Každý mesiac veľmi bolestivá menštruácia. Čo robiť?
Kazdy mesiac mam velmi bolestivu menstruaciu. Od svojich 12r, musim prvy den preckat na liekoch s krcami. Minimalne 1 den som vyradena zo zivota. Mam 32 r. a stav sa nezlepsuje. Gynekologovia ma priehliadli a vraj ziadne problemy nevideli, ze niektore zeny to prose takto maju. Cyklus mam pravidelny, avsak tie bolesti su strasne. Najhorsie je, ked nevystihnem zaciatok menstruacie a nedam si tabletku od bolesti hned. Potom trva aj pol dna pokym liek /akykolvek/ zaberie a to som v agonii. Co Vam pomohlo? Dobojovali ste tento boj ku zdarnemu uspechu ? Snazime sa o dieta, viem, ze porod pomaha, no dovtedy by som si chcela / ak sa da / pomoct akymkolvek rozumnym sposobom. Dakujem za pomoc.
Ahojte. Prave som musela kvoli strasnym bolestiam odist z prace domov. Som myslela, ze ma režú za živa. Bolesti a kŕče mam príšerne. Najviac ma vsak stve , ze prve dva dni pri menzese mam dost zvyseny tlak. 150/105...viem to preto, lebo beriem lieky na tlak a musim si merat. Dr. povedala, ze pri takych bolestiach je to reakcia tela. Inokedy mam tlak uplne ok. Mate niekto skusenost? Ďakujem
Ahojte potrebujem pomoc ,neviem čo mám od bolesti robiť prechádzam sa ležím kvočím nič nepomáha dala som si flector a nezaberá ,vraciam ,hnačkú mám :( a neskutočné bolesti
Ahoj ja to tiez mam. Trosku sa mi ulavilo ked som detoxikovala pecen. ALE AJ ja 1. den som na analgetikach. Inac sa neviem ani pohnut. Mne pomaha sumivy Panadol ultra rapid .
Najcastejsie priciny : hormonalna nerovnovaha, deficit Magnezia, Vapnika ci B6.
Toxikovany organizmus
dievcata,stara diskusia, ale neda mi podelit sa so svojou skusenostou. Desat rokov som mavala ukrutne bolestivu menstruacia, teda, prvy den menstruacie. Takmer vzdy som zvracala, take krce, ze som nedokazala ani lezat, nie to este chodit..zimnica,navaly tepla atd,ved to asi poznate..gynekolog mi nevedel poradit,dal mi algifen, co je celkom utlmovak, lebo je velmi silny a ani ten nezaberal,kedze som to vzdy vyzvracala..nakoniec mi poradil brat Inofolic, co je najma kyselina listova.Hned v ten mesiac som mala mensie bolesti,tak som si kupila vitamin B6+B12 a to beriem pravidelne a verte mi,odvtedy mam velmi mierne bolesti a odvtedy som uz ani nezvracala. Dokonca mozem pocas prveho dna menstruacie byt aj v praci. Takze dievcata, najprv skuste vitamin B6+B12 predtym,nez sa zacnete cpat vseliakymi algifenmi,ci panadolmi.
Dámy, nepodelíte sa so svojimi skúsenosťami? Môžete tak pomôcť ostatným mamičkám s podobným problémom. Nájdite si trošku času. https://www.modrykonik.sk/snazime-sa/menstruacne-bolesti/
Bolestivá menštruácia je pre mňa totál reálna... chvála bohu, podarilo sa mi konečne za celý život nájsť niečo, čo mi našťastie pomohlo a ja som konečne prvýkrát vo svojich 30 rokoch po dvoch cisárskych prežila menzes bez bolestí brucha, maternice a dokonca ma ani nebolela jazva....
@verkom proč nenapíšeš veřejně, co ti pomohlo?
Hahaha, zeny,
prepacte, toto ma dobre pobavilo.
Leushkka v uvode prispevku pise, ze pocula, ze porod pomaha.
Ja mam praveze uplne opacny pripad.
Pred porodom som nechapala, ako moze menstruacia boliet a co tie zeny tak zavijaju, ze su asi slabe osobnosti.
Po porode sa vsetko zmenilo a teraz presne tak som aj ja odstavena, hlavne ten prvy den menstruacny ako pise leushkka.
drzim palce ;))
aj ine veci sa kusok zmenili, ale inak fajn.
Nepretrensformovala som sa uplne na Hulka alebo tak nejak :D dufam 0🙂) :D :D.
ALE, aj vas boli len jeden vajecnik??? mna asi stale boli len pravy. tak neviem.. ci to je ok.. no
poradte. dik ;)
Vyskusaj pit alchemilkovy caj..
sandrika1986 dakujem 🙂
@veronika89 u mňa tiež po 2 pôrodoch absolútne žiadna úľava od menštruačných bolestí. 5 dní trpím dňom aj nocou.

ja som vyskusala vsetky babske lieky aj analgetika, zabera mi jedine Flector Rapid v prasku, vacsina lekarni ho dava len na predpis, ale ta ulava stoji fakt za to.. clovek si az potom uvedomi, aky blazeny pocit je absencia bolesti, zabera rychlo do 15- 20 minut...