icon

Karanténa - deti pozitívne, ja negatívna

13. dec 2021

Dievčatá prosím poraďte mi , lebo už som zúfalá … stretli sme sa s pozit. Osobou , boli sme na 5ty deň na test , deti pozitívne , ja negatívna . Deti bezpriznakové, od testov sú izolované odomna . Dnes som sa objednala opäť na PCR a dali mi termín o 10 dni . Moja otázka znie , nemala by som ísť na 5ty deň od poz. Testov deti ? Môžem ísť ako samoplatca na 5 ty deň na test ( aby som bola kľudna) ? Som neockovaná, zatiaľ bez príznakov . Ďakujem za každú odpoveď

michalka4193
13. dec 2021

Je to zbytočné keď pôjdete za svoje peniaze na 5ty deň lebo máte ísť v posledný deň kedy konci deťom karanténa a ani vám. Nebu. Môcť podľa mňa spraviť prc lebo máte v systeme že ste už objednaná

michalka4193
13. dec 2021

A mohli sme si zabezpečiť AG testy na doma a testovať sa tak aby ste bola kľudná a keby ste vyletela pozitívna volať na hygienu že už ste pozitívna a oni vám dajú hneď vám presunu PCR

autor
13. dec 2021

@michalka4193 no práve ja som myslela, že aj potom by som išla na termín , čo mi dali . Testy mame doma , zatiaľ negatívna . Ale to aj moje deti ( syn mal len jeden deň poz. Ag test )

macilaci
13. dec 2021

Môžem sa spýtať? Jedna dcéra bola pozitívna 28.11. Druhá 4.12. Aj ja som bola 4 na PCR. Mam ísť ešte raz.?

autor
13. dec 2021

@macilaci teraz by jej mala končiť karanténa a vy by ste mali ísť na test , mne lekár povedal , že mám ísť na šiesty deň na PCR ( deti boli pozit. V piatok ) a oni ma objednal až na budúci pondelok , sama tomu nerozumiem

autor
13. dec 2021

Inak deťom konci karanténa v nedeľu a ja mám úst v pondelok na test . Podľa mňa je to na hlavu postavené celé 🤦‍♀️

macilaci
13. dec 2021

Aj ja si myslím. Najprv nám dali termín na 11 deň od pozitivity 1 dcéry a to druhá už mala príznaky. Hneď sme predkladali termín aj teta na hygiene povedala že to už je neskoro. Nemala by potvrdenie🤔. Druhej končí zajtra karantena, ja neocko a som myslela že končím s ňou. Teraz ked sa budem musieť testovať ešte plus neviem koľko dní doma asi ma. ebne o zem tretí týždeň som doma🤨.

macilaci
13. dec 2021

Autor :zavolajte na príslušnú hygienu a preložte termín.

luccija
13. dec 2021

Neviem už je toľko rôznych názorov...moja kamarátka ochorela od syna na 12 deň.

autor
13. dec 2021

@macilaci sak to aj ja , ak budem pozit ., tak budem doma 21 dni . Ja sa teda snažím dodržiavať odstup ,ale do testov sme fungovali normálne ( len sme si nedávali pusu a nemojkali sa ) ale je zaujímavé , že testy ag neodhalili pozitivitu . Asi majú malú vírusovú nalož si myslím

autor
13. dec 2021

@macilaci nedalo sa tam už druhý deň dovolať

macilaci
13. dec 2021

Ja som zajtra doma už 18 dní 😷. A ani PCR testom. Obe boli 29 teho na teste. V noci prišli výsledky 1 neg a 2 poz. Ta neg. Mala už ráno teplotu a kašeľ. Ako môže PCR test platiť 72 hodín?

grundia
14. dec 2021

Teraz je to po novom.
Muž má to isté.
Mala som pozit.ag test,objednala som sa na pcr,.
Muž neočkovaný,bez príznakov,termín mu dali až na 10ty deň od môjho pozit.testu.
Ak by si mala príznaky,dajú skorší termín ale bezpríznakov dávajú neskôr...(upravili to vo vyhláške).