Kokosový olej - skúsenosti

mimik79
6. feb 2015

Ake mate skusenosti s vyuzitim kokosoveho oleja, naozaj je taky uzasny ako som o nom citala co sa tyka vyuzitia v kuchyni aj na zdravotne problemy aj na vonkajsie pouzitie na telo napr? dik

kacka18
6. feb 2015

Je ešte lepší ako píšu 🙂 Ja ho využívam už druhý rok a okrem varenia varenia aj na kozmetické účely.

bambibam
6. feb 2015

neviem či je zázračný , sestra ho začala používať a akné je fuč. Takže uvidíme časom ,lebo ho používa cca 1 mesiac , ja ho rozmýšľam tiež kúpiť mužovi na suché ruky.

daniela.ho
6. feb 2015

Umyvame si s nim zuby 😀

dorotka66
6. feb 2015

ja som tehotka so suchou pokožkou a používam ho namiesto telového mlieka 🙂 ale občas, keď sa odlíčim aj na pleť. ale používam ho ja v kuchyni, je výborný do omáčok na cestoviny a polievok.

prego81
6. feb 2015

@mimik79
nie som si ista ci vyriesi zdravotne problemy - s tym skusenost nemam. Ja pouzivam aj v kuchyni a aj ako olej po kupeli pre syna, obcas aj pre seba. Do asi 1 roka som syna nenatrela inym kremom/olejom, len tym kokosovym a nemal ziaden kozny problem. Pre syna som mala bio kokos. olej. V kuchyni po pravde ani presne neviem co mam.
Ak nahodou nevies ako kokos.olej vyzera tak nech ta neprekvapi ze pri izbovej teplote je v tuhom stave a asi okolo 25 stupnov sa roztapa. V kuchyni je dobry na dlhsie vyprazanie pretoze ma vyssiu tepelnu odolnost.
Vyskusaj a sama uvidis. Mozno ta potom napadne aj ine vyuzitie

luciaxy
6. feb 2015

@bambibam mozes prosim ta napisat ako presne ho pouziva pri liecbe akne? Bojujem s pletou uz velmi dlho, tak by som to skusila. Diky.

romaniela
6. feb 2015

@luciaxy na pleť je skvelý. Používam ho denne vždy pred spaním. Večer sa odlíčim, klasicky ako vždy a potom si už len dám jemnú vrstvu kokosového oleja. Stačí ho naozaj máličko, netreba ho veľa, je to olej, tak aby si nebola celá mastná. On sa pomaly vstrebe do pokožky. Olej z DMky nedoporúčam, skôr pozri nejaké bio alebo veganské obchody. Je síce drahší, ale kvalitnejší. Pozeraj krajinu pôvodu, ak to bude nejaké Nemecko, veľmi by som tomu neverila. Ja som našla priamo zo Srí Lanky. Vyrážky sa mi prestali zapaľovať, mám ich oveľa menej a cítim sa preto lepšie. Ráno ho nepoužívam, keďže si dávam make-up. Vrelo ho odporúčam 😉

suesana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nutrimas
6. feb 2015

@mimik79
Kokosovy olej ma naozaj mnohorake vyuzitie, ci uz v kuchyni na varenie a pecenie alebo na kozmeticke ucely (ako balzam po holeni, maska na vlasy, na tvar, na telo namiesto kremu, ochrana pred opalovanim atd), pri mykozach, kandidozach a detoxikacii. V nasej ponuke najdete pestry vyber kokosovych olejov, s aromou ci bez aromy, bio aj nebio, lisovane za studena, mensie (200ml) aj väcsie balenia (1l).
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Vdaka svojim ucinkom je kokosovy olej idealny na tzv. "oil-pulling", cize "mlganie" olejom. O nasej vlastnej skusenosti piseme v nasom clanku, nechaje sa inspirovat:
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/nutrim...

stellamaris
6. feb 2015

@mimik79 kokosovy olej mozes pouzivat v kuchyni na varenie,pecenie a pokojne sa nim natieraj ako ja.Mam peknu hladku plet a tvar bez vrasok.Na svojej jedinej vraske sedim 😀

lucia2016
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lili176
2. feb 2016

Ja som velmi spokojna. Ja sa s kokosovým olejom aj natieram aj ho pouzivam na varenie A aj na osetrenie vlasov. Kupovala som si v dm drogerii 250 ml za nejakych 8 eur. Teraz som si kupila zo stranky www.natuonline.sk a je velmi kvalitny bio prirodna kozmetika nemecky vyrobca a co je super stoji 10,90 eur. ale 500ml. Tak som rada ze som ho objavila🙂