oku, tak isla na dokorekciu. to su take pripady co sa nestavaju bezne. ja mam zahrnute v zmluve, ze mozem ist bezplatne na dokorekciu 3x. plati sa len vysetrenie (cca 100 eur) samotny zakrok nie. ale dufam, ze to nebudem muset nikdy vyuzit.
@iwka123456 no.....trosku som v tej oblasti doma...a nebudem radsej konkretna,napisem len...nesla by som,pokial by som nemala dpt,kt.by ma naozaj velmi obmedzovali,resp.branili v praci,zivote
ja osobne nepoznam ocneho lekara,kt.ma oci operovane=ale aj ked ich poznam celkom dost,nevravim,ze taky nie je,snaz staci takato diplomaticka odpoved a uz nebudem do tejto temy viac prispievat,uz kazdy si musime zvazit vsetko,co robime.
@terezka1947 ved kazdy moze mat svoj nazor, to je v poriadku
@aly ahoj, tak už to mám zas sebou 🙂 mala som Crystal lasik s vytvrdenim rohovky, a z - 5,5 mam 100% zrak, pocit uuuuzasny 🙂 stále mam trosku suchšie oči, ale inak vidím v pohode. Jedine s haló efektom trosku bojujem, ale na to má upozornili. Prvý deň, v utorok, mi hodne slzili oči, ale vedela som v rámci normálu fungovať. Včera kontrola v brne dopadla na výbornú. Naozaj môžem Gemini v Brne len odporúčať
Ja by som sa spýtala, že ak mam aj odporucanie od lekara, nakolko mam vysoke dioptrie a rozdiel dioptrii medzi ocami (nosim sosovky )co by som relaitvne mala narok na preplatenie poistovnou, preplati to aj poistovna ?A aku ciastku?Dakujem
@moniketa cim ti vytvrdzovali rohovku?
@terezka1947 cca po desiatich minútach od operacie mi to na svietili takou uv lampou. Odporučili mi to pre tie moje vyššie dioptrie. Predtým mi kvapku do oka riboflavin, ale neviem, či to malo súvis s tým vytvrdzovanim, alebo sa to robí bežné. To bola sranda, lebo som na okamih videla na žlto 😀
Za mňa určite NIE Izák v BB! :( za mňa sklamanie...

@alchemilkazltozelena dakujem krasne