Kde získať rýchly termín na magnetickú rezonanciu?
Kde dajú čo najrýchlejší termín prosím? V rámci celého SK ma zaujima.
Na magneticku rezonanciu musis mat ziadanku, aj ked si samoplatca.
@slawka2208 pozor na takéto pofiderne pracoviska. Maju veľmi slabý nekvalitnu pristroj. Na snímkach nie je poriadne vidieť čo treba. Čiže radšej sa vyhnúť, keďže toto sú zbytočné vyhodené peniaze aj čas. Vyšetrenie sa musí častokrát opakovať.
To si musis obvolat. Niekedy im vypadne a maju volne aj v ten den a niekedy sa caka. Skus Nitru. Oni maju az dve pracoviska a robia aj sviatky aj vikendy.
popozeraj staršie diskusie... táto téma sa tu opakuje a už tu boli aj presné typy že kde boli maminky ....
@gemerka17 neviem nedovolím si tvrdiť či je pofiderne, mne to neurologička z Ružomberka doporučila, že je dobré.cd videl aj primár gynekológie v Žiline a nepovedal nič žeby bolo nekvalitné.
@slawka2208
@lusyc kvalita snímok sa meria v podľa toho koľko ma pristroj - magnet hodnotu tesla. Tie MR ktoré ideš do tunelu majú silu magnetu 1,5 Tesla alebo 3 Tesla. 3 teslova magneticka rezonancia je najkvalitnejsia s výbornými snímkami a rýchlym časom vyšetrenia. Pre porovnanie stroj, ktorý je v príspevku spomenutý ma silu magnetu 0,25 tesla. To by mali fakt zakázať. Všetky tieto lacné šmejdy nájdeš v pracoviskách, ktoré sú v súkromných firmách. Nemocnice ich nemajú, lebo presne vedia, že by to bolo zbytočné. Najmä s takýmto slabým prístrojom sa dá vyšetriť len klby a chrbtica, síce nekvalitne ale budiš. Aj ked to snima nekvalitne snímky, tak dane oblasti nemozu pacienta zabiť aj ked to polku veci neukáže. Z toho dovodu sa na takychto prístrojoch nerobí mozog alebo brušná dutina, keďže MR môže odhlalit veľmi vážne diagnózy v týchto oblastiach (nádor). Súkromné firmy, si nemôžu dovoliť (teda ak chcu na tom najviac ryžovat) poriadnu magenticku rezonciu v tuneli - keďže okrem vyšších nákladov na udrzbu, stojí samotný pristroj 3 - 4 krát viac. Je rozdiel dať pol milióna eur a 2 milióny eur.
Niektorí lekári sú dohodnuty (podplateny), že posielajú pacientov priamo na takéto pracovisko, aby vôbec mali vyšetrenia. Pacient o tom nevie, až keď nenarazi na svoj zdravotný problém a lekára, ktorý povie ako to je. Ja som vyšetrenie musela opakovať a rozdiel v tej kvalite snímkov je neporovnatelny. Na tom šmejde som mala len nejaký obrys s par snímkami. Pristroj 3 Teslovy, urobil jasný prierez orgánu s 50 snímkami.
Tak čo som zisťoval je to o šťastí a termíne.Pokial není potrebná kontrastná látka a doktor čo ju podáva.Najrychlejšie Malacky ale platí sa180eur🙁. Záleží podľa vyšetrenia časti tela a nutnosti podať kontrasnu látku.
Levice
@gemerka17 v podstate máte pravdu, tam na tej ich stránke majú uvedené, že robia poväčšinou kĺby atď, čiže na to to môže byť postačujúce, otázne je, či v rámci biznisu zoberú človeka aj na iné a potom mu dodajú tie snímky s tým, že sú dostatočné..
Skúste si zavolať aj Trenčín - alfamedia. http://www.abdiagnostik.sk/nase-pracoviska/ct/p...
@andrea2323 pravda je taká, že to nestačí ani na tie kĺby. Pri kolene to nemusí vedieť rozpoznať celé poškodenie menisku alebo väzov. Takže fakt sa stáva, že pacient podstupuje vyšetrenie ešte raz.
Pre pacienta je najlepšie to mat urobene poriadne na prvý krát a keď sa môže rozhodnúť tak načo chodiť na vyšetrenie, ktoré nemá dostatočnú vypovedaciu schopnosť.
@betulinka1 viete mi poslať kontakt, kde sa konkrétne treba objednať?
@zuzanka560 https://www.jessenius.sk/ normalne zavolat na zverejnene cislo.

https://www.mrimagnet.sk/ ja som bola tu, do 3 dní od objednania, ale to bolo 2 roky dozadu momentálne neviem skúste si zavolať.