icon

Kamarátka gynekologička zdieľala.

maybe888
29. nov 2019

Kamarátka gynekologička zdieľala na fb realistické zábery, bez skresľovania,bez bagatelizovania,či preháňania...
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/67-6-snimok-...

sandra1910
Odpoveď bola odstránená
silvike
29. nov 2019

@sisaka Zato "Noprolife" fanaticky mozu rozhodovat o tele druheho (rozumej tele ktore sa v v nich vyvija) bez mihnutia oka, ano ? Tak nejak si to predstavujete. Zaujimave....kazdy clovek je na zaciatku tym 1cm babatkom, kazdy...nikto nevznikne ako hotove 50cm babo...Snad ste ma pochopili ako to myslim...proste inak sa neda...len tak...kazdy zivy tvor je proste najprv malinky a takmer neviditelny... a v tedy ho treba hlavne chranit a nie sa ohanat trapnou hlaskou ze so "svojim" telom si mozem robit co chcem...ano mozes ked sa tyka vyslovene len Teba, ale ked si tehotna tak sa to tyka uz aj inej ludskej bytosti

sandra1910
29. nov 2019

@sisaka co je na tom ze niekto je za zivot..a za co mame byt za bezduche vrazdenie?..sa nedivim ze je nasa spolocnost v takych srackach ako je..ked ma dakto vytrety mozog

sandra1910
29. nov 2019

@silvike to je pre nu nic len embryo..lebo to vycitala dakde na internete..kto o tom rozhoduje?..odkedy je to zivot..?..

silvike
29. nov 2019

A este mi neda...
Aj vajce so zárodkom orla vo vnútri má hodnotu 4610 Eur. Pokuta za zničenie orlieho vajca môže ísť až do výšky 9958 Eur v základnej sadzbe.
Pre porovnanie, potrat na vlastnú žiadosť stojí rádovo tridsaťkrát menej. Vyvoláva to otázku, prečo si naša spoločnosť tak málo cení ľudský život. Naozaj sú pre nás orly vzácnejšie ako ľudské bytosti?
Naozaj...cele zle...tu si zrazu zena tehotna s malililnkym dietatkom vo vnutri vraj moze so svojim telom robit co len chce...zato orlie vajce...nonono ho znicit...

ivakva
29. nov 2019

http://www.nczisk.sk/Aktuality/Pages/Potraty-v-...

Počet potratov na SK v 2018 13 924, v tom sú UPT 43% = 5 987, zvyšok sú spontánne potraty, ostatne potraty a mimomaternicove tehotenstva.

Teraz si zoberme že na Sk je 5,4 mimo ľudí, z toho 50% sú ženy a z toho cca 50% zase, mame tak vzorku 1 350 000 žien.

5987/1350000=0,0044 to jesť 0,44%

Takze reálne sa u nás vykonávajú UPT u 0,44% žien v produktívnom veku (15-65 rokov).

To znamená že na SK je osveta a prístup k životu jasná!

Tak ako píšu niektoré ženy vyššie,riešte deti, ktoré sú už narodené a potrebuju pomoc.

A nie nejaké zákazy / zákony. Veď z čísiel je jasne že na SK funguje prístup k potratom tak ako má. Výnimky sa nájdu, ale tým ani zákaz nič nepomôže, pôjdu na nelegálny potrat alebo do zahraničia!!!!

sandra1910
29. nov 2019

@ivakva alebo e moznost ze sa zacnu lepsie chranit a nebudu sexovat nezodpovedne..ze zacnu viac pouzivat kondomy ktore chrania aj pred niektorym pohlavnymi chorobami..aj to je moznost...

zuzi0911
29. nov 2019

Táto téma nemá a nikdy nebude mať zmysel. Keď si niekto myslí, že "bunka" v 7 TT je vlastne prd a nie živý jedinec.
Telo a právo zeny a kde je telo a práva dieťaťa.
Znásilnenie a choroby to nerátam. To je úplne niečo iné, či to mamička zvládne resp rodina a podobne, ale byt nezodpovedá /y je vec druhá a sakra rozdielna. Ak mám pocit, že dieťa nechcem, neuzivim ho,nechcem lieky ci mam strach, ze ma neochrania idem na sterilizáciu. Ale nie, tvárme sa, že je to ôk. Byt nezodpovedné voči životu. Matky 👏👏👏
Prosím neoznacujte ma. Nebude to ma zmysel 😉

sisaka
29. nov 2019

@sandra1910 nevyskakuj tu a neurážaj. Chod si vybíjať zlosť na niekom inom

ivakva
29. nov 2019

@sandra1910 ok, ale chápeme sa že tu riešite ani nie 6000 žien ročne kde veľa (väčšina?) asi bude na “nižšej resp nízkej” vedomostnej úrovni, ktorým veľa toho o ochrane a podobne nevysvetlite?

A že trend poklesu UPT na SK je dlhodobý a rázny (viď článok) a koreluje so zvyšujúcou sa životnou úrovňou a osvetou?

Teda vôbec nie je potrebné to tu teraz riešiť akoby sa to na SK dialo u každej druhej a miesto toho obetovať Aj viac času/energie do pomocí tým, ktorí tu sú a potrebuju ju?!

sandra1910
29. nov 2019

@sisaka napodobne..

maciatkolulu
29. nov 2019

@sandra1910 odvtedy, odkedy ma zena pravo sa rozhodovat sama za seba, ako samostatna jednotka a nebude jej do toho hovorit nejaky fanatik, ktory vie prd o jej zivote, ale mudre reci to hej, klamlive informacie, ako podala autorka a pod....Ja sa neopovazim sudit nikoho, kazdy si nesie svoj kriz. Ale dofrasa s matkou, ktora si da zobrat dieta v 20 tyzdni s tym suhlasite, pretoze to dieta je chore, to je ok, to je clovek, co ma pravo na zivot, ved uz nekecajte dokola, je trapne, ked citam skoro denne o umucenych, tyranych detoch, tak mi je zle, ano nikto mi nedal pravo rozhodovat o tom, ci ten hnénten ma pravo sa narodit, ale aspon sa nemiesam neodsudzujem a neurazam zeny, ktore sa tak rozhodnu. By som chceli vidiet, tie co tu tak veeeelmi horlivo pisu o pomaly vrazde, kolke z vas isli a pomahali tym, ktore tu uz su, staci v skolke, skole, urcite sa najde socialne slabsia rodina. Ale prazdne, mudre reci, to hej, bleee. Kto da spravnu odpoved, ze tehotenstvo je naozaj nebezpecne, tak je to ok, moze ist s kludnym svedomim na potrat, ved nie, nechajme to na prirodu a uvidime kto z koho....

sandra1910
29. nov 2019

@maciatkolulu a co je nepochopitelne na tom ze ked viem ze dieta nechcem/nie som pripravena/nebudem ho vediet uzivit/alebo xy dalsich dovodov..tak sa proste chranim aby som to dieta nepočala?? ..aby som potom nemala zbytocne patalie s tym ze musim ist na zakrok a zivot co vo mne rastie zabit..ja nechapem co je na tom take ku*va nepochopitelne?ked sa na nas antikoncepcia vali z kazdej strany..gynekologovia uz nevedia hovorit o nicom inom..kondomy dostat kupit uz skoro vsade!!!..tak ja tomu nerozumiem..

maciatkolulu
29. nov 2019

@sandra1910 no tak to napriklad mozno uvidis na svojej dcere😉, mladost pochabost, ale trochu alkoholu, alebo 1000000 inych veci, co je na tom ku.va nepochopitelne, nie vsetci su dokonali zjavne ako ty

sandra1910
29. nov 2019

@maciatkolulu jj ešteze je ten alkohol..aspon sa je naco vyhovorit🙂

maciatkolulu
29. nov 2019

@sandra1910 to len ako priklad, mladi ludia skusaju, ci ty si neskusala nic..... Nuz ja som ostala neplanovane tehotna v 20tke, som zo vzdelanej, inteligentnej rodiny🙂, s mamou kamaratsky vztah a vidis, predsa sa stalo....

sisaka
29. nov 2019

@sandra1910 od 17 rokov mám jedného partnera, mám 45 rokov, bola som 2x tehotná, keď sme si to želali, zakaždým som otehotnela hneď v tom cykle, na prvý krat. Nikdy som nebrala hormonálnu antikoncepciu, nebola na potrate. .. aj napriek tomu chápem, že denne ľuďom zlyhá antikoncepcia či už hormonálna alebo kondom a xyz neželane otehotnie z akýchkoľvek príčin, je len na nich či sa rozhodnú v tehotenstve pokračovať alebo ho úplne legálne ukončiť
Ty nemusíš vôbec nič chápať, ži si podľa svojho presvedčenia a chápanie kľudne nechaj na druhých

montemotherone
29. nov 2019

@ukulela ako vieš že deti ktoré sa nenarodili by žili taký život? A ako vieš, že ak by ho aj žili, nestali by sa z nich napriek okolnostiam silní ľudia, ktorí by boli pre svoje okolie, novú rodinu, svoje deti, partnera prínosom a požehnaním. Čo my vieme o tom čo bude? Veľké NIČ. Nikdy nevieš ako sa ti život vyvinie a čo ťa čaká, ale preto, že je tu istá šanca, že ťa čaká niečo zlé, si dnes predsa nevezmeš život. Deti, ktoré prežili zlé detstvo si z tvojho komentu majú zobrať čo? Že ich život nemá zmysel a narodili sa úplne zbytočne? Že nemá zmysel bojovať proti okolnostiam a snažiť sa prežiť napriek všetkému dobrý život? Moja mama bola pred mojim narodením na potrate. Neviem, čo zabránilo tomu, že mne dala šancu. Bohužiaľ som strádala celý život ten pocit "chceného" či vytúženého dieťaťa. Ale som tu, a nie je to náhoda. Je to Boží plán a pre niečo ma na tomto svete chce mať. A keď vidím moje deti, manžela, moju rodinu, nezáleží na tom, či som bola bezhranične prijatá mojou mamou. Lebo Boh ma prijíma so všetkým a takú aká som. A dokonca mi dal tú schopnosť úprimne a bezhranične milovať. Dal mi silu prekonať veľa vecí, ktoré by iných úplne zlomili. Môj život MÁ zmysel! A som rada, že žiaden smrteľník o ňom nerozhodol... Je to cesta do pekla. My nie sme tí, ktorí majú rozhodovať. Vznik života nie je v našich rukách.

maciatkolulu
29. nov 2019

@montemotherone tak potom ti dal Boh aj to, ze mas vediet akceptovat nazory a rozhodnutia, ktore robia druhi ludia a neodsudzovat ich, nie je to tvoja vec, je to ich vec a oni nesu plnu zodpovednost, ty mozes pomoct, podat pomocnu ruku, ale nie sfanatizovanymi nazormi a fotkami, ktore nie pravdive, ale prakticky.

montemotherone
29. nov 2019

@maciatkolulu ...A rovnako mi dáva možnosť vyjadriť svoj názor ak s niečím takým nesúhlasím. Koho konkrétne som odsúdila? Neviem, zfanatizovaná mi prídeš ty a podsúvaš mi veci ktoré sa ma netýkajú, naopak, čo ty vieš o tom, ako komu v živote pomáham? ...Ale to zas nie je tvoja vec

maciatkolulu
29. nov 2019

@montemotherone samozrejme, ze neviem, tak ako ty musis napriklad vidiet, ze tie fotky su klamstvo, zavadzanie. Ja nie som sfanatizovana, ale som za to, aby si kazdy svoje rozhodnutie riesil sam a tym padom niesol zodpovednost. Aniekedy je ta cesta do pekla pre niekoho vykupenim a Boh vie, kedy kto a preco robi take rozhodnutia.

montemotherone
29. nov 2019

@maciatkolulu "cesta do pekla je vykúpením "... To mi stačí 🤦‍♀️

maciatkolulu
29. nov 2019

@montemotherone myslim, ze kazdy normaly clovek, prepac, rozumie, ako to myslim....

sara07
29. nov 2019

@silvike pretože ten orol sa voči človeku nemá ako branit, nemá žiadnu šancu ,nemôžeš porovnat orla a človeka, ved tie orlie vajička sa beru na biznis , vychovaju sa v zajati a potom ostava v tom zajatí , nikto si z neho nerobí praženicu
preto je chránené orlie vajičko

silvike
29. nov 2019

@sara07 no lebo uz len to male emryjko CLOVEKA v maternici sa ma ako branit...

silvike
29. nov 2019

@sara07 a stale je to predsa len ZVIERA...presne tak...to sa neda porovnat...hodnota cloveka a hodnota zvierata...

katulienkax
29. nov 2019

Vo svete je oveľa viac zverstvá ako potraty ale potraty su neviem preco najzaujímavejšia téma ked treba o niečom hovoriť. A tie fotky vo mne až take emócie proti potratom nevyvolali

sara07
29. nov 2019

@silvike aha tak to potom podme do detajlov, prestaneme jest vajička, lebo však zožerieme buducu sliepku ? alebo kohuta ? zabijeme ich tiež nie
tak si to trochu zrovnaj alebo normálne argumentuj
v reálnom živote pre narodené deti čo kontkrétne robíte ?????? nie svoje , iné

h_petra
29. nov 2019

Tie fotky su zavadzajuce, v siedmom tyzdni nie je dieta tak velke

silvike
29. nov 2019

@sara07 prosiiiim ? To nemyslite vazne...clovek je nad zvieratom...zviera je jeho potrava...vola sa to potravinovy retazec