Kedy si oddýchne vyčerpaná matka?
Do soboty som bola v práci, ledva som napiekla a nachystala veci na Vianoce. Muselo byť všetko tip top. Utahana v práci aj doma. Sú Vianoce no kedy si oddýchne matka s malými deťmi? Stále niečo treba, deti sa nezahrajú samé. Byť nonstop s nimi, variť, upratovať treba tak isto, aj riad umyt.
Ani si neoddýchnem, není kedy. Ani dlhšie spať nemôžem ráno, ani telku pozerať, nič. Keď má človek deti už končia časy keď som došla domov a sadla si, v kľude som si prečítala noviny. Teraz na nič není čas pri deťoch, hlavne na oddych nie.
A stredu už idem do práce.
@yoxinka Hm keď myslíš.
@uglybetty1234 Teraz cez zimu skoro nič, max odhrnat sneh keď nasneží.
@kukuk29 Teraz cez zimu je máločo robiť vonku. Hral sa s deťmi a sledoval telku celý deň
A ty si dnes čo robila?
Tvoje odpovede sú tak neskutočne submisívne, že v reálnom živote musíš chodiť furt so sklopenými očami a robiť všetko, na čo muž a deti len pomyslia. Nedovolíš si mu odpapuľovať voľačo a deťom spravíš, čo si len povedia. Poznám také ženy, ako si ty a ľutujem ich, fest odveci život.
Mne pomohlo, ze nic netreba brat ultimatne, ani tie Vianoce. A co ked nebude upratane vsetko, preco musi byt vsetko tip-top? Nemusi🤷
@autorka teraz citam niektore odpovede od teba. Tvoj manzel je I vas doma host v hoteli? Vycita neumyty sporak? Moj muz neumuty sporak umyje, nemusi mi to vyhadzovat na oci, ja som len vsimnem, ze je umyty. Ked sa mu nepaci, nech ho umyje sam. Ale to vsetko zalezi od tvojho postoja. Ty padas na hubu, ale muzovi nevies povedat?
Kto kazdy ocakava? Deti urcite nie. Ak muz tak n ech sa rozhybe. Ak rodina okolie co ich je do toho. A nemusi byt nic tip top
Ja ta možno poteším. Moje deti majú 4 a 9 a dnes mám celý den pomerne pokoj a skoro celý den oddych. Sú zabaveni s vianočnými darčekmi, na 2 hodiny som ich poslala samých na ihrisko. Uvarila som takú rýchlu polievku a mali sme jedlo ešte zo včera. Dala som mladšiemu rôzne roboty, napríklad krajal jablka a posypaval ich škoricou - jeho baví, keď môže byt akože napomocny. Zatiaľ si staršia robila niečo do školy. Vyšiel mi čas aj na poobedny hodinový spánok. Teraz sa idú sami kúpať s nejakou penou, čo dostali na Vianoce, to tam aj hodinu budú a aj ich to perfektne unaví, aby zaspali za 5 minut.
Ide to aj bez chlapa, nikto ma tu nebuzeruje.
Dávaj pozor na svoje zdravie, oddych treba, nech sa tohto aj dožiješ, lebo čoskoro budú samostatnejší a to je naozaj uľava
On sledoval telku cely den, ale nasiel si cas na to aby rypal do teba za spinavy sporak. (nemozem napisat ako by som ten tvoj zazrak pomenovala, bolo by to jedno slovo, vystizne by ho vystihlo, ale zrusili by mi ucet).
Je mi ta luto, pretoze ty si pre tvojho muza len multifunkcny domaci spotrebic s vyhodami, ktory sa mu este stara aj o deti.
A teraz zacnem z inej strany: Ty by si pre svoju dceru chcela taku hnidu ako je ten tvoj za manzela? Ty by si so svojho syna chcela vychovat rovnaku hnidu ako je jeho otec? Pretoze pri tom co vidia doma ich nic ine necaka. Maju v v rodicoch vzor, mozno nikdy nezistia, ze to moze fungovat aj inac.
@autorka
Este som ti zabudla napisat, ze tvoj muz je debil. Ved tie deti su aj jeho, aj ty chodis do prace a mozes z prace oddychovat. Ci on, pan tvorstva si mysli, ze len on ma pravo na vyhody?
Vravim, cisty debil, co si mysli, ze si vzal sluzku a nie rovnocennu partnerku do zivota.
S muzom obaja pracujeme, ja koncim v praci o 16tej, ked pridem domov, je upratane, s dcerou sa uci skoro vyhradne on. Upratuje, vysava, vesia pradlo, sklada ho zo susiaka, robi bezne cinnosti, co robi kazdy muz v spolocnej domacnosti. Okrem toho si ma vazi, respektuje ma a miluje ma. Tvoj nie.
Kludnu mu to daj precitat. Nic by som pre neho nespravila.
A nie, detom sa nemusis stale venovat, deti sa musia aj nudit, vtedy si najdu kopu veci, ktora ich bude bavit, nemusis im robit animatorku.
Sadni si, vyloz si nohy, oddychni, muz nech ovriadi deti pred spanim, a ulozi ich
@sima234 Ja dnes to čo každý deň, tak v skratke varila upratala umyla riady viac krát za deň. Hrala som sa s deťmi čítala im knižky skladali sme puzzle atď atď to čo každý deň. Ešte sme boli vonku na prechádzke dve hodiny.
@stanislavicenka Nie len mužovi neviem povedať škaredo ale všeobecne nikomu. Ja mám takú povahu že kto čo odo mňa očakáva to spravím. Proste neviem odpapulovat.
@viestta Nie nechcela.
@stanislavicenka Tak on mi povie že ja robím len ľahkú prácu že celý deň len sedím a z čoho som unavená.
mila autorka, nemusis nikomu vysvetlovat ( myslim u vas doma ) ze si unavena a este sa aj kvoli tomu ospravedlnovat. Jednoducho sa tak citis a bodka. Ak tvoj muz nie je ochotny prilozit ruku k dielu, tak nech si laskavo odpusti hnusne komentare na bordel v dome. Normalne ak ti nevie povedat laskave slova, tak nech radsej mlci. Tu nejde ani o to aby si odpapulovala. Komunikovat sa da aj bez toho. Inac si myslim, ze taku povahu nemas, len si tak bola vychovana. Posluchat. Myslis, ze ak povies niekomu nie, prestane ta mat rad?
@komplikovana Možno máš pravdu že bola som tak vychovaná poslúchať a robiť veci aby druhý boli spokojný.
Tak, ja by som v tejto situácii pekne v klude vysvetlila, že ak je ženská robota sa starať o domácnosť, tak teda mužská práca je finančne zabezpečiť rodinu. Ak od teba očakáva plnú starostlivosť, tak ty budeš pracovať menej a tieto peniaze budu slúžiť výlučne len tebe a na tvoje potreby a nepôjdu do rodiny. Ak s tým nesúhlasí, tak starostlivosť o deti a domácnosť je pekne rozdelena na polovicu...
@autorka dufam, ze aj svoje deti ucis, ze musia iba posluchat, bez pouzitia rozumu. Lebo toto z nich vyrastie, niekto ako ty. Prepac, ale je to tak. Kazdy si zela, ze dieta ma posluchnut, vzdy niekoho toho starsieho, ze mat uctu a respekt. Cloveku je na vracanie z toho. Uz vieme, co potom ztychto deti vyrastie. Submisivni ludia bez schonosti postavit sa sam za seba
zajtra si vylož nohy a nič nerob. Je zima, v záhrade nie je čo robiť. Tak sa pán manžel môže jeden deň obetovať a zistiť, čo je to starať sa o rodinu a domácnosť
Tak ked nechces aby vase deti skoncili ako vy dvaja, zacni nieco robit. Nie viac upratovat, ale daj do poriadku rozdelenie povinnosti vo vasej rodine. Pretoze o 30 rokov bude vyplakavat tvoja dcera, tak ako vyplakavas ty tu na MK ale mohla by si vyplakavat aj mame na remene, lenze ta mama by ti povedala Otec je taky isty. Ani ty ani tvoj muz ste nedozreli na dnesnu dobu, dobu, ked zeny su zamestnane rovnako ako muzi, rovnako prinasaju do domacnosti peniaze, nie su doma 24 hodin denne aby panovi tvorstva poskytli full servis a jeho jedina povinnost voci rodine je nosit vyplatu a plodit deti. Ste zabudnuti niekde v minulosti. Ja by som to odhadla tak 100 rokov do zadu, ked zeny nebyvali zamestnane a cela domacnost bola na nich. Je len na tebe, ci sa presuniete do 21. storocia. Ale na to treba odvahu a vytrvalost. Mas ich?
Ano mam to iste, ziaden oddych a uz uz ma chyta choroba, do prace tiez treba ist v stredu. A uz mame aj tichu domacnost. Takze fajnove sviatky…nasrata, ufrflana, utahana a chora.hlavne kazdy sa ti skedi si tvare s legendarnou vetou, a oddychni si. 🫢🤣😂😂🤥🤥🤥. Mam pocit, ze nikdy.
Ak ti bude muz hovorit, ze je nieco tvoja robota, tak mu povedz, ze ak je tvoja, tak nech ti do toho nekafra a urobis si to ako a kedy budes chciet ty a nie on. Ak sa mu nepaci, moze kludne upratovat on. Mala by si trosku za seba bojovat a nenechat sa udupavat. Uz nie si dieta, ktore musi posluchat. Si dospela, svojpravna osoba.
@komplikovana
Tieto ženy takto nefungujú. Ona mužovi nepovie ani ň. Keď ju spindá, že nie je umytý sporák, v momente vyletí a pucuje sporák. Ona je naučená byť slúžka a to sa nezmení.
@yoxinka ja viem, ze to dlhodobe "vymyvanie mozgu" nejde len tak lahko napravit. Je to smutne, no snad mala sanca existuje.
@samkolea Hej ľahko sa povie oddýchni si veď si doma, no aj doma si treba porobiť veci aj deťom sa treba venovať aj domácnosť atď.
.. ty furt píšeš,akoby si mala kojencov...v tom veku sa môžu už zahrať spolu napr.človeče nehnevaj sa...Tebe pomôcť pri jednoduchych domácich prácach,..varení... pečení
To keď ich máš takto naučených ono to bude čím ďalej, tým horšie... budú pískať a ty len skákať okolo nich
Jaj, ty si nedáš povedať. Furt si točíš svoje dokola. Ešte raz napíšem. Mám tri deti a celé Vianoce kukám rozprávky a čítam knihy. Dačo som povarila, ale to bolo s pomocou raz-dva. Nemám nič vyluxované ako na výstavu a hlavne, nemám za zadkom chlapa, ktorý by ma za všetko drbal a Vianoce … totálna pohodka. Máš veľké deti doma, ale píšeš, ako keby si mala 4 mesačné dvojičky 🤦♀️. Mám dve deti vo veku tvojich detí, netreba okolo nich robiť NIČ, jedno jedlo denne som im dnes dala, inak si pobrali …

A co konkretne robil.napr vcera a dnes ? Lebo ja byvam tiez v dome a zime zase tolko toho neni 🙊