Koľko mlieka za deň vypijete?
ja kludne aj 3 litre.. neviem ako to zredukovat milujem mlieko od malicka by som sa aj kupala v nom 🍼🥛
ja mlieko zbožňujem 🙂 ako dieťa som si želala mať kravu v garáži a chodiť ju dojiť 😀 teraz mi mlieko škodí. paradoxne - zapeká ma. ale i tak si dám v priemere 2 dcl za deň. keď mám dobré obdobie, že je trávenie OK, tak si dám 2x denne túto dávku. zbožňujem dať si ho s grankom a k tomu chlebík s maslom 🙂 keby mi občas neškodilo, tak si viem liter denne predstaviť. v puberte som ho pila fakt tak. 500 ml ráno a 500 ml večer. moja dcéra tiež zbožňuje mlieko. za deň má tak 2x2 dcl mliečka. má 10 rokov
@jenna9 skvely prispevok. Je to presne tak. My napr. kupujeme mlieko od babky co ma kravu. A nasledne si z neho robim co treba. Tvaroh, kefir, smotanu. Ma to daleko od tej brecky v krabiciach . A tie otrepane frazy ako napr. "mlieko je len pre teliatka" alebo: "clovek je jediny cicavec, ktory pije mlieko ineho cicavca" su len kecy greenpeaceakov. Hociktory iny cicavec si rad da kravske mlieko.
@leeo presne tak. dokonca malé cicavce, keď prídu o matku, tak si ich iný cicavec adoptuje. a nie je to nič výnimočné. mňa napríklad také veci nedokážu uraziť, keď niekto napíše, že kravské mlieko je pre teliatka 😀 ten niekto potom nevie, aké úžasné je skutočné a zdravé mlieko od serióznej dedinskej kravičky 🙂
@leeo
Mnohé civilizácie by ani nevedeli prežiť bez kráv. Napríklad niektore pôvodné plemená kráv dajú za deň Max 8litrov mlieka, ale to mlieko je tak husté, smotanové, že sa to s modernými plemenami ani nedá porovnať. A od nich sa berie máličko, väčšina ide teliatku, človek berie minimum.
Aj ja som si kedysi robila 😉. Syry som hlavne skúšala a jogurt. Takmer zo žiadneho kupovaneho sa nedá nič urobiť, to mlieko "hnije", nezreje. A domáci tvaroh sa nedá porovnať s kúpeným. Ale už nemám zdroj. Máte šťastie, vážte si pani, ktorá stále chová.
@jenna9 Som citala clanok ze mliekarensky priemysel sa prezentuje ako laskavy, mierumilovny ale je to krutost. Kravicky pravidelne umelo nutene do porodu a teliatka hned beru prec a kravicky ich zufalo volaju cele dni😢. Mna to sokovalo... nejak som si velmi naivne myslela ze krava len raz potrebuje byt tehotna a potom sa jej mlieko udrzi na cely zivot.
@andreatytler
Mlieko prichádza vždy s teliatkami, a manažment sa zmenil so "zelenou revolúciou", ktorej správne pomenovanie by mala byť "šedá revolúcia", lebo za sebou nenecháva nič iné, než spúšť alebo púšť.
@lauriema malá má 5 a mlieko je TOP teda po špagetách. Ale vypije max liter na deň. 3 je veľa aj pre mňa a to mám mlieko rada. Alpro atď sme skúšali a grc 🤢
denne vypijem par mililitrov mlieka, ktore si davam akurat na zafarbenie kavy. Pohar cisteho mlieka by som nezvladla vypit.
@janulik2008 Alpro som skúšala aj ja tiež nám nechutilo
milujem mlieko.pila by som ho namiesto vody.casto mi od smadu pomahalo iba chladene mlieko.ale uz teraz nemozem, lebo pocitam sacharidy.tak len pohar.

@hederamonstera suhlasim s tebou