icon

Kedy sa pri 30+ začína pocit starnutia?

11. máj 2025

Nemyslím teraz vrásky, sivé vlasy, zadýchanie, alebo horší zrak, ale skôr niečo ako ťažšie vstávanie, bolesť chrbta, kĺbov a pod. Mám 38 rokov a čakám, kedy to príde.

Strana
z2
martinmmartin
11. máj 2025

vsak podla zivotospravy- niekto v 18- ke niekto v 69-ke.
V mojom pripade pri kazdom rtg hocicoho vzdy napisu - viditelne opotrebovanie klbu veku primerane.... to ma vzdy dostane

rozculena
11. máj 2025

ja mám problémy s chrbticou dlhodobo,takže nejaká bolesť alebo ranné stuhnutie nie je pre mňa známka starnutia.
Ja som sa skutočne zdesila asi v 53-54,keď som si všimla pokožku na krku.....inak starnutie sa dá určiť aj podľa rúk,ale tie moje vyzerajú ok...mňa fakt prezrádza len ten krk

autor
11. máj 2025
@rozculena

ja mám problémy s chrbticou dlhodobo,takže nejaká bolesť alebo ranné stuhnutie nie je pre mňa známka starnutia.
Ja som sa skutočne zdesila asi v 53-54,keď som si všimla pokožku na krku.....inak starnutie sa dá určiť aj podľa rúk,ale tie moje vyzerajú ok...mňa fakt prezrádza len ten krk

@rozculena Ja praveze tieto znaky za starnutie nepovazujem, pretoze pri dnesnej plastickej chirurgii a zakrokoch dokazeme oklamat kohokolvek.

lenkakravcova
11. máj 2025

Keď som si uvedomila, že nedokážem nespať do 1.30 v noci bez toho aby ma druhý deň nechytila migréna keď vstanem o 6.00 😃

autor
11. máj 2025
@lenkakravcova

Keď som si uvedomila, že nedokážem nespať do 1.30 v noci bez toho aby ma druhý deň nechytila migréna keď vstanem o 6.00 😃

@lenkakravcova taketo nieco mam na mysli. Vidis, to co ty, uz mam. Plus uz nemozem pit alkohol, lebo som odpisana.

balerina2025
11. máj 2025

vek je len cislo. vsetko zavisi od toho, ako zijeme.

lenkakravcova
11. máj 2025

Ešte mi napadlo, že okolo 28r som začala vidieť také 2-3 mini bodky v zornom poli, nejaké zakalovce či čo je to. Vraj je to neškodné, a prichádza to s vekom, - očný mi hovoril vtedy že sa to nerieši a aj on ich pár má. Človek ich vidí iba keď je veľmi vyčerpaný a mozog si nedokáže tu mini oblasť vtedy vykresliť cez pohľad z druhého oka (čiže niekedy v strese alebo po dlhom sledovaní obrazovky..).

reanda
11. máj 2025

ked cakas, dockas sa 😀

deti95060810
11. máj 2025

v 35 tke som si všimla že už nebežím tak ľahko ako pred x rokmi... a to som štíhla, žiadne kg navyše.

sevrin
11. máj 2025

Niekde okolo 43-45 roku života prišiel ten okamih keď som si uvedomil, že už nie som najmladší.

hankab
11. máj 2025

Mam 34 a zatial nic take nepocitujem. Mala som aj v 20tke obdobia, kedy sa mi rano tazko vstavalo a mam ich aj dnes. Nezalezi u mna ale na veku, ale na psychickom rozpolozeni, rocnom obdobi a pocasi.
Ale vlastne minuly vikend sa mi asi prvykrat v zivote stalo, ze ma seklo v chrbte. Dovtedy som to od inych ludi pocula tisickrat ale nevedela som si predstavit ten pocit. Teraz uz viem.

marca12
11. máj 2025

S chrbtom mam cely zivot problemy podla toho to nemozem povedat. Ale v 39 som si uvedomila,ze sa asi nieco deje,lebo som zacala velmi priberat. Spomalil sa mi metabolizmus a horsie sa budovali svaly. A od 40tky pravidelne v nedelu poobede si chodim pospat 🤣 to robili moji rodicia aj stari rodicia.

jaskolka
11. máj 2025

No človek starne od narodenia ☺️.
Ale inak...Okolo 40 tky,keď som ráno vstávala taka stuhnuta a trvalo mi,kým som sa rozhýbala. Potom som si spomenula,že mama vždy vravela,že presne takto aj ona mala,že po 40 tke už začala pociťovať stuhnutosť tela ráno.To isté sestra vraví. Takže je to asi genetické.

minenkaa
11. máj 2025

Po 45 ,to u mňa začalo

autor
11. máj 2025
@marca12

S chrbtom mam cely zivot problemy podla toho to nemozem povedat. Ale v 39 som si uvedomila,ze sa asi nieco deje,lebo som zacala velmi priberat. Spomalil sa mi metabolizmus a horsie sa budovali svaly. A od 40tky pravidelne v nedelu poobede si chodim pospat 🤣 to robili moji rodicia aj stari rodicia.

@marca12 To robí už pár rokov aj moj muz. Tiez po 40-tke

madeincssr
11. máj 2025

Chrbat, krize, zaha, popoludnajsi silny utlm/potreba slofika, bolest hlavy po hoci aj malom mnozstve alkoholu, namahe na slnku, prejedeni na oslave, ci nedostatocne dlhom spanku...

alenka58
11. máj 2025

nemala som žiadne problémy, vek ma ani nenapadol, viedli sme veľmi aktívny život, až po 55 som si uvedomila že nemôžem byť hore do 1.00 keď chcem skôr vstať, ono veľa záleží zrejme aj počtu detí a celkového životného štýlu

marcellka32
11. máj 2025

Keď som mala 30, mohla som 3 dni hyrit a 1 deň oddych
Teraz 1 deň hyrim a 3 dni oddych 🤣

zobaka
11. máj 2025
@rozculena

@rozculena ja som si myslela podla prispevkov, ze mas 35-40 rokov

autorka - asi po cca 35 rokoch zacala som mat pms, ktore som dovtedy nepoznala a po 40 asi 5 sivych vlasov, inak nic, duša zaseknuta niekde medzi 16 az 30 😂

liusa82
11. máj 2025

veď nedávno pár hodín dozadu tu bola téma starnutie po 40 už zas po 30.Zachvilku aj 20 tka bude v prdeli 😀 no tak ja mám pár šedivých vlasov ale to tak na prste jednej ruky spočítam to ani nevidno volným okom.Vždy taký vlas vytrhem a idem ďalej.Inak nič...ťuk ťuk zatial

rozculena
11. máj 2025
@zobaka

autorka - asi po cca 35 rokoch zacala som mat pms, ktore som dovtedy nepoznala a po 40 asi 5 sivych vlasov, inak nic, duša zaseknuta niekde medzi 16 az 30 😂

@zobaka 60 😂 mladá duchom

rozculena
11. máj 2025
@zobaka

@zobaka alebo si to myslela tak,že stará,ale furt blbá😂

zobaka
11. máj 2025
@rozculena

@zobaka 60 😂 mladá duchom

@rozculena fakt? naozaj som prekvapena, som myslela, ze tu tuka baba tak okolo 38 rokov 😂 tak to uz je narok na taky nick, po 60tke uz clovek prezil takmer vsetko 😂

zobaka
11. máj 2025
@rozculena

@zobaka alebo si to myslela tak,že stará,ale furt blbá😂

@rozculena nie, skor ten mlady duch 😇

rozculena
11. máj 2025
@zobaka

@rozculena nie, skor ten mlady duch 😇

@zobaka nie,neprežila som všetko,tu na koňovi ma každý deň niečo prekvapí,že mi až mozog zastane
a nick mám taký.lebo keď som sa registrovala,tak som furt mala problém s nickom a heslom

zobaka
11. máj 2025
@rozculena

@zobaka nie,neprežila som všetko,tu na koňovi ma každý deň niečo prekvapí,že mi až mozog zastane
a nick mám taký.lebo keď som sa registrovala,tak som furt mala problém s nickom a heslom

@rozculena aha, takze tu je "škola života" 😂

darina77
11. máj 2025

Ja som si po 45 prekvapena našla poklesnuté horné viečka, dovtedy som si to nejak nemvsimla

michaela329
11. máj 2025

Budem mať 40 a ešte neprišiel 😀 Nemám čas...ale poznam aj staré čerstvé 30tničky a večne mladé 80tničky.

ibatanecnica
11. máj 2025

Ja ma.50 a este to.neprislo 🤣

ibatanecnica
11. máj 2025
@alenka58

nemala som žiadne problémy, vek ma ani nenapadol, viedli sme veľmi aktívny život, až po 55 som si uvedomila že nemôžem byť hore do 1.00 keď chcem skôr vstať, ono veľa záleží zrejme aj počtu detí a celkového životného štýlu

@alenka58 ja.chodima spavat max.o 21.30

Strana
z2