Kedy je skutočne potrebná kolonoskopia?
to ze kolono je potrebna je jedna vec, ale pripravujem sa na vysetrenie a teda badatel net hned na mna vyskocil ake su rizika a ake to je nebezpecne a ze v dpistate staci vysetrit iba poslednu cast creva nakolko tam sa vyskutuje ked tak, najviac polypov.
dalej citam ze to je len farma biznis a ze ludia skor umieraju na nasledky vysetrenia.
takze vlastne fakt neviem, ci ist.
nemam ziadne nejake problemy vyrazneho charakteru, okutne krvacanie mam z hemeroidov a kolono mi rpbili 2020 a nic som tam nemala, presli mi len 50cm ale to je akurat ta cast nad konecnikom,
mam vobec ist?
(som tam poslala skor preventivne)
vlastne mam problem bolest criev obcas, tak na to je kolono potrebna?
da sa cez kolono zistit napriklad Hitka? alebo to zapalene crevo, zabudla som nazov....
uplne som v pomykove , viem ze som na tom uz bola, ale teraz ma caka narkoza.
:(
Ahoj ja som bola nedvano na rektoskopii.Ale napr.ja sa chystam preventivne na kolonoskopiu.Vobec sa toho nebojim. Radsej si byt ista ze som zdravá ako byt cely cas v neistote a ak tam nejaky nález je skor ci neskor vas to dobehne
Hej zapal criev zistis, celkovo chronicke ochorenia criev. Vela vysetreni je nebezpecnych aj kolono ale zial. Radsej sa dat pozriet
uz len badatel je relevantny zdroj medicinskych informacii...
@viestta no ved toto, ako prve na mna toto vyskocilo. poznam tu stranku len teda ostala som dost v pomykove aj napriekm tomu
Ahoj ja som bola nedvano na rektoskopii.Ale napr.ja sa chystam preventivne na kolonoskopiu.Vobec sa toho nebojim. Radsej si byt ista ze som zdravá ako byt cely cas v neistote a ak tam nejaky nález je skor ci neskor vas to dobehne
@ivik4 ved prave. chcem mat istotu ze som zdrava
viem ze poinukaju aj geneticke testy na ochorenia, ale ci su naozja vieryhodne..hm
@dominika2019 tak hrube crevo je este jedna z tych ochoreni, ktore sa nastastie da vzratit na druhu stranu nikto nikdy nevie ako telo zareaguje, kazdy mame inu imunitu...
Farma biznis s ľudia skôr umierajú na následky vyšetrenia ...
Už so videla hada cúvať, koňa grcať, žabu bicyklovať aké takúto sprostosť ešte nie.
Zvládol to môj svokor 80r. , ešte sa na mňa s vytrcenou ritou uškieral , odvtedy je 5rokov.
Prežila svokra a tisíce ľudí u nás v nemocnici a doteraz žijú.
Už so videla hada cúvať, koňa grcať, žabu bicyklovať aké takúto sprostosť ešte nie.
Zvládol to môj svokor 80r. , ešte sa na mňa s vytrcenou ritou uškieral , odvtedy je 5rokov.
@cacianka pani so mnou na izbe po kolonoskopii zomrela. Bolo to vsade v spravach. Zial ano, stane sa to raz za xxxxxxxxxx krat :( .
@cacianka ja viem, potrebujem asi len ukludnit. ja som totizto paranoik. vo vsetkych smeroch
@cacianka pani so mnou na izbe po kolonoskopii zomrela. Bolo to vsade v spravach. Zial ano, stane sa to raz za xxxxxxxxxx krat :( .
@ivik4 nestras, veď vidíš že je veľmi nervózna. Áno, štatisticky je to možné, ale fakt je to ultra nízke percento. Kľudne sa môžem spýtať kolegyne, ale to by museli byť iné morbidity, že to takto dopadlo.
… no môj kolega bol za posledné 3 roky asi 7krát a nič, teda “okrem” ulceroznej kolititidy mu nieje … má 30.
… no môj kolega bol za posledné 3 roky asi 7krát a nič, teda “okrem” ulceroznej kolititidy mu nieje … má 30.
@hellionka preco chodi tak casto. kamarat ma UK a chodi raz za rok
Však keď máš pocit, že to nepotrebuješ, nechoď ... ja osobne nepoznám nikoho, kto by zomrel na následky tohto vyšetrenia, a to poznám dosť ľudí, ktorí ho absolvovali.
má dlhodobo akútny stav. Stále sa mu mení liečba, nič mu nezaberá a zakaždým chodí na kolono aby pozreli v akom je to stave … raz bol dokonca celkom bez oblbovaka. Hovorí, že najhoršie na kolonoskopii je šaratica 😅
má dlhodobo akútny stav. Stále sa mu mení liečba, nič mu nezaberá a zakaždým chodí na kolono aby pozreli v akom je to stave … raz bol dokonca celkom bez oblbovaka. Hovorí, že najhoršie na kolonoskopii je šaratica 😅
@hellionka hej aj ten kamos ma za cely zivot snad 10 kolono, a siel vzdy bez oblbobavku. asi maju muzi vacsie hovienka a lepsie to znasaju, co ja viem, ziaden moj kamosk teda mam 2 co boli na kolono, nemali narkozu, sli uplne bez oblbovania.
mne praveze to cistenie nebolo take narocne, akoze ku koncu ma napinalo ale inac ok,
Však keď máš pocit, že to nepotrebuješ, nechoď ... ja osobne nepoznám nikoho, kto by zomrel na následky tohto vyšetrenia, a to poznám dosť ľudí, ktorí ho absolvovali.
@dzulli1980 mma bolesti brucha, na CT a sone okrem steatozy nevideli nic. mam tlak v istych partiach.
@dzulli1980 mma bolesti brucha, na CT a sone okrem steatozy nevideli nic. mam tlak v istych partiach.
@autor Neviem, či ťa to trochu ukľudní, ale ja som bola na kolonoskopii už 5 krát bez oblbováku.
Pre mňa úplne bezbolestné, max nepríjemný pocit pohybu v črevách.
@autor Neviem, či ťa to trochu ukľudní, ale ja som bola na kolonoskopii už 5 krát bez oblbováku.
Pre mňa úplne bezbolestné, max nepríjemný pocit pohybu v črevách.
@napetra och sa mas. ja som bola raz, a v zivote som nezazila taku bolest. neviem to k nicomu prirovnat. akoby mi nozom rezali v bruchu
To fakt? A máš nejaký nález v črevách?
@napetra presli mi poslednu cast creva nad konecnikom, dalej ma lekar poslal do prdele. (ale zevraj prave v tejto casti byvava najviac polypov)..nezistili nic,
@napetra iba ze okutne krvacanie ( vtedy pred 5 rokmi som nemala ziadne bolesti nikde) mam z hemeroidu po teho.
Asi tie hemeroidy ti spôsobujú tú bolesť. Verím, že to je citlivé a bolestivé.
Asi tie hemeroidy ti spôsobujú tú bolesť. Verím, že to je citlivé a bolestivé.
@napetra ale man to boli hore ako je pecen..a nie dole.
Ak ti nič nenašli, tak to už vyzerá na viac skrútené čreva a keď tadiaľ prechádza tá kamera, tak naráža na prekážku a musí aj tak postúpiť ďalej.
Inak si to neviem vysvetliť.
Ak ti nič nenašli, tak to už vyzerá na viac skrútené čreva a keď tadiaľ prechádza tá kamera, tak naráža na prekážku a musí aj tak postúpiť ďalej.
Inak si to neviem vysvetliť.
@napetra mam dost visceralneho tuku, mozno to zabranuje tomu aby mi riadne nafukol crevo? mna zas toto napadlo.
Aj to je možné, čo píšeš.
Ja som.dost chudá, žiadny tuk, možno to tiež ovplyvňuje, aby to prechádzalo ľahšie cez hrubé črevo.
Aj to je možné, čo píšeš.
Ja som.dost chudá, žiadny tuk, možno to tiež ovplyvňuje, aby to prechádzalo ľahšie cez hrubé črevo.
@napetra ja mam vela tuku, som na bruchu obezna, inde nie
Asi je to pravá príčina, lebo ja mám podváhu, teda až veľmi chudá a asi sa to črevo ľahko nafukne.
Asi je to pravá príčina, lebo ja mám podváhu, teda až veľmi chudá a asi sa to črevo ľahko nafukne.
@napetra tak ma idu uspat bojim sa
Držím palce, v narkoze to bude bez problémov.

uz len badatel je relevantny zdroj medicinskych informacii...