Kde zohnať lacnú zubnú protézu pre babku?
Zdravím, potrebujem poradiť kde dať spraviť protézu pre babku (asi najlepšie tú čo sa dá vytiahnuť aj), problém je cena, nevieme si dovoliť dať veľa eur, ak by ste vedeli o niečom do 300 bolo by to skvelé (sme zo Západného slovenska takže najlepšie keby to je niekde tu) Prípadne je lepšie súkromná klinika či všeobecný zubári ? Prepláca niečo poisťovňa? (babka je onkologický pacient 66 rokov) Prosim o rady ohľadom tohoto. Ďakujem.
Za 300 tak 1 zub a to nezartujem
No ak ste v ba skúste u študentov zubariny
Ako ja mam protezu za 200eur,ale vsetko okolo toho ma vyslo do 1000eur.
Snímacia náhrada s doplatkom okolo 300€ je reálna, hľadajte zubára čo má zmluvy s poisťovňou, tam vám poisťovňa cca 100€ prispeje, takže by ste sa mohli pohybovať na doplatku okolo tých 300€. Pozrite cenníky na internete
@jozinzbazin22 aj u muža asi toľko
@cacianka najdrahsie je prave to trhanie a kopu injekcii,umrtvovaciek a este ked treba sit dasno.Mne to chvala Bohu nesili,pekne 6zubov na 1krat a 6 zubov o tyzden,potom to uz bolo o hojeni a potom otlacky,a dalsia skuska a az na 3ti krat mi dali aj domov,uz nastalo protezu.
@cacianka a to mi este aj urobil cenu bez papiera.
@jozinzbazin22 protéza cca 300e, ale asi pol roka chodil na rekonštrukciu huby. Tam koreň, tam plomby, a furt niečo, postupne, lebo pracuje na smeny , do toho choroba a hospitalizácie rodičov na striedačku.
Implantáty a a iné inovatívne technológie by výsli desiatky tisíc. Alebo teraz je hit - nové zuby v Turecku
@cacianka mne podla rengenu hned povedal von hned vsetky,aj korene zapaly,dokonca asi 2tyzdne predtym som bola na antibiotikach,co som opuchla.a prve trhanie bolo koncom augusta,dalsie zaciatok septembra a 1.11 uz som mala zuby.
@cacianka ja som to tiez potrebovala kvoli praci,ako nahle mi prisla odpoved,ze ma beru v auguste od 1.11 hned som volala,ale tam bol sviatok takze do prace sme sli az v pondelok na skolenie.
@cacianka mala som teda este aspon vikend na to si na to ako tak zvyknut
Babka ked je onkologicky paciet, zistite si na zdravotnej poistovni, ci v takomto pripade nieco preplatia. A je ona skrz onkologicku dg aj uznana za ZTP? Ci by tam nieco potom neprispel aj UPSVaR. Neviem...
@macinko321 poisťovňa na snímaciu náhradu neuhradí nič navyše. Ostatné inštitúcie neviem, ale na poisťovni sa pani ani pýtať nemusí

za 300 eur.Pochybujem