icon

Kde si dať urobiť zmenšenie pŕs hradené poisťovňou?

sjuziv
30. júl 2019

Dobrý večer, chcem sa Vás opýtať, či mi viete odporučiť kde vedia pekne zoperovať prsníky, čo hradí poisťovňa?
Ďakujem 😊

erika57
19. feb 2021

@sjuziv dcera bola v B.B a velmi pekne jej urobili ale platila si sama

sjuziv
autor
20. feb 2021

@lenkka7 ja som mala mať 17.2., ale 2 týždne pred termínom mi volal, že vyzerá, že sa operácie nespustia..tak čakať zase 14 týždňov 🙈 a ty ideš tiež na redukciu?

sjuziv
autor
20. feb 2021

@erika57 ano, súkromné kliniky fungujú normálne, operujú. Ale tým, že idem cež poisťovňu, nejdem do súkromnej.

lenkka7
20. feb 2021

@sjuziv áno a modlím sa nech to nezrušíme. Nechcem čakať potom do jesene lebo v lete opku nechcem.

lenkka7
Autor odpoveď zmazal
lenkka7
20. feb 2021

@sjuziv ešte mi povedz od akého odborného lekára si mala papier. Ja mam len od neurologicky, jemu to stačilo. Dohodli sme sa v tedy že donesiem aj od ortopéda ale ešte som za ním nebola. Dúfam že budúci týždeň sa mi to už podarí.🙉🙉

sjuziv
autor
20. feb 2021

@lenkka7 Ja som mala od neurologa aj ortopeda, ale myslim ze uplne by mu malo stacit od neurologa. A mozno aj podla toho aku mas poistovnu 🤔

sjuziv
autor
20. feb 2021

@lenkka7 ja som tiez chcela ked je chladno, ale teraz som vdacna za akykolvek termin. Len aby sme aj tem nemuseli presuvat, no musime mysliet pozitivne ze to bude a hotovo 😁

lenkka7
20. feb 2021

@sjuziv no uvidíme, skúsim mu napísať ci nebude vedieť viac. Som Union takže možno bude stačiť jeden odborník 😂

maajushka
21. feb 2021

@sjuziv pozor na to aby sa ti to potom nezaparovalo, vela vetraj 🙂 jak po porode 😀

sjuziv
autor
21. feb 2021

@maajushka díky za radu 😂 určite budem. Už som mohla mať po tom 🙄

maajushka
21. feb 2021

@sjuziv no to ti verim, si to budes viac vazit, ja uz aj zabudla ze mam zmensene :D

lilinka24
22. feb 2021

@lucia851 ahoj prosím ta ako je to s rekonvalescenciou?

lucia851
22. feb 2021

@lilinka24 bolesti som mala ešte dlho po operácii ale som si dávala niečo od bolesti. Treba nosiť potom špeciálnu podprsenku asi mesiac. Chodila som často na kontrolu.

matarony2
22. feb 2021

@erika57 Ahoj, prosím Vás, kto a kde v B.B robil Vašej dcére prsia a koľko asi platila? Uvažujem aj aj o redukcii. Ďakujem za info.

maajushka
22. feb 2021

@lilinka24 odpoviem ti aj ja. Ja som napr, mala tak, ze ked aom sa zobudila, zomierala som od bolesti, pre mna bolo naroxne aj dalai 3 tyzdne dvihnut pohar s vodou, takze poctivo som ai to odlwzala, oddychovala. Dr povedal zw to je ako 6stodenedelie. Tak som sa toho drzala. Po 6 tZdnoch povedal zebuz mozem co ki telo dovoli, a ja bola na trampoliny cvicit 😂🙈 poviem ti, bol to masaker, ale zacalo ma boliet kus asi po 40 minútach skakania, a odvtedy nic. 🙂 takze zaciatok bolectivy a ptm uz pohoda. Takto u mna.

bubato1
31. mar 2021

@mooojko ano uz daaavno este v oktobri 2019

tatianabenova
6. máj 2021

@maajushka dobrý deň, ja mám dvadsaťročnú dcéru, ktorá má naozaj nadmerné prsia a tiež problémy s chrbticou a tiež s psychikou, preto sme sa rozhodli pre zmenšenie pŕs a skúsili sme podať žiadosť o preplatenie poisťovňou. Poisťovňu máme všeobecnú. Bol nám odporúčený doktor Ulianko z Banskej Bystrice. Žiadosť bola poslaná spolu s ortopedickým, neurologickým, mamologickým a dokonca aj s psychologickým vyšetrením a odporúčaním. Žiadosť nám zamietli. napísali, že s kódom 9246 sa prepláca iba redukčná mamoplastika zo zdravotných dôvodov, hradená z verejného zdravotného poistenie pri indikácii jednostrannej asymetrie prsníka po ablácii pre onkologické ochorenie. Preto mňa prekvapilo, že Vám to poisťovňa schválila a preplatila. My prsia ešte stále máme, bohužiaľ ešte väčšie ako pred tým, operácia sa stále odkladá -covid a tak, pretože psychika je na bodu mrazu, dcéra nikam nechodí, pribrala aj na váhe, má kožné problémy/plieseň na prsiach, vyrážky/ a tak som ju dotiahla k môjmu gynekológovi a ten mi potvrdil, že s týmto sa žiť normálne nedá a že by to poisťovňa mala určite preplatiť. Preto by sme chceli skúsiť podať novú žiadosť. Poraďte nám, čo takého tam napísal Váš doktor, aby Vám to uznali a preplatili. Ďakujem za každé slovo. Beňová

sjuziv
autor
6. máj 2021

@tatianabenova dobry deň, ak môžem, poradím aj ja. Zmenit poistovnu, vseobecna taketo zakroky nepreplaca ☝️ ja mam union, a operaciu o 3 tyzdne. Stacil papier od neurologa (ja som mala aj od ortopeda). Dr. Gajdos, Kosice-Saca.

tatianabenova
6. máj 2021

@sjuziv To je, ale asi ďalší rok čakania! Díky za napísanie.

denis19
27. júl 2021

@erika57 môžem sa opýtať kto jej to robil? Aký lekár?

erika57
27. júl 2021

@denis19 Bola na sukromnej klinike ale meno som zabudla opytam sa jej dam vediet

erika57
27. júl 2021

@erika57 doktor sa volal Zikla ivan

kruela02
20. aug 2021

@maajushka ahoj prosím Ťa staršia téma ale aj tak sa skúsim opytat 😀 ...tiež by som chcela ísť na zmenšenie cez poisťovňu ..aké zdravotné problémy si mala keď si chodila k ortopédovy ?

maajushka
20. aug 2021

@kruela02 mala som seknutykrizovy klb po porode, ked som od kojila isla som zanim, a ze mi da skontrolovat krcnu chrbticu. Rontgeny ukazali, ze mam vysunute stavce medzi lopatkami následkom tazkeho nosenia prs. A napisal spravu as tym som isla na plastikom.

kruela02
20. aug 2021

@maajushka dakujem veľmi pekne za odpoveď 🙏🏻☺️ ,...

bubato1
23. aug 2021

@tatianabenova urcite zmenit poistovnu ,ja som bola cez Doveru a tiez schvale hned bez cakania ,ja som mala potvrdenie od neurologa ,ortopeda a endokrinologa ...ziadost podavala plasticka ambulancia v Bratislave -oni posielali do poistovne vsetky podklady na schvalenie - nemocnica Ruzinov ,operater Doc.Fedeles(pochybujem ze este robi - dr mal uz vtedy cca 80 rokov)

mooojko
24. aug 2021

@kruela02 dôvera a union prepláca bez problémov, všzp robí problémy a máloktorej preplatí, ja idem cez dôveru v oktobri ku dr. Gajdošovi do Košice Šaca, na východe jediná nemocka

lenkka7
25. aug 2021

@mooojko ahoj kedy ides v oktobri, ja idem 28teho, dufam ze uz mi datum opky nepresunie 😂

kruela02
25. aug 2021

@mooojko ja mám Union ☺️ ale po vyšetreniach nechodím a momentálne som aj pred pôrodom tak by som to skúsila asi o rok ☺️