Kedy sa pri 30+ začína pocit starnutia?
Nemyslím teraz vrásky, sivé vlasy, zadýchanie, alebo horší zrak, ale skôr niečo ako ťažšie vstávanie, bolesť chrbta, kĺbov a pod. Mám 38 rokov a čakám, kedy to príde.
Mam 32 a nič také necítim, práveže sa cítim lepšie ako pred 5.rokmi, lebo som začala zdravšie žiť a viac sa hýbať.
to zalezi aj od tvojho zivota, dennodennej aktivity, stravovania, konickov ... to sa neda takto exaktne povedat
To je absolútne individuálne.. u mňa zlom nastal v 37 po Covide. Mamina tomu nerozumie, ona že minimálne do cca 55 žiadne takéto neduhy nemala. Ktovie, nebyť toho Covidu možno by som ani ja o takýchto nepríjemnostiach minimálne zatiaľ anilen netušila 😁 aj celkovo som strašne subjektívne zostárla. Výzorom, myslením. Som od teba o rok staršia. Občas sa ale cítim minimálne na 50 😆
Celkovo mám pocit čo aj v okolí mám kamarátky že 40 je taká hranica. Po 40 už akosi všetky vyzerajú ,,staro" 🙂 nie v zlom, ale vek skrátka neoklames. Vrásky, pokožka už iná ako v mladosti, u väčšiny aj to myslenie je nejaké iné. Ale čo si všímam majú to tak len ženy. Muži sa menia až ďaleko po 50 🤔
Starneme od prvej sekundy čo sme sa narodili je o úplne normálny biologický proces stým nič neurobíme dievčatá všetky chceme vyzerať dobre treba sa o seba starať a v určitom veku sa nám to všetko vráti
To by ma ani nenapadlo "očakávať príznaky starnutia", čo to je za blbinu? Užívaj si život, keď to príde, tak to príde, u mňa po päťdesiatke, ale nič, čo by stálo za reč. Hlavne zdravie, ostatné, ako napr. bolesti chrbtice, je riešiteľné.

Ranné vstávanie bol pre mňa masaker aj keď som mala 20 nie to ešte teraz (31). Nie som ranné vtáča. Musím spať aspoň do 7. Zasa keď spím dlhšie tak grciam 🫣🤣 inak neviem no zbadala som to asi len keď si maľujem očnú linku ze ta koža už nie je úplne napnuta. Inak ma našťastie zatiaľ netrápi nič