Kde si dať urobiť zmenšenie pŕs hradené poisťovňou?
Dobrý večer, chcem sa Vás opýtať, či mi viete odporučiť kde vedia pekne zoperovať prsníky, čo hradí poisťovňa?
Ďakujem 😊
@lilinka24 odpoviem ti aj ja. Ja som napr, mala tak, ze ked aom sa zobudila, zomierala som od bolesti, pre mna bolo naroxne aj dalai 3 tyzdne dvihnut pohar s vodou, takze poctivo som ai to odlwzala, oddychovala. Dr povedal zw to je ako 6stodenedelie. Tak som sa toho drzala. Po 6 tZdnoch povedal zebuz mozem co ki telo dovoli, a ja bola na trampoliny cvicit 😂🙈 poviem ti, bol to masaker, ale zacalo ma boliet kus asi po 40 minútach skakania, a odvtedy nic. 🙂 takze zaciatok bolectivy a ptm uz pohoda. Takto u mna.
@maajushka dobrý deň, ja mám dvadsaťročnú dcéru, ktorá má naozaj nadmerné prsia a tiež problémy s chrbticou a tiež s psychikou, preto sme sa rozhodli pre zmenšenie pŕs a skúsili sme podať žiadosť o preplatenie poisťovňou. Poisťovňu máme všeobecnú. Bol nám odporúčený doktor Ulianko z Banskej Bystrice. Žiadosť bola poslaná spolu s ortopedickým, neurologickým, mamologickým a dokonca aj s psychologickým vyšetrením a odporúčaním. Žiadosť nám zamietli. napísali, že s kódom 9246 sa prepláca iba redukčná mamoplastika zo zdravotných dôvodov, hradená z verejného zdravotného poistenie pri indikácii jednostrannej asymetrie prsníka po ablácii pre onkologické ochorenie. Preto mňa prekvapilo, že Vám to poisťovňa schválila a preplatila. My prsia ešte stále máme, bohužiaľ ešte väčšie ako pred tým, operácia sa stále odkladá -covid a tak, pretože psychika je na bodu mrazu, dcéra nikam nechodí, pribrala aj na váhe, má kožné problémy/plieseň na prsiach, vyrážky/ a tak som ju dotiahla k môjmu gynekológovi a ten mi potvrdil, že s týmto sa žiť normálne nedá a že by to poisťovňa mala určite preplatiť. Preto by sme chceli skúsiť podať novú žiadosť. Poraďte nám, čo takého tam napísal Váš doktor, aby Vám to uznali a preplatili. Ďakujem za každé slovo. Beňová
@tatianabenova dobry deň, ak môžem, poradím aj ja. Zmenit poistovnu, vseobecna taketo zakroky nepreplaca ☝️ ja mam union, a operaciu o 3 tyzdne. Stacil papier od neurologa (ja som mala aj od ortopeda). Dr. Gajdos, Kosice-Saca.
@sjuziv To je, ale asi ďalší rok čakania! Díky za napísanie.
@tatianabenova urcite zmenit poistovnu ,ja som bola cez Doveru a tiez schvale hned bez cakania ,ja som mala potvrdenie od neurologa ,ortopeda a endokrinologa ...ziadost podavala plasticka ambulancia v Bratislave -oni posielali do poistovne vsetky podklady na schvalenie - nemocnica Ruzinov ,operater Doc.Fedeles(pochybujem ze este robi - dr mal uz vtedy cca 80 rokov)

@sjuziv dcera bola v B.B a velmi pekne jej urobili ale platila si sama