icon

Kedy si oddýchne vyčerpaná matka?

25. dec 2023

Do soboty som bola v práci, ledva som napiekla a nachystala veci na Vianoce. Muselo byť všetko tip top. Utahana v práci aj doma. Sú Vianoce no kedy si oddýchne matka s malými deťmi? Stále niečo treba, deti sa nezahrajú samé. Byť nonstop s nimi, variť, upratovať treba tak isto, aj riad umyt.
Ani si neoddýchnem, není kedy. Ani dlhšie spať nemôžem ráno, ani telku pozerať, nič. Keď má človek deti už končia časy keď som došla domov a sadla si, v kľude som si prečítala noviny. Teraz na nič není čas pri deťoch, hlavne na oddych nie.
A stredu už idem do práce.

milanemila
25. dec 2023

Ja mam tiez 2 male deti (9m a skoro 4 roky) a ak by som bola slobodna matka, tak zial mam taky zivot aky opisujes aj ked moje sa zahraju aj spolu uz celkom. Kedze ale mam manzela a deti otca, tak sme na to dvaja a vobec nemam take pocity ako ty 🙈 aj ked jasne nie je to take ako ked sme deti nemali.
Ja som napriklad za tento rok precitala vyse 20 knih 🤷🏼‍♀️ pri kojeni/uspavani atd 🤷🏼‍♀️

babulkomale
25. dec 2023

Tak si toho tolko neber, ked je vsetko na tebe.
Nepodstatne eliminuj. Naozaj si to robis sama a to nemyslim zle. Ty si mas regulovat zivot, aby ta tesil a nie aby si bola otrok.
Jedine ze by ti to vyhovovalo, ale asi nevyhovuje.

viestta
25. dec 2023

45 rocny chlap je clovek v plnej sile a neexistuje, ze by sa nedokazal postarat o svoje vlastne deti a spravit nieco v domacnosti aby vsetko neostavala len na pleciach jeho zeny. Ked hovori, ze nevladze je to jednoducho lenivec, ktory si nasiel paradnu vyhovorku. A cudujem sa, ze mu toto zeries

autor
25. dec 2023

@babulkomale Budem musieť niečo vypustiť a nerobiť toľko veci. No príklad aj dnes manžel mi povedal že nech sa pozriem na sporák aký je špinavý že prečo som to neumyla. No neumyla lebo som už nevládala a ostal špinavý. A on si také veci všíma a potom mi to vyčíta že máme doma špinu.

letfenixa
25. dec 2023

@autorka prečo šporák neumyl dráhy manžel?

babulkomale
25. dec 2023

Aj vozickar vie umyt sporak, ze mu odkazujem, lenivcovi. Rozkazovat ano, robit nie.

kamatopo
25. dec 2023

Vy ste koľko spolu? Koľko si mala rokov keď ste sa dali dokopy. On mi príde strašný diktátor. Ja som vrstovnicka tvojho muža a cezo mňa by s takýmito rečiami neprešiel. Evidentne potreboval poddajnu žienku domácu čo aj výplatu donesie,aj okolo detí, aj o domácnosť a v posteli bude bohyňa pripravená dňom aj nocou.

kukuk29
25. dec 2023

a jemu rucicky nepribalili pri narodeni do vybavy ?

komplikovana
25. dec 2023

velmi ma to mrzi, ze sa tvoj muz k tebe sprava ako blb. Ale si uvedom, nie si ziadna sluzka, preco byt ti mal vycitat, ze je neumyty sporak? Ze ma o par rokov viac, mu naozaj nedava ziadne pravo sa tak chovat.

miskakyska
25. dec 2023

..na muža len malý dvor a veľký bič

A ty vylož nôžky a do stredy oddychuj...nenechaj sa deptať...stres je najväčší nepriateľ človeka .. chceš si uhnať nejakú chorobu?.. držím palce a prajem veľa síl 💓💓 a ešte skús do stredy užiť ako tak vianočnú pohodu a oddýchnuť..aj deti musia pochopiť, že chceš vydýchnuť od zhonu..

autor
25. dec 2023

@letfenixa On mi povie že to je moja robota
@kamatopo Sme spolu 15 rokov

alex49
25. dec 2023

ked sa mu nepáči, tak mu ukáž, kde je handra a sprej na čistenie a nech maká, alebo nech nepindá.

kamatopo
25. dec 2023

Tak si mala 20 a on 30 keď ste sa spoznali. No 15 rokov v takomto kolotoči je aj na koňa dosť. A roky ti budú pribúdať a starosti narastať skrz deti aj domácnosť...

letfenixa
25. dec 2023

@autorka pozri, jaky si to udelas, takovy to máš.

stanulienkat
25. dec 2023

Tvoja robota????? Ty kokos.

marca12
25. dec 2023

Tak mu vysvetli,ze maminka ma inu robotu alebo ze si chces v klude vypit kavu a musi to pochopit. Musis ich ucit k tomu.

autor
25. dec 2023

@stanulienkat Že je to ženská robota kuchyňa domácnosť a upratovanie.

viestta
25. dec 2023

Keby mne chlap povie, ze sa mam pozriet na sporak, ze je spinavy a este buzeroval, ze preco som ho neumyla, pri mojej nature dostane vechet medzi oci aj s komentarom, ze ked mu to vadi, nech to umyje. Taku prednasku o zenskej robote by si vypocul, ze by si to pamatal do konca zivota. Keby bol velmi mudry, tak by aj susedia mali vianocny kabaret. Keby som bola obzvlast dobre naladena, tak by si vypocul len "Zlatko, tam je handra, mozes ho umyt."

iwesska
25. dec 2023

Vsak tomu 4r normalne povedz, nie,nebudem sa teraz s vami hrat,hrajte sa pekne spolu,maminka je unavena,potrebuje si v klude vypit kavu. Ved ten/ta 6r. uz ho zabavi.

kukuk29
25. dec 2023

Co potom vlastne robi on u vas ?

marcellka32
25. dec 2023

Ale robiť deti sa mu chce však? Jaaj by som mu povedala svoje, by ani nemukol...ale to by si sa musela vzoprieť čo asi nedokážeš
Sadnúť na gauč a civiet na tv aj keby neviem čo...poslať za tatkom
Načo máte záhradu aj zvieratá pri malých deťoch som mala len trávu a vlastne aj teraz máme len sliepky a akvárium a psa...nečudujem sa že padas na hubu, záhradu zrušiť/alebo povedať že nejdeš von robiť máš čo robiť vnútri, zvieratá zabiť do mrazáku...a vlastne muž čo robí celý deň?

domak2
25. dec 2023

Áno, je to ženská robota, keď si žena v domácnosti a nič iné nemáš na starosti.

miskakyska
25. dec 2023

...toto nie je tvoja prvá téma však?...ani druhá,ani tretia....... tým, že tu vypustiš páru v pravidelných intervaloch sa nič nezmení... ukáž polovičke namiesto televíznych novín komentáre a možno ho osvieti/čo pochybujem, keď sa tak nestalo doteraz/

marcellka32
25. dec 2023

On si k tebe dovolí toľko, koľko ty dovolíš..má ťa za handru, bez úcty
Keby mne povedal že to je ženská robota by som mu povedala a ty si zasekol v praveku? Aj tam žena udržiavala oheň ale muž musel doniesť mamuta-dnes veľkú výplatu

milanemila
25. dec 2023

Wow citam teraz tvoje komentare a podla mna je tvoj muz debil zaseknuty tak 50-60 rokov dozadu 🙈 a ked teda tak dobre vie co je zenska robota, tak teda muzska je potom zabezpecit rodinu, aby si sa mohla ty iba starat o deti a domacnost podla jeho predstav.

uglybetty1234
25. dec 2023

Moj manzel je odo mna starsi o 17 rokov- toho casu ma 56. Mame dve deti -12 ,7.
Doma zvladne vsetko+ este aj spolu skracujeme zaclony a take chutovky, on si zehli, a tak dalej. Ked ma obdobie, ze sa mi zda, ze zvolnuje a nebodaj hodi nejaku poznamku, tak ja nerobim viac, ale naopak este menej ;) by si sa divila ako zasa nabehne ;)
V tvojom pripade to vidim na naozaj neemotivny rozhovor, aj ked po 15 rokoch ked nemusel nic asi vysledky neprinesie. Takze terapia sokom! Prestan robit vsetko a vydrz a poriadny cirkus k tomu. Pocitaj s tym, ze nadseny nebude! Ale to nie si ani ty! Potrebujes zmenu, ak vyhoris, a skoncis kdesi na infuzkach, aj tak mu nic ine neostane. A nezabudni, ked deti spia, spi aj ty! Hlavny oddych pocas dna, ziadne upratovanie a gabanie. Heslo mojej sestry - aj relax je cinnost!

autor
25. dec 2023

@kukuk29 On sa stará o mužsku robotu okolo domu a tak čo sa nájde.

yoxinka
25. dec 2023

@uglybetty1234
Autorka je na 90% taký ten typ takej domácej puťky, s inou by ten jej chlap nebol. Ona nedokáže prestať robiť veci, lebo ona sama by sa cítila sprosto, keby nie je dosť úžasná. To je v nej a chlap to výborne využíva. Ona sa posťažuje, pohundre na koňovi a to je celé. Keď má dcéru, naučí ju presne tomu istému správaniu, keď má syna, bude sa v budúcnosti správať ako jej muž.

uglybetty1234
25. dec 2023

To je konkretne kazdy den co? Ta robota okolo domu, a teda v zime. Nenechaj sa vysmiat prosim ta

uglybetty1234
25. dec 2023

D