icon

Koľko stoja dioptrické okuliare v slovenských optikách?

8. feb 2024

Ahojte, ti ktorí nosíte okuliare muži ženy. Chcem vedieť takú orientačnú cenu v slovenských optikach obyčajných dioptrií + nejaký moderný rám. Bez ochrany proti modrému svetlu bez všelijakých vylepšovákov. Taká priemerná suma by ma zaujímala ďakujem.

Strana
z2
banyka
9. feb 2024

Okolo 100 € sa dá u nás ( juho- západ SK) . Ja mám akurát nové za cca 200€ aj so sklami, ale to bol už taký akože odolný rám + je že " novinka " - nový model. Ale predtým som mala za 100 € a vydržali, ešte sú plne funkčné . Len som chcela už zmenu 🙂

natalia1619
9. feb 2024

Dnes som bola kúpiť, ram 69 skla 40. Nestensovane obycajne. A ram preplatí poisťovňa.

autor
9. feb 2024

Ja potrebujem dioptrie na diaľku. Od mala to mám len okuliare som prestala nosiť a až teraz si idem riešiť oči takže ma len čaká vyšetrenie u očného. Viem len že poteebujem do diaľky a pravdepodobne budem potrebovať stenšiť sklá. Ale asi nič špeciálne. Pýtam sa na ceny lebo našla som stránku kde si viem kúpiť dioptrické okuliare aj so sklami cca za tých 30€. Tak váham či objednám alebo skrz kvalitu pôjdem do optiky. No ako tu to tak čítam matka na materskej si také okuliare nedovolí kúpiť. Nehovorím že nato nemám ale prioritne radšej investujem do detí. To sú krásne pálky naozaj 🫣

kaktusik007
9. feb 2024

ale okuliare su zdravotna pomocka ---- ako mozes napisat ze radsej investujes do deti??? to komfort deti je viac ako tvoje zdravie????? wtf???? 😡🤦‍♀️

terezka1947
9. feb 2024

Neviem,či na zdraví sa vie šetriť.
Nemusíš mať okuliare za 200a viac eur a v optike, pokiaľ je solídna,tak ťa nebudú tlačiť do niečoho,čo si nemôžeš dovoliť. Veľa sa pýtam,pretože každá optika má v ponuke aj lacnejši,ale kvalitný tovar🤫
A stenčiť stačí skla od cca 2 dpt a aj to nie je vôbec podmienka,to len keby veľmi človek chcel super výsledok. Kľudne sa dá prispôsobiť aj vyššia dpt,rám aj cena.
Každý vyskakuje do výšky svojej peňaženky.

autor
10. feb 2024

@kaktusik007 máš pravdu ale je to tak. Pôjdem na to vyšetrenie a potom pôjdem pozrieť do optiky ale ak to budú takéto sumy ako 200€ radšej si nato budem odkladať

autor
10. feb 2024

@terezka1947 to je najhoršie že na zdraví vie človek aj skrachovať niekedy ale ako určite sa tam pôjdem pozrieť a zhodnotiť ceny

kaktusik007
10. feb 2024

neviem kde zijes, ale teda za 200 eur sa mi este okuliare kupit nepodarilo 🤷🏼‍♀️ minule mali akciu a som sa tesila ze som sa zmestila do 500 eur pre oboch synov - standardne ratam na okuliare tisicku, ak teda potrebujeme vsetci traja a to som este rada, ak sa zmestim 🤷🏼‍♀️

autor
10. feb 2024

@kaktusik007 neviem kde žijem nechodím sa kukať po optikach. Preto sa tu pýtam

martinkatinka
10. feb 2024

@terezka1947 ja mam dioptrie 5 a teda bez stensenia by boli celkom hrubé a ťažké. Jasne, keby som si nedávala tie vylepšenia, tak platím menej.

terezka1947
10. feb 2024

@martinkatinka tak 5dpt vôbec neriešim.
Ale zase,ty keď máš taku dpt,je to zdravotná pomôcka,bez ktorej byť nemôžeš,čiže jednak ju mať musíš a druhá vec,keď to máš mať vkuse na očiach,tak si musíš doplatiť za väčšie pohodlie.
Vždy tak uvažujem,že ženy si dajú za topánky,luxusné kabelky,atď majland,ale okuliare,čo je nevyhnutnosr,tak chcú za pár eur. Netvrdím,že je to tvoj prípad.

martinkatinka
10. feb 2024

@terezka1947 ja si vyberiem lacný rám a kvalitnejšie skla... Najnovšie by som chcela aj slnečné dioptrické, to už bude väčšia pálka.

tilly
10. feb 2024

Cez 400 eur aj so zľavou. A to nemám nič luxusné, obyč ray ban...

Strana
z2