icon

Kedy je potrebné riešiť pigmentové fľaky na koži?

29. jún 2025

Caute caute, postrehla som pred par dnami takuto temu... A ze ma byt 6x 1,5 fliacikov takych ako kavove flaky alebo pehy v slabine alebo pod pazuchou.

A ja mam od detstva pehy v slabine, dokonca aj jeden velky flak. Ale nikdy sa to neriesilo. Mam viac pigmentovych bodiek ale male a vytiahne ich slnko v lete.

Tym, ze mi nic nie je, asi uz ani to riesit netreba ze?

autor
29. jún 2025
autor
29. jún 2025

Na stehne to mam

kiki68
29. jún 2025

Mam podobne, nikto to nikdy neriesil

autor
29. jún 2025
@kiki68

Mam podobne, nikto to nikdy neriesil

@kiki68 super. Dakujem ❤️ kebyze sa taketo riesia za nasich cias, tak ja neviem, moja mama sa asj zblazni. 😀

jamimo
29. jún 2025

neviem koľko máš rokov, ale ak by si mala neurofibromatózu, dávno by sa ti prejavila. A ver mi, že brutálne hnusne (i keď záleží od formy) Majú ju vo vzdialenej rodine, tak viem. Ja sama mám 4 café au lait fľaky rôznej veľkosti, bola som vyšetrená na genetike a nemám. Fľaký sú pigmentácie, som južanský typ pokožky.

autor
29. jún 2025
@jamimo

neviem koľko máš rokov, ale ak by si mala neurofibromatózu, dávno by sa ti prejavila. A ver mi, že brutálne hnusne (i keď záleží od formy) Majú ju vo vzdialenej rodine, tak viem. Ja sama mám 4 café au lait fľaky rôznej veľkosti, bola som vyšetrená na genetike a nemám. Fľaký sú pigmentácie, som južanský typ pokožky.

@jamimo mohla by si poslat, ake flaky mas? A preco ta posielali uz pri 4ks? Mas ich velke? Co som citala, tak az od 6ks

autor
29. jún 2025
@jamimo

@jamimo ja mam 34

autor
29. jún 2025
@jamimo

@jamimo a kedy ta posielali k Dr?

kiki68
29. jún 2025

Tak pred 40 rokmi urcite ziadny screening nebol, mala som to na stehne vzdy, proste odkedy si to pamatam ako dieta. Nikto nic neriesil, nakolko nemame priznaky niecoho. Deti su zda sa oki, takze je to asi iba nejake znamienko

jamimo
29. jún 2025

@autorka poslali nás na genetické, keď sa to zistilo v rodine u mladšej generácie. Rodinnou anamnézou a z archívu zdr. karty na základe ťažkostí a onkologických diagnóz sa zistilo, že to mali 2 generácie spätne, ale len niektorí členovia. Vtedy sa to tak neriešilo. Ja som mala vtedy viac ako 30 rokov.

maminkadeticiek
29. jún 2025

Je to zakerne ochorenie,ktore sa prejavuje aj mentalnou retardaciou.Ver mi,ze by si davno vedela,keby si to mala.