icon

Kamarátka gynekologička zdieľala.

maybe888
29. nov 2019

Kamarátka gynekologička zdieľala na fb realistické zábery, bez skresľovania,bez bagatelizovania,či preháňania...
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/67-6-snimok-...

sara07
29. nov 2019

@ptmt1011 bla bla existuje len jedna 100% nesuložit nič iné a je jedno ktore storočie je, a balamutit že sa dá chranit, no nedá , otehotnieš aj cez všetku možnu snahu proti

ludka1402
29. nov 2019

@livus5510
uprimne je mi luto, co sa ti stalo...😢
Ja len nedokazem porovnavat kvalitu zivota, ktora sa mozno neplanovym tehotenstvom zhorsi, ale vobec nemusi ist celozivotny stav.
Je podla mna spravne byt informovany, nazyvat veci realnymi menami a nemyslim si, ze toto je vnucovanie akehokolvek nazoru.
Potrat je potrat, zial, nie je to volba, nie je to reprodukcne pravo, ved to mame vsetci, mozeme sa reprodukovat kolko len chceme a vladzeme 😉 a na potrat moze ist predsa ktorakolvek z nas bez udania dovodu.
To, ze tu niekto ukaze ako to realne prebieha, to predsa nie je demagogia.

sara07
29. nov 2019

@zuzumajko jasné že ho nenapíše lebo je to vymyslená gyn

sara07
29. nov 2019

inak žiadne zábery ktoré by sa nenašli na nete pokial hladaš fotografie,
potrebujete kut železo za horuca kym idu volby potom to už bude tažšie na pretlačenie
môžete oblepit aj steny nemocníc , ked sa žena rozhodne tak ide, má na to dôvod a ten kto chce mat 10 deti nech ich kludne má neriešim
a je scestné tvrdit že sa dá 100% chránit nedá,
kto velmi chce tak si nájde 4D fotografiu ako vyzerá embryo v tom alebo v tom týždni , neviem o čo vám tu zase ide, ved nie je nedela poobede ked treba ulohu z kázne si odfajknut

sandra1910
29. nov 2019

@sara07 tak ked sa neda potom naco sa vyraba antikoncepcia a kondomy?..ked su neucinne tak to mozu distributori rovno zabalit a prestat predavat nie?..vsak aj tak neochrania..preco potom tolko zien pcha do seba antiku??..vnutromaternicove teliesko je na co?.??..kto naozaj nechce dieta a pristupje k tomu zodpovedne tak sa vie ochranit..

acrobaleno
29. nov 2019

Pozrela som si link a aj som napriklad videla nemy vikrik. No nic to na mojom nazore nezmenilo. Je to o volbe zeny. Je to kazdeho osobna vec, ci uz berie potrat ako antikoncepciu alebo ako krajnu moznost. Radsej sa zamerajte na pomoc detom, ktore su uz na svete a potrebuju ju.

sara07
29. nov 2019

@whatever1 fajn tu sa idete bit do prs za nenarodené deti, ale tým čo su narodené na tie sa kašle, nie su prachy na asistentov, na pomoc detom , na osobnu asistenciu, na odlahčovaciu službu už vôbec nie to máte v paži, to nie je také zabavné alebo nerozumieme prečo je potreba chranit len nenarodené deti alebo tie narodené máme v paži, je to jedno, zbieraju sa vrchnačiky žobru sa doslova peniaze prečo svoju energiu nenasmerujete aj tymto smerom

sandra1910
29. nov 2019

@acrobaleno brat potrat ako antikoncepciu ti pride normalne??..sa potom nedivim v akej dobe to zijeme..

acrobaleno
29. nov 2019

@sandra1910 Aj taki ludia sa najdu a je to na nich ako sa k tomu postavia a ake ponaucenie si z toho vezmu.

sandra1910
29. nov 2019

@acrobaleno ake ponaucenie si vezmu?..ze si mozu sexovat uplne slobodne a ak aj budu z toho nasledky tak nevadi..vsak jeden zakrok to raz dva poriesi..asi take ponaucenie..

sara07
29. nov 2019

@sandra1910 to ako ti treba vysvetlovat ako malej ,????
kondom sa môže zvliect, môže prasknut
nie nie je 100% , máš to uvedené aj na obale alebo pribalovom letaku
anikoncepcia v každom jednom pribalovom letaku je pisané že nie je 100%,, ano je spolahlivešia ako tie vaše plodne a neplodne dni ktore funguju len pri 28 dnovom niekolkoročnom bez vykyvov cykle
stačí aby si zvracala, prehnalo ta, grepovy džus alebo lubovnik aby bol v čaji a učinost ochrany sa znižuje
nie jediny spolahlivy systém je nesuložit
a prečo sa rieši len žena ??? prečo neriešite mužov tak ich vykastrujte, a je pokoj, nasadte hromadne brom do piva a cigariet napr a budu kludny , nebude sex , nebude neželané tehotetnstvo prečo sa rieši len žena vkuse, chlap je len na to aby si užil ??

sara07
29. nov 2019

@sandra1910 ak si myslíš že maju každy mesiac na potrat polku platu davat, no to chcem ako vidiet taky par,
a všeobecne sa vie že sa bežne stáva že žena nemôže potom otehoniet po viac potratoch takže postrestaná je aj bez vašich zásahov dostatočne

maciatkolulu
29. nov 2019

@ludka1402 podľa teba mám jedno centimetrov plod takú ruku? Ale no taaaaak. Treba používať aj rozum.

acrobaleno
29. nov 2019

@sandra1910 Aj to moze byt ponaucenie. Niest nasledky a postavit sa zodpovednosti neznamena iba si to dieta nechat, moze to znamenat aj potrat. Ty sa nemozes do toho starat, ani ja a uz vobec nie nejaka cirkev alebo politici, ktori takto nahanaju preferencie.

sara07
29. nov 2019

@maciatkolulu jasné že má aj prsty má však vidíš, aj dušu má všetko má , jasné že je to celé zmanipulované , hanba im nie je, len potom neviem ako vysvetluju že klamu či učel svätí lož asi tak

sandra1910
29. nov 2019

@sara07 kto hovori ze sa ma riesit len zena?..zodpovednost ma byt na oboch..ja som nikde nepisala ze len zena ma vsetko znasat..ale to uz ma štát ošetrit..ja viem ze dnes je po kkt slobodnych matiek ktore ostali s dietatom same a nevedia sa ani dobojovat vyzivneho od tatkov ktori sa nehlasia k dietatu..v prispevku vyssie som pisala o kamoske ktora si sexuje bez ochrany uplne nezodpovedne a ked dvakrat otehotenal sla na potrat..vyhlasuje vsade ze dieta chce az po tridsiatke teraz ma 27..je zabezpecena rovnako ako jej priatel..maju byt..cize nie su ani v zlej financnej situacii...a takichto dvojich neurekom...a co sa tyka tej antikonepcie a kondomov si myslim ze dnes je to uz na takej urovni a je tolko informacii aj na nete a kazda zena si vie precitat co znizuje ucinnost antikoncepcie..a kazdy chlap co nie je mantak vie narabat s kondomom..

bodka2213
29. nov 2019

Ženy ... Veď už sa nehadajte . Nikam to nevedie ... Každý má iný názor ... Zbytočne sa tu hádate ako v každej takejto diskusii .
Stačí si to len prečítať .. ...

sticker
acrobaleno
29. nov 2019

@sandra1910 A? Co je na tom, ze je zabezpecena a isla na potrat 2x a chce deti az po 30tke. Ty jej niecim prispievas? Davas jej na ten potrat? Nechapem preco riesi nejaku svoju kamosku, radsej ries seba.

sandra1910
29. nov 2019

@acrobaleno uvadzam priklad toho preco by to malo byt zakazane..ze co je na tom..boze normalne mi ostava rozum stat nad niektorymi ludmi

livus5510
29. nov 2019

@ludka1402 nejde o kvalitu života, ide o psychiku. Psychické stavy su niekedy oveľa horšie než tie finančné problémy. A kto toto nezažil, nikdy to nepochopí, preto nechápem potrebu zakazovať potraty. Áno samozrejme, nech tu ukáže kto chce čo chce, ide o fakt, že fotografie nie sú reálne bohužiaľ, ak ideme bojpvať s faktami, robme to správne. Faktom aj naďalej ostáva potratový turizmus a nešetrne a neodborne vyvolané zákroky, rovnako ako klesajúce množstvo potratov na slovensku. K tomu sa ale nikto nevyjadril zatiaĺ, len k ochrane, ktorá je potrebná, rovnako ako vhodná sexuálna vychova na školách a doma podľa mňa. S tým plne súhlasím.

acrobaleno
29. nov 2019

@sandra1910 a kto si ty aby si niekomu nieco zakazalova? Vie tvoja kamaratka co si naozaj myslis? Alebo si falosna a pretvarujes sa. Aj keby bola na 10 potratoch teba do toho nic, ked ona si z toho nic nerobi.

livus5510
29. nov 2019

@sandra1910 to, že nejaká žena niekde ževraj bola na potrate len tak, lebo nevie sexovať zodpovedne podĺa vás je dobrým ospravedlnením prečo zakázať potraty. Keby sme sa riadili tým, že čo jedna baba niekedy niekde povedala náš system vyzerá inak... nevravím, že to nemôže byť pravda, ale pri cene potratov, ktorá sa pohybuje okolo 400eur mi to príde ako hlúposť, plus zákrok je ohraničený časovým intervalom len raz za pol roka, takže tento váš príbeh znie troškj ako scifi. Mozno len reálne neviete čo za tým celé bohužiaľ bolo, niekedy sa žena odmieta zveriť...

sandra1910
29. nov 2019

@livus5510 ake scifii? ma 27 rokov prvy potrat mala pred 4 rokmi druhy teraz..ake scifi pre boha..?..

livus5510
29. nov 2019

@sandra1910 tak inak ponúkli ste jej pomoc? Akúkoĺvek, povedali ste jej, že to zvládne? Ukázali ste jej aj iné možnosti, alebo len kritizujete niekoho, kto možno má peoblémy o akých ani netušíte? Alebo s ňou bývate, platíte jej účty a presne viete ako na tom je po financnej, vzťahovej a iných stránkach? Odsudzovať je ĺahké, pľuvať jed ešte ľahšie.

sandra1910
29. nov 2019

@acrobaleno ja jej to nezakazujem ja som za to aby to nebolo legalne..jasne ze vie co si o tom myslim..vie cim som si presla aby som otehotnela..aby som mohla byt mamou..a ona si ide svoje deti len tak zabit..a ona sa ztoho smeje..kto sme aby sme zakazovali zene sa rozhodnut?..a kto sme aby sme dovolili zabit nenarodene deti?..to je taka ista otazka..

livus5510
29. nov 2019

@sandra1910 príde mi, že každý prolife obhajca má mladú kamošku čo chodí na potraty ako na klavír, len ja takú v okolí nemám, ani moje kamarátky, je to také zaujímavé no

sandra1910
29. nov 2019

@livus5510 poznam ju 15 rokov..je zdrava financne zabezpecena s muzom maju vlastny byt..uz som to pisala vyssie len treba citat..nie rovno utocit..jediny dovod aky mala bolo ze chce deti az po tridsiatke..

sandra1910
29. nov 2019

@livus5510 no budte rada ze taku nemate..rovnako ako kazdy pozna zeny ktore sa neviem ako chranili vsetko mozne robili a aj tak otehotneli..to je to iste

acrobaleno
29. nov 2019

@sandra1910 No ved a co ti z toho vychadza? Zakaz, nie? To ze si mala problemy otehotniet este neznamena ze si sudca, ktory hovori co kto smie alebo nesmie urobit so svojim telom. A kto sme, ked sa divame na tie deti v domovoch?

sandra1910
29. nov 2019

@acrobaleno a co s tym maju deti v domovoch zase???..ja len pisem o tom ze kto NECHCE dieta sa ma chranit ..je 21. storocie..x sposobov antikoncepcie x milion informacii o tom ako zabranit počatiu dietata..ja neviem co je na tom take nepochopitelne..existuje predsa aj tabletka PO..ked uz sa nepouzije antikoncepcia alebo kondom..