icon

Kde získať rýchly termín na magnetickú rezonanciu?

3. máj 2024

Kde dajú čo najrýchlejší termín prosím? V rámci celého SK ma zaujima.

slawka2208
3. máj 2024

https://www.mrimagnet.sk/ ja som bola tu, do 3 dní od objednania, ale to bolo 2 roky dozadu momentálne neviem skúste si zavolať.

muchotrafka298
3. máj 2024

Na magneticku rezonanciu musis mat ziadanku, aj ked si samoplatca.

gemerka17
3. máj 2024

@slawka2208 pozor na takéto pofiderne pracoviska. Maju veľmi slabý nekvalitnu pristroj. Na snímkach nie je poriadne vidieť čo treba. Čiže radšej sa vyhnúť, keďže toto sú zbytočné vyhodené peniaze aj čas. Vyšetrenie sa musí častokrát opakovať.

taynee
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
3. máj 2024

To si musis obvolat. Niekedy im vypadne a maju volne aj v ten den a niekedy sa caka. Skus Nitru. Oni maju az dve pracoviska a robia aj sviatky aj vikendy.

deti95060810
3. máj 2024

popozeraj staršie diskusie... táto téma sa tu opakuje a už tu boli aj presné typy že kde boli maminky ....

slawka2208
3. máj 2024

@gemerka17 neviem nedovolím si tvrdiť či je pofiderne, mne to neurologička z Ružomberka doporučila, že je dobré.cd videl aj primár gynekológie v Žiline a nepovedal nič žeby bolo nekvalitné.

lusyc
3. máj 2024

@gemerka17 prečo by bolo pofiderne?

gemerka17
3. máj 2024

@slawka2208
@lusyc kvalita snímok sa meria v podľa toho koľko ma pristroj - magnet hodnotu tesla. Tie MR ktoré ideš do tunelu majú silu magnetu 1,5 Tesla alebo 3 Tesla. 3 teslova magneticka rezonancia je najkvalitnejsia s výbornými snímkami a rýchlym časom vyšetrenia. Pre porovnanie stroj, ktorý je v príspevku spomenutý ma silu magnetu 0,25 tesla. To by mali fakt zakázať. Všetky tieto lacné šmejdy nájdeš v pracoviskách, ktoré sú v súkromných firmách. Nemocnice ich nemajú, lebo presne vedia, že by to bolo zbytočné. Najmä s takýmto slabým prístrojom sa dá vyšetriť len klby a chrbtica, síce nekvalitne ale budiš. Aj ked to snima nekvalitne snímky, tak dane oblasti nemozu pacienta zabiť aj ked to polku veci neukáže. Z toho dovodu sa na takychto prístrojoch nerobí mozog alebo brušná dutina, keďže MR môže odhlalit veľmi vážne diagnózy v týchto oblastiach (nádor). Súkromné firmy, si nemôžu dovoliť (teda ak chcu na tom najviac ryžovat) poriadnu magenticku rezonciu v tuneli - keďže okrem vyšších nákladov na udrzbu, stojí samotný pristroj 3 - 4 krát viac. Je rozdiel dať pol milióna eur a 2 milióny eur.
Niektorí lekári sú dohodnuty (podplateny), že posielajú pacientov priamo na takéto pracovisko, aby vôbec mali vyšetrenia. Pacient o tom nevie, až keď nenarazi na svoj zdravotný problém a lekára, ktorý povie ako to je. Ja som vyšetrenie musela opakovať a rozdiel v tej kvalite snímkov je neporovnatelny. Na tom šmejde som mala len nejaký obrys s par snímkami. Pristroj 3 Teslovy, urobil jasný prierez orgánu s 50 snímkami.

petermafo
3. máj 2024

Tak čo som zisťoval je to o šťastí a termíne.Pokial není potrebná kontrastná látka a doktor čo ju podáva.Najrychlejšie Malacky ale platí sa180eur🙁. Záleží podľa vyšetrenia časti tela a nutnosti podať kontrasnu látku.

rock7
4. máj 2024

Levice

andrea2323
4. máj 2024

@gemerka17 v podstate máte pravdu, tam na tej ich stránke majú uvedené, že robia poväčšinou kĺby atď, čiže na to to môže byť postačujúce, otázne je, či v rámci biznisu zoberú človeka aj na iné a potom mu dodajú tie snímky s tým, že sú dostatočné..

andrea2323
4. máj 2024

Skúste si zavolať aj Trenčín - alfamedia. http://www.abdiagnostik.sk/nase-pracoviska/ct/p...

gemerka17
4. máj 2024

@andrea2323 pravda je taká, že to nestačí ani na tie kĺby. Pri kolene to nemusí vedieť rozpoznať celé poškodenie menisku alebo väzov. Takže fakt sa stáva, že pacient podstupuje vyšetrenie ešte raz.
Pre pacienta je najlepšie to mat urobene poriadne na prvý krát a keď sa môže rozhodnúť tak načo chodiť na vyšetrenie, ktoré nemá dostatočnú vypovedaciu schopnosť.

zuzanka560
17. júl 2024

@betulinka1 viete mi poslať kontakt, kde sa konkrétne treba objednať?

betulinka1
17. júl 2024

@zuzanka560 https://www.jessenius.sk/ normalne zavolat na zverejnene cislo.