Prečo vlastne niektorí ľudia chcú deti?

6. dec 2020

Ked vidim napriklad toto https://www.10tips.club/en/328?utm_source=faceb... alebo tu citam ako tu mamicky trpia, sa pytam, preco vlastne ludia chcu deti...

nistika
6. dec 2020

lebo stále dufas, ze práve tebe sa to podarí 🙂

s_a
6. dec 2020

Lebo z ich celého života je to len v podstate veľmi krátke obdobie, čo je na tých obrázkoch

maximilie
6. dec 2020

;D som sa nasmiala
Realita, ale tá najkrajšia realita v mojom živote
Každý obrázok vystihuje to, aké je to bezbranné dieťa odkázané na svoju mamičku. A aj keď je to niekedy naozaj o hubu,TAK ten pocit, že si pre niekoho celým svetom, a ten niekto pre teba tiež.... Tak PRETO!!!

zuzuliatko18
6. dec 2020

Lebo ked sa na Teba ten drobcek usmeje alebo je spokojny sam so sebou, lebo dokazal nieco nove, tak vies, ze to stoji za to.
A kazdy deti nechce, ma slobodnu volu sa rozhodnut.
P.S. tie obrazky pobavili🙂

cervenaruza123
6. dec 2020

Aj v robote sa trapime casto a predsa tam chodime, lebo potrebujeme peniaze. Aj vo vztahu su casto hadky a cely vztah je velke riziko, ale potrebujeme oporu a je prijemnejsie zit s niekym ako zit sam (pre vacsinu ludi). V skolach sa trapime, lebo chceme mat sancu na lepsiu pracu. Aj tetovanie boli, ale ludia si ho daju, lebo sa im paci. Z kolacov priberame a nemame z nich ziadne normalne ziviny a predsa si ich dame, lebo nam chutia. Kazda vec ma jednoducho svoje vyhody aj nevyhody. A tak isto aj dieta. Preto ludia chcu mat deti, lebo sice to prinesie iste nevyhody, ale aj velke vyhody a radost. A ako sa hovori, vsetko co za nieco stoji, nieco stoji.

nika_m
6. dec 2020

Trefne obrazky :D ano je vela takych chvil, kedy si poviem, ze ci mi toto bolo treba 😅 idem vybuchnut od zlosti, placem od unavy a podobne :D ale to dieta mi aj napriek tomu dava tolko lasky, kolko mi nikto iny neda 🙂 ked pride a objime ma, da mi pusinku, salime sa spolu a on sa smeje tym svojim krasnym detskym smiechom...tak tieto momenty a malickosti daleko prevazia tie menej prijemne 🙂

majamat
6. dec 2020

@cervenaruza123 suhlasim s teboum dobre si to vystihla a este dodam. dolezite je co si z toho vyberieme. aky mame pocit z toho vsetkeho ako celku. to, ze nadavame na materstvo, tehotenstvo, to su chvilkove zalezitosti,ale po rokoch, ked deti odchovame, tu lasku co nam daju a vsetko co s tym suvisi, co my k nim pocitujeme, ten dobry pocit z noveho cloveka, ktoreho sme svetu dali prevladne nad tymi kratkodobymi negativami. a tyka sa to vsetkeho.
akurat snad pri tych sladkosiach to neplati 😀 😀 😀 no aj tu su v tom emocie, lebo tie dobre pocity zo sladkeho su asi pre niekoho viac, ako to, ze to nema ziviny a priberame z toho. ja som ten pripad, aj ked by som bola radsej, keby to tak nebolo 😝

majamat
6. dec 2020

a kratko po narodeni sa este aj nase hormony dostqavaju do rovnovahy a trva to dlho, cize toto nas velmi ovplyvnuje. casoms a to zmeni, dieta trosku narastie.

deti95060810
6. dec 2020

no lebo materinská láska je NAJVäČŠIA na svete.... samozrejme bavíme sa o tých normálnych bežných maminkách...
láska k manž., part. je iná , po čase sa často vytratí, popr. sa pretaví do troška iného vzťahu ....
ale však ak nechceš mať deti tak nemusíš mať, veď predsa ťa nikto ani nepresviedča ani nenúti...či?

asia83
6. dec 2020

Neviem, kto to ilustroval, no podľa mňa niekto, kto výchovu detí ale že vôbec nezvláda. Za mňa zo tri obrázky sú aj pravda. Určite by som nechcela žiť sama so sebou či s niekým, bez detí. Bola by to NUDA. Iba seba riešiť, svoju prácu, svoje hobby. Nie. Hoci mám veľa záľub, nie.

ndrag
6. dec 2020

Co pre jednu vyzera ako utrpenie moze byt pre druhu cely vesmir ;). A tak to plati pri vsetkom.

denkatn
6. dec 2020

a preco vlastne zit bez deti? naco? ja myslim, ze tie deti, to je prave ten zmysel, ako to priroda vymyslela a prave len si uzivat nema zmysel. lebo vychovat dieta je vyzva, ktoru mame zvladnut, aby svet fungoval. aj zvierata to tak maju, v telke vcera slonica jedna nemala mlieko, musela opustit mlada, tak oni to nemaju tazke sa s tym vyrovnat? a my ludia to nezvladneme? my chceme len lahke veci riesit? myslim, ze mame robit veci aj ked su tazke.

3petka
6. dec 2020

24 je top... to mame každú chvíľu ale inak tých krásnych chvíľ je viac ako tých čo sú na obrázku....

liz_lemon
6. dec 2020

mam 2 deti, a teda take situacie som nezazila, ani jednu

jankapepe
6. dec 2020

Prečo? Pretože áno aj toto je súčasťou reality rodičovstva. A čo niekomu kto nemá deti toto zmysel nedáva, rodičom sú to známe a bežné situácie, ktoré k deťom a rodičovstvu patria.
A áno baví ma a napĺňa byť rodičom aj napriek týmto situáciám.
Máš deti???

elementissa
6. dec 2020

Celkom som sa zasmiala na tých obrázkoch 🤣🤣🤣 ale všetko je tak, ako si zariadiš. Ja sa stotožňujem len s tými obrázkami z tehotenstva, tk nejako neovplyvníš, ale všetko ostatné už potom máš ako si zariadiš 🙂 tehotenstvo bolo najhoršie, pôrod ok, nič hrozné, materstvo a výchova je absolútne v tvojich rukách. Keď si rozumná, zariadiš sa tak, aby dobre bolo, aj pre teba aj ore dieťa a aby všetci boli spokojní. A prečo chcú ľudia deti? Niektorí nad tým neuvažujú, majú pud mat deti, tak ich majú. Iní chcú svoj vzťah posunúť na vyššiu úroveň. Pre mňa dieťa znamená vychovať hodnotného človeka pre spoločnosť, ktorý svojim životom bude inšpirovať ostatných a podarí sa mu svojou troškou prispieť k tomu, aby bol svet lepším miestom, kde sú rešpektovaní všetci, kde majú všetci rovnaká práva na život, kde nie je človek stavaný na piedestál a v mene pokroku môže ničiť všetko okolo seba a brat životy iným druhom. Mojim životným snom je, aby ľudia žili v súlade s prírodou a všetkými ostatnými zivocisnymi druhmi, aby si vážili Zem a to, čo nám dáva, lebo nemáme inú planétu na život. A viem, že moja generácia to nezachráni. Ale moje deti a moje vnúčatá, ak budú mať dostatočne dobrú výchovu a silný hlas v spoločnosti, budú môcť meniť tento svet na krajšie miesto. A preto som chcela mať dieťa. A je mi úprimne jedno, či by bolo moje. Áno, mám biologické dieťa, ale to nie je pre mňa podstatne. Druhé di chcem adoptovať. Načo privádzat nových ludi na svet, keď je tu mnoho tých, ktorí domov a výchovu nemajú?

ivka21
6. dec 2020

Je to to najkrajšie v živote. Len matka vie akú veľkú lásku prežíva k svojmu dieťaťu to sa nedá opísať, bezpodmienečna čistá úprimná láska a na celý život.

moonlight1210
6. dec 2020

Ku koncu som uz len valala od smiechu.
Kazdu jednu takuto situaciu (okrem toho stupenia do hovienka) som zazila s mojimi detmi.
Vtedy som si obcas myslela, ze to asi ani nedam, dnes som stastna, ze sme vsetky tieto veci (a aj ine) zazili.
Jedny z najmilsich, najvtipnejsich spomienok a historiek.
Ked obcas detom opisujem, co robili, ked boli mali a mne z toho vtedy plzli vlasy, valaju sa od smiechu aj oni. Miluju svoje historky, co sa nastvarali.

A kedze to obdobie trva tak 3-4 roky, z celeho rodicovskeho zivota je to minimum. Stoji to za to.

nini1010
6. dec 2020

Ty si ozaj velmi nezrela ze?

basska_b
6. dec 2020

Kokos, ja nechápem, čo je na tých obrázkoch take hrozostrašne. Že si neviem nalakovat nechty na nohách?? Haló? To je to, čo je v živote podstatne? Že zaspím pred počítačom? Tak asi to na tom počítači nie je až také podstatne. Že dieťa kusne pri kojeni? No ježisi. Tak mu dajme radsej od narodenia umelé mlieko, to bude pre neho oveľa lepšie.

lucimichi
6. dec 2020

Pretože to je zmysel života zanechať tu na zemi potomstvo. Život bez detí je sebecký a pre mňa nezmyselný.

nistika
6. dec 2020

@basska_b boze niektore zeny si este aj pri prispevkoch urcenych na pobavenie musia dokazovat ake su ich hodnoty naj....ano si skvela mas moje uznanie.....

stela1996
6. dec 2020

zabudol vol ze telatom bol?? ty si nebola mala?nerobila si zle? sa spytaj tvojej matky naco ta mala, urcite ju touto otazkou potesis 🤦🏻‍♀️

jana_eyre_2
6. dec 2020

Prečo som ja chcela deti? Lebo bez nich by bol môj zivot dosť nudný a prazdny... (Zase aby sa neurazili tie čo deti nechcú - to je môj dôvod, tak si to nevzťahuje na seba)
A k vzťahom patria aj nepríjemné situácie - aj vo vzťahu k deťom.. keby si dal niekto námahu (a určite si ju už niekto dal) tak by vedel nakresliť aj "problémy" vo vzťahu z partnerom.. a to by si sa tiež pytala, že načo vlastne niekto partnera chce, keď najlepšie je človeku samému? 🤔

tristanka
6. dec 2020

Prečo majú ľudia deti? To pochopíš až keď ich budeš mať.

Ak niekto považuje tie ilustrácie za realitu 🙈 tak chápem že je v pomykove. Ale... mám 2 deti a takmer nič z toho som nezažila... Neznášam také dehonestujúce obrázky ktoré nemajú s realitou nič spoločné a niesú ani vtipné. Tých pekných chvíľ je oveľa, oveľa viac.

jana_eyre_2
6. dec 2020

@tristanka ja mám tri deti a tie obrázky mi prídu normálne reálne, len su nakreslené karikaturisticky.. nie je podľa mňa na nich nič dehonestujúce, mávam aj v kuchyni bordel aj ma bolelo najprv kojenie, čokoľvek čo tam je som zažila.. a predsa nemám pocit že by to bolo nejaké negatívne..

tosomja
6. dec 2020

Ja si myslím, že každá máme tie vlastne ilustrácie, v hlave 🤗 ja ani jedno z toho som nezažila ani pri dcére ani teraz. A keď aj áno. Určite nie s takým výrazom na tvári ako na tých obrázkoch 😂

janulik2008
6. dec 2020

No ja deti nemám ale vyrastá so mnou neter. Čo ako a preco je nepodstatne. Ide o to ze vdaka nej viem ze deti mat nechcem. Fotky pobavili v tom zmysle že naozaj sa tak zeny asi citia no bez malej by tu bola nuda 😀😀😀 ... samozrejme niekedy ma clovek chut deti poslat na Mesiac teda ja hlavne po nocnych 😀 ale ked niekedy vypusti z pusy nieco tak to nema chybu. Dnes prehrala v Monopoly taká nasr.tá bola 🤣 mi vravi Koncim s tebou uz nehram Monopoly 🤣🤣🤣

mandarinka555
6. dec 2020

@tristanka Práve, že sú vtipné a majú s raelitou spoločné všetko....áno, všetky uznávame, že si tá najlepšia "supermatka" pod Slnkom 😝

elizabet173
6. dec 2020

možno preto že to, čo niekto vníma ako veľkú záťaž, niečo čo mu spôsobuje diskomfort, iný to vníma úplne prirodzene, ako súčasť toho, že dieťa rastie a vyvíja sa a niekto si to dokonca užíva. A tie obrázky boli vyberané účelovo, ak by som chcela vybrať k článku s názvom napr. Dieťa - naplnenie môjho života, tiež by som vyberala účelovo a možno budeš prekvapená, kľudne by sa tam objavil aj niektorý z tých, ktoré sú v linku, ktorý si uviedla.