Klinická smrť
Zazili ste to niektora? Viete o niekom,kto to zazil? Ake to bolo?
📌
Nepoznám nikoho osobne..
Áno, kamarátka. Žiadne "zážitky" nemá. Len potom jej to doktori/sestričky povedali, že chvíľu jej nebilo srdce, ale teda zratovali ju a je tu, živá a zdravá.
Kamoskina mama bola a hovorila nam,ze vsetko bolo biele a vzdialene vraj videla anjela a pocula,co okolo nej rozpravali asi rodina,doktori.
@marca12 wow zaujimave ze vsetci maju podobne zazitky
Moja starka, vravela akoby cele to nekonecne miesto bola akasi velka luka, na lavicke sedel jej mrtvy synovec a fajcil, ona bola fajciarka ,s usmevom jej vravel ze pod si krstna zapalit, ale z dialky pocula velky krik , ze co tu robi, okamzite nech sa vrati, bola to jej maminka, velmi sa nu hnevala preco je tam. Starka mala infarkt v skorom veku , umierala v sanitke, ked ju priviezli na interné tak jej cestou dr uz päsťou bil po hrudi aby srdce naskocilo, zachranili ju ❤ nepamatala si nikoho z rodiny par dni, iba sestrinho otca .... ked vsak umierala na rakovinu o par rokov neskor ,uz mi ju nic nevratilo z hora 😭
moja susedka zazila,bola tam stastna,nechcela sa vobec vratit.
Ja poznám jednu pani, ktorá mi hovorila, že prežila infarkt. Počas toho, čo "zomrela" sa niekde rozprávala s niekym vo svetle o kom vedela ze je to Ježiš, kto jej povedal, že sa ešte musí vrátiť, hovoril jej o Bohu - v čo má veriť a v čo nie, a nakoniec jej povedal, že sa ešte vydá. Mala vtedy vyše 55 rokov. Brala to teda s rezervou. Vravela mi, že jej ten rozhovor úplne zmenil život. Konvertovala k islamu, odišla do Maroka a dnes je tam šťastné vydatá. Spomínala mi, že jej ten zážitok ukázal úplne iný pohľad na vieru a život.
Áno, dvaja ľudia mi povedali svoj zážitok z druhého sveta. Kolegyni sa stal úraz v mladom veku následkom ktorého upadala do kómy. Videla blízkych, ktorí ju volali k sebe a tuším sv. Petra spomínala a tiež jeden pán mi vravel, že zažil akoby tunel a svetlo, tiež spomínal príbuzných po smrti s ktorými sa “tam” stretol. Obaja vraveli, že mali krásny pocit a chceli tam zostať. Boli veriaci aj predtým ale viera sa u nich po tomto zážitku veľmi upevnila.
@tama321 Niekde v strede som to tam vysvetľovala 🙂 (pridávam link, nech to nerozpisujem):
https://www.youtube.com/watch?v=3b8QCkWSOWg@tama321 tá pani vo videu som ja 🙂 /ja som neprežila klinickú smrť/
Tá o ktorej som hovorila (ako hovoríš staršia pani) je známa, ktorú poznám - tá prežila ten zážitok klinickej smrti.
Obe sme konvertovali k islamu. Každá z nás mala k tomu ale iný dôvod.
@tama321 áno, ona mi hovorila, že si celý čas myslela, že Ježiš je Boh (verila v trojicu ako kresťanka) ale že počas toho zážitku jej Ježiš vysvetlil, že nie je roveň Bohu. Že to zle pochopila, že tie rôzne citácie, ktoré poznala z Biblie sú metafory. Preposielam nižšie, čo mi hovorila:
„Zomrela som 15.6.2018, 57 minút som bola mŕtva, dokonca keď ma nevedeli oživiť, tak už konštatovali exitus. Bolo to zvláštne. Zrazu som sa ocitla akoby vo svetle, naplnená láskou akú som na zemi nikdy nezažila. Akoby ma to svetlo objalo a povedalo mi, že ma veľmi miluje. Potom zo svetla vystúpil Ježiš. Hovoril mi o tom, že sa musím ešte vrátiť, že mám ešte na zemi
úlohu – ktorú mi dal Otec (Boh), a že sa ešte i vydám. (neskôr mi môj muž hovoril, že mal sen v ktorom mu anjel hovoril, že sa ožení s cudzinkou menom A. – čo sa i stalo).
Čo som pri tomto zážitku zistila ohľadom viery:
- klaniať sa ma výlučne Bohu – nie Ježišovi, zakázal to! Ježiš je jeho „stelesnená“ podoba, no nemáme sa mu klaňať. (a o to viac sa nesmie klaniať ani žiadnej inej ľudskej osobe! Ani panne Márii, ktorá bola Božou služobníčkou a pannou, a ani nikomu inému – žiadnemu svätému, žiadnej soche – vsetko to Boh považuje za modloslužbu).
- Boh nie je viditeľný. Boh je svetlo – energia. Počuješ ho tam všade, v sebe, ale nevidíš (akoby hovoril v tebe i všade okolo teba). Vidieť ho môžeš iba akoby v Ježišovi – alebo ti odkaz pošle po anjeloch, Gabrielovi a iných. Boha sa vidieť doslova nedá.
Iné veci, čo som videla:
- ukázal mi svoj pohľad na svet – vníma ho ako „Sodomu a Gomoru, Babylon“ - len vo veľmi málo
srdciach vidí svetlo - vieru, oddanosť a rešpekt k Bohu.
- Každý človek sa rodí s vierou v srdci, keď človek nechá zvíťaziť démonov (ktorí akoby chodia okolo Ľudí a pokúšajú ich), tak vieru stráca
- spovedať sa má iba Bohu – nie ľuďom, pretože každý má hriechy, a len Boh ich môže odpustiť (sám ako neviditeľný, alebo cez Ježiša – vo svojej viditeľnej „ľudskej“ forme – nikto iný hriechy odpustiť nemôže), Boh nám vidí do srdca, takže je najdôležitejšia osobná ľútosť priamo smerovaná na Neho.
- je presne určený dátum nášho narodenia, a dátum nášho odchodu zo zeme (ak prídeme skôr, „vrátia nás“)
- ženy majú nosiť vlasy zakryté: platí to pre ženy vydaté + ženy pri modlitbe, tak ako to robia Židovky, tak ako to robila panna Mária. Netreba to preháňať ako moslimky – že im vidno len oči (zakryté majú byť vlasy – väčšina, tvár zakrytá byť nemá). Pri modlitbe je toto nariadenie dané kvôli anjelom (dôvod nepoznám ale odvtedy to dodržiavam).
- videla som, že budem mať 2 deti – dvojičky
- som dosť tvrdohlavá, takže sa vôbec čudujem, že mi Boh ukázal to čo mi ukázal
- povedal mi, že prežijem svojho muža, mamu, svokru – všetkých týchto budem vyprevádzať skôr cez hranicu smrti.
Preposielam ti, čo som si zapísala z rozhovoru s ňou 🙂 Dúfam, že to bude nápomocné.
Kto vie po anglicky. Sú rôzne videá o tom:
@tama321 asi to navzájom neznamená nutné jednu osobu na dedine.
To isté pri tom ďalšom. Na svoj obraz môže byť veľmi široká metafora. Napr metafora toho, že sme schopní tvoriť, máme slobodnú vôľu, ale určite to nebude doslovne lebo nemáme vlastnosti, ktoré má Boh (Vsevediackost, Vsemohucnost atď).
Boh povedal, že zhotovte sochy? Veď je napísané už v Tore, že sa nesmie robiť zhotovovať sochy. Jediná výnimka bola socha archanjela na arche zmluvy. To bola jediná výnimka.
-- Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou! (Ex, 20:4)
Ono s tými sochami to je zložitejšie. Aj obrázkami. Lebo sú to vlastne kus odveci. Keď už ide o podobu. Nikto netuší, ani zďaleka ako vyzeral prorok Ježiš alebo panna Mária alebo Mojžiš, Abrahám atď. Tie obrázky môžu byť totálnym výsmechom oproti skutočnosti.
To posledné to si nepochopila vôbec. Môžeme sa modliť jeden za druhého. Ale nemáme o niečo žiadať niekoho kto je mŕtvy a nepočuje nás. Ak veríme, že nás počuje, dávame mu vlastnosť Vsepocuiuci. A kto je Vsepocuiuci? Iba Boh. Čiže konáme tým pádom modloslužbu. Tvrdíme o človeku že má vlastnost, ktorú má len Boh.
Modliť sa môžeme jeden za druhého,- tu na Zemi. Tvoja mama za teba. Ty za mamu. A tak podobne.
@tama321 Ježiš je Kristus, teda inými slovami Mesiáš alebo Pomazaný, budúci vládca nad ľudstvom. Ale nie je Boh. Boh je ten, ktorého Ježiš nazýval Otcom.