icon

Kokosové uhlie na bielenie zubov - skúsenosti

magara54
12. jan 2017

Ahojte chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s kokosovým uhlím, ktorý vraj so zubami robí zázraky a bieli ich? Ďakujem za cenné rady!
Poprípade môžete hodiť do komentára, čo máte vy osvedčené, čo vám pomohlo - ám prirodzene bielu sklovinu, ale chcem belsie a krajšie zúbky (asi ako každá)

evittam
18. jan 2017

@ivanatim Ešte raz a čítaj prosím pomaly - JA NEČÍTAM ŽIADNE KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE.
A my dve sa poznáme, že ty presne vieš aký som typ človeka? Lebo ja nie - neviem o tebe nič. Mám svoj názor, ktorý nemám podložený žiadnymi konšpiráciami a to je všetko. Áno jedna zubárka chce spraviť s čím nesúhlasím - a? Tak to nedovolím - je to moja voľba a tebe to môže byť srdečne jedno. Vyjadrila som svoj názor ako aj ty. Tak ako ty nemusíš súhlasiť s mojim názorom ja nemusím s tvojim - ani na základe toho, že si zubárka -možno...kto vie....len si to napísala....A to, že si tu taktiež ty ako anonym niečo napísala tiež nič neznamená - je to to isté. Alebo teda nie je - lebo ty si zubárka?
A ja si myslím, že nemám kazy - a ty si myslíš, že ja nechodím k zubárovi na pravidelné prehliadky? 😀😀😀
Bola som pred 2 mesiacmi - nie nemám žiadne kazy - pre tvoju informáciu a ani žiadne iné problémy....Taktiež môj muž je na tom rovnako dobre so zubami.
Ach bože - "haleluja" - máme tu bohyňu v bielom plášti čo si myslí, že všetci ostatní sme sprostí len ona je lietadlo. A chcem ťa požiadať - neoznačuj ma viackrát za "pochybného anonyma" - nie som totiž pochybná.

evaeva123
18. jan 2017

@ivanatim Pani sa pýtala len obyčajných ľudí,ktorí sa chcú podeliť so skúsenosťami a názormi.Nemôžu byť všetci vyštudovaní zubári,lepší nejaký názor ako žiaden.Aj zubári sú omylní.Určite si to myslela v dobrom,ale tým,že si zdôraznila,že si zubárka,vyznelo to trápne,aspoň pre mňa,prepáč.

evittam
18. jan 2017

@evaeva123 Presne tak - a všetci ostatní sme len pochybní anonymovia.....😉

dorottka
18. jan 2017

@ivanatim mozem sa spytat, kde som prisudila svoje problemy so sliznicou fluoridu? napisala som jasne, ze neviem preco mam problemy s pastami, nejaka zlozka mi drazdi sliznice, A PRETO na odporucanie parodontologicky a hygienicky si zuby umyvam kokosakom PLUS pouzivam fluoridovu vodu denne a Elmex gel raz tyzdenne.
Seriozne, kde pisem daco o konspiracnych clankoch a nebezpecenstvach fluoridu? Suhlasila som s tebou ohladom smirglovaciek zubov a toho, ze neviem o tom, ze by kokosak bol super na cistenie, proste pouzivam ho NA ODPORUCANIE odbornikov, nie z vlastnej pasie. Tak neviem, aspon si over, na koho reagujes a preco, lebo fakt toto je trapas....

PS: na prehliadky chodim pravidelne k zubarovi s mikroskopom, kazy ziadne nemam, ak sa nejaky najde, je to sekundarny pod plombou, pretoze ano, nehovorim, ze sa to tyka teba, ale spusta zubarov je fuserov... Nemusis vsetkych pacientov hadzat do jedneho vreca, nie sme tu vsetci banda debilov, ktori ziju z konspiracnych clankov.

jancazvalova
18. jan 2017

@magara54 a kokosove uhlie kde predavaju? O tom tiez pocujem prvy krat, myslela som si ze je len olej a maslo kokosove ale ze aj uhlie to je pre mna fakt novinka

dorottka
18. jan 2017

@ivanatim opravujem posledny prispevok, pomylila som sa, nie Elmex gel pouzivam, ale GC MI Paste s fluoridom, to mam posledne mesiace.
Vazne, ale vazne si sa sekla s tymi konspiraciami, pretoze ja som posledny clovek, ktory takym veciam verim a ktoreho treba poucovat o dolezitosti fluoridov 🙂 Ci tazky den bol?

ivanatim
18. jan 2017

@evittam Lenze to nie je JEFNA zubarka :D to su VSETCI zubari, cela medicinska prax, veda, fakty, historia...a nie nejaky blud, co vymyslel nejaky konspiratot a nakazil tym par ludi. Ale je to tvoja vec, rob si so zubami co len chces, pokojne si ich maž kokosovym olejom a odmietaj fluorid ako to robili ludia po 2.svetovej vojne 🙂

ivanatim
18. jan 2017

@evaeva123 🙂 Nevadi, mna to absolutne netrapi 🙂 alebo by bolo lepsie podporit ju v tych hlupostiach? 🙂

evittam
19. jan 2017

@ivanatim Ešte raz - a fakt čítaj veeeľmi pomaly - ja nečítam žiadne konšpiračné teórie.
Už si dočítala (by som inak predpokladala, že žena čo sa "oháňa" vysokoškolským titulom to pochopí na prvýkrát - ale nevadí - sú rôzny ľudia s takýmto titulom)? Mám svojho zubára a nielen jeho čo sme spolu porozprávaní na túto tému - takže netvrď čo nie je pravda - nie VŠETCI zubári a nielen jeden si myslí niečo iné. A ja si zuby kokosovým olejom nenatieram - to si kde čítala?!
Fakt sa nauč čítať a potom tu osočuj ľudí a chváľ sa svojimi vedomosťami.

dorottka
19. jan 2017

Nuz, prave idem z ambulancie oralnej mediciny (cize nie od generickeho zubara), kde som bola na kontrole s tou mojou problematickou sliznicou ust, ze mi vadia klasicke zubne pasty. Pani doktorka mi odporucila ich dlhodobejsie vysadit a kupit pastu bez mentolu a FLUORu (maju inak v DM). Pytam sa (kvoli tejto diskusii), fluor moze take nieco sposobovat? Ona, ano, ze maju viacero pacientov, ktorym vadi a vysusuje usta a po cielenom vynechavani sa ich stav upravil, ze proste su ludia, ktorych telo to proste neznasa. Co sa tyka kazov, fluor je udajne aj tak len doplnok, dolezita je technika cistenia, ak je nespravna alebo nedostatocna, fluor to nezachrani. Na kazivosti sa udajne podielaju aj ine faktory ako zlozenie stravy, mnozstvo a kvalita slin, plus anatomia zubov.
Ludia po 2. svetovej vojne nemali kazy kvoli nedostatku fluoru, ale preto, ze si proste zuby poriadne neumyvali a zlozenie stravy bolo proste take ... povojnove. Fluor je velmi dobra pomocka a naozaj vie ohromne pomoct, najma pri zacinajucich karioznych leziach, ale ostatne faktory su proste dolezitejsie. Inak na toto ja pouzivam na noc GC Tooth Mousse - je to pasta bez fluoru, ale s tzv. Recaldentom (nechce sa mi googlit, ale tiez to chrani povrch zubov a pomaha aj pri takych ludoch, ako som ja, ze maju sucho v ustach), nechava sa na to posobit na noc
Aby sme sa nehrali na anonymitu, tak info a odporucanie mam od MUDr. Silvie Timkovej, PhD., MHA.

evittam
19. jan 2017

@dorottka No vidíš - a že VŠETCI zubári......no comment - radšej...😉 A pekne ti to bolo vysvetlené - tak ako aj mne pred rokmi - a presne to tak je - a nie sú to žiadne "konšpirácie". A tiež je jedna z hlavných príčin zubného kazu zlá technika umývania - ako mne už pár odborníkov potvrdilo - nezáleží na tom ako často si umývaš zuby ale akou technikou a ako dôsledne - čiže niekto si môže zuby umývať aj 5x denne a nič z toho a niekomu stačí 1x denne a efektívne.
Inak my kupujeme Biorepair zubné pasty - sú aj detské aj pre dospelých - majú super výber - tak vyskúšaj - my sme absolútne spokojní.😉

evittam
19. jan 2017

@dorottka Ale to tuná veľkej a renomovanej odborníčke určite nič nehovorí - proste je to tak ako si ona myslí....😉

evittam
19. jan 2017

@dorottka A ešte jedno musím - no a ja "chudera neznalá" čo nepozná zubárov a prídem na to až za pár rokov mi vlastne kvôli nepoužívaniu fluoru vypadajú všetky zuby a zožerie ich kaz.😂😂

ivanatim
19. jan 2017

@dorottka Ano, su aj taketo specificke pripady. Avsak vacsine ludi fluor nevadi a je pre ich zuby potrebny minimalne ako prrevencia. Ostatne veci, ktore si napisala su uplne samozrejmosti a nikto netvrdi, ze technika cistenia nie je dolezita. Je vsak holym faktom, ze v roku 1960 zacal rapidne klesat vyskyt zubneho kazu po vynalezeni pasty s fluorom a to nie kvoli tomu, zeby si ludia zacali lepsie cistit zuby...dalej sa k tomu nemienim vyjadrovat, lebo je to asi zbytocne 🙂

ivanatim
19. jan 2017

@evittam no, nebudem tu s vami dalej diskutovat, nema to zmysel... Je jasne, ze fluor je pre zdravie zubov potrebny, to je proste FAKT. Je normalne, ze ak ma niekto takyto vynimocny problem s fluorom ako tu tato pani, tak ho proste vysadí, ale to su ojedinele pripady. Fluor je mozne ciastocne nahradit aj inymi latkami, nie večne, ale je to mozne, ziadna latka v kokosovom oleji ani uhli to vsak nie je 🙂 Je normalne, ze technika cistenia zubov musi byt spravna, to nikto nikdy netvrdil, ze tomu tak nie je. Je vsak faktom, ze fluor pomaha chranit pred zubnym kazom a ze sa neda nahradit nejakym kokosovym uhlim. BODKA. Toto bola pôvodná téma diskusie, vy ste si tu z toho urobili nieco uplne ine...

dorottka
20. jan 2017

@ivanatim preco by to bolo zbytocne? Ja sa rada dozviem nove veci, nemozem ti povedat, co som sa dozvedela od inych tiez odbornikov? Co je na tom zle? Nic z toho nie su moje sukromne vymysly, tak si prosim odpusti tu svoju blahosklonnost, na zaciatku som s tebou suhlasila v boji proti 'konspiraciam', ale robis z nas tu bandu polointeligentov, s ktorymi nema zmysel ani diskutovat - preco? Ze ti tlmocim uplne slusne veci od inej zubarky? Ziaden vysmech a snaha dat tam dole v tom nebol, ja uznavam, ze ohladom tejto temy mas lepsie vzdelanie ako ja, ale neznamena to, ze my zasa neviem absolutne nic - az take tajnosti ste sa na skole zasa neucili, ze sa k nim nedostane aj laik, nie? Musim mat na vsetko formalne vzdelanie, aby som mohla hovorit svoje skusenosti na verejnom fore? Hovori sa tomu informovany pacient a chvalabohu vacsina lekarov, s ktorymi som sa stretla to ma rada, lebo taki su zvacsa ti, ktori pri liecbe spolupracuju. Nie informovany z clankov z badatela, ale normalne z 'vasich' ucebnic a s respektom k profesii - nie vsak slepym, ale s takym, ze mozem klast otazky a hovorit aj o svojich obavach, slepy respekt, ktoremu sme boli uceni pozostatkami socializmu, uz dufajme, ze vymrie, mne osobne dosial viac uskodil ako pomohol.
Cize so vsetkou uctou, a to myslim uprimne - dakujem za info, ktore si tu poskytla, nieco som sa aj dozvedela. Ale co sa tyka tvojho vystupovania tu v teme, tam mas co dohanat, hadzes pouzivatelov do jedneho vreca, necitas poriadne, reagujes hore dole na ludi s vecami, ktore ani nepovedali, ale okej - no ten sposob? Arogantne a strasne z vrchu. A to je trochu moc.

dorottka
20. jan 2017

Aj tak si myslim, ze sa uz nechapeme, su tu uz predsudky z oboch stran a tie uz zial budu ovplyvnovat ton dalsej debaty, tak to teda, navrhujem, uzavrime tak, ze sa vyjadrili vsetky strany a uz niet k tomu, co viac dodat 🙂 @ivanatim

a fakt, kokosove uhlie je najskor nezmysel, ktory moze nenavratne poskodit sklovinu, tak si usetrite peniaze a skuste castejsie dentalnu hygienu a kavu/caj pite slamkou, ak sa da 😀

evittam
20. jan 2017

@dorottka Pekne si to napisala a dakujem aj za mna. No proste niekto si mysli,ze ak ma na nieco skolu tak ma patent na rozum.
@ivanatim Ano nema zmysel s tebou diskutovat-ako ti to zhrnula uz Dorottka. A v r.1960 vynasli vselico,pricom sa ovela neskor prislo na to,ze to az taka pravda nie je. Uz sme v 21.storoci😉.

ivanatim
20. jan 2017

@evittam Co napriklad? Je jedno co ine sa v roku 1960 vynaslo. To ma byt akoze argument na vyvratenie faktu o prinose fluoru pre zdravie chrupu? Fakty su fakty, treba sa s tym zmierit...

evittam
21. jan 2017

@ivanatim Urcite. A faktom je tiez,ze fluor je odpadom pri vyrobe hlinika.😉

uniquegirl
18. jan 2018

Baby, zubná pasta AP24 je úplná toka v nielení zubov a stojí len 12,40€. Mám ju v ponuke u seba, ak by ste chceli, rada Vám objednám a dám viac info.

mboston
Odpoveď bola odstránená
ivanatim
10. feb 2018

@uniquegirl "toka" akoze odtok? Alebo odpad? Lebo jedine ak to... uved zlozenie a tvoje ICO. Dakujeme.

uniquegirl
11. feb 2018

@ivanatim topka, viete si ju vyhladat aj samostatne na internete. Iné poznámky si kľudne nechajte pre seba ;)

ivanatim
6. mar 2018

@uniquegirl A to je ta pasta co jej je plny bazos? 🙂 Akoze, ludia, chapem ze v mladosti ludia robia kadeco aby si zarobili, studenti si hladaju brigadu a narazia napr na tuto pastu a MLM marketing...... ale nesnazte sa oblbovat ludi z oboru, ktori sa v problematike vyznaju. Taketo smejdove MLM marketingove produkty na obohatenie tu chcete propagovat? Vies snad co je MLM. Ved vies, robis ho, tak musis vediet... ale kvalita nula bodov, sorry...Prave MLM ma najnizkonakladove a nefunkcne produkty lebo len z toho zije...

essenceee
31. okt 2018

kokosové uhlie? Počula som o kokosovej paste, ale o uhli nie. Na akom principe to funguje?

anulienkalenka
Odpoveď bola odstránená
ivanatim
4. jan 2019

@anulienkalenka Ano, jasne, tento prispevok je klasicka reklama od tímu marketerov zo spominaneho webu, ktory nebudem menovat, snad vas vymažú... navyse, ziadna zubna pasta sa neda akokolvek spojit so slovami "bielenie zubov". Nema to absolutne nic spolocne, nieto este prirovnat k bieleniu pastu s uhlim, cize bez aktivnej latky urcenej na bielenie zubov... takou pastou si mozete akurat tak par dni cistit zuby, nic viac...potom sa musite vratit k fluoridovej paste, kedze inak by ste si zbytocne časom privodili zubne kazy... ak toto niekto chce vyvratit, nech sa prosim najprv opyta na nazor svojho zubara, ktory mu toto potvrdí, rovnako ako to potvrdzujem ja teraz. Zbytocne citat tieto diskusie laikov, kde sa omielaju taketo nezmyselne nazory ako je nazor uzivatelky anulienkalenka...bielenie zubov a pasta s trblietkami a uhlim nema absolutne nic spolocne....

sasajanaj
5. jan 2019

Ja používam 2 roky kokosový olej na zubnú hygienu. A to konkrétne mlgám ho v ústach 20 min každé ráno. Zúbky mám biele, pri dentálnej hygiene mi povedala, že vraj nemá čo robiť, lebo žiaden kameň nemám. Takže ak sa bojí niekto poškodenia skloviny zo šmirgeľ efektu uhlia úplne stačí buď mlgať alebo si čistiť zuby kokosovým olejom. Za mňa 2ročná skúsenosť funguje 100% čo sa vašej otázky bielenia týka. Pri rehliadke u zubára tiež všetko ok, žiaden kaz, a to to s tým umývaním nepreháňam tak do min mám zuby umyté lebo som lenivá toľko drhnuť.