Kedy budem po vyberaní mandlí opäť ok?
Ahojte, buduci tyzden v piatok mi budu vyberat mandle, aj obidve krcne aj nosne. Uplne cele. To je teda 21.7., rekonvalescencia trva u kazdeho inak ale v priemere to su take 2-3 mozno 4 tyzdne. 10.8. sa ale bude konat oslava, na ktorej by som mala aj chcela byt. Otazne je ci toho uz budem vtedy schopna, budu to vtedy take 3 tyzdne od operacie. Kedze je to oslava, bude sa tam aj konzumovat alkohol, nepijem vo velkych mnozstvach, ale predsalen, mam obavy. Ucast by som mala potvrdit do zajtra. Myslite, ze budem do vtedy ok? Mozem pit alkohol po anesteze, respektive na tu ranu? Mozno si poviete ze sa pytam hovadinu, ale chcem sa vyhnut komplikaciam 🙂
Dospelí takýto zákrok väčšinou znášajú horšie ako deti, aj rekonvalescencia je dlhšia, ale myslím, že po troch týždňoch by si už mala byť úplne ok - rana zahojená
@oblaacik mne vyberali len krcne,a le po 2t som sla do roboty.
prvy tyzden bol zabijak. sestricka mi v nemocke hovorila, ze po tyzdni sa to zvykne rapidne zlepsit. a fakt, zlepsilo sa to. ten rpvy tydzen hroza, spala som s otvorenymi ustami, budeila som sa oslintana :D jedla som hodinu mini porciu a vypila som pri tom liter vody 😀 akoze ziadna slava. no to je normalne.
po tyzdni teda zlepsenie, eln mi pokleslo podnebie, tka mi tekutiny, vratane tekutej stravy vytekali nosom. najvacsia sranda bola, ked mi nosom tieklomlieko. nebolo to velmi, ale len taka kvapka. s tymto soms a musal popasovat, prehltat s meirnym zaklonom.
asi mesiac som mala problem s tvrdym jedlom, ako korka s chleba a pod.
no akos om pisala, po 2t som sla do roboty. mala som kontrolu na ORL a dr ze je to ok, tak moja obvodacka usudila, ze ked ma na ORL nezavolali an dalsiu kontrolu,mt ak mozem robit.
Dakujem pekne kazdemu za rady. O chvilu to bude 24 hodin od operacie, chvalabohu, nevracala som, ani teplota nebola, ani nic, iba ma boli pri prehltani, celkom intenzivne, hltam noze ale da sa to vydrzat. Znamena to ze sa to bude uz iba zlepsovat? Alebo to este len zacne boliet?

@oblaacik ked ti bude dobre, oslavit chod. Alkohol pit nemusis, aj ked som pocula, ze niekomu sa oslava bez alkoholu ani nerata.
Neviem, my oslavujeme zasadne bez alkoholu a nasmejeme sa az - az, aj bez hlupych reci co mavaju niektori ludia po alkohole.