icon

Detské dioptrické okuliare na slnko

28. mar 2022

Zdravím, pls, ako riešite ochranu pred slnečným svetlom pri deťoch, čo musia nosiť celodenne dioptrické okuliare? V optike mi povedali, že na existujúce sa už nedá nič prirobiť. Je aj nejaké iné riešenie? Budeme dva tri mesiace pri vode na slnku, takže hľadám možnosti. Ďakujem.

zuzka0605
•
28. mar 2022

novy ramik a do nich dioptricke slnecne skla

akvi
•
28. mar 2022

Ja celý život nosím v lete stmavovacie sklá. Podľa mňa najlepšie riešenie.

autor
•
28. mar 2022

@zuzka0605 , dakujem.

autor
•
28. mar 2022

@akvi dakujem

simsalabim
•
28. mar 2022

Ja mam aj doptricke slnecne ajdioptricke stmavovacie. Normalne nosim tie stmavovacie, k vode ale iba slnecne - ked na tie stmavovacie frkne voda, ostavaju tam take cmuhy, az kym sa neumyju. To mi vadi. Dcera ma tiez aj take aj take, jej je to jedno... v zimnom obdobi nosievame klasicke dioptricke.

nwnw
•
28. mar 2022

Šiltovky a klobúky. Máme ich veľa 😉

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
28. mar 2022

@simsalabim dakujem

autor
•
28. mar 2022

@viestta dakujem. Ide o 9 rocne dieta. Preco nie su heliovky vhodne?

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
simsalabim
•
28. mar 2022

@viestta mozno preto, ze dieta rychlo rastie, casto meni okuliare a ide to do penazi 🤷‍♀️ Iny dovod si predstavit nedokazem.

dadanu5
•
28. mar 2022

Su aj diootricke s magnetickým klipom alebo sa da dokúpiť len samotný klip s takým háčikom tie uz treba nájsť podľa konkrétnych okuliarov ktoré ma lebo su univerzálne

sense
•
28. mar 2022

Moje na dioptrické slnečné... Ale ide. To do peňazí keďze prakticky ročne jej dávame robiť klasické a slnečné. Slnečné m'a nielen v lete ale aj v zime na horách.

autor
•
28. mar 2022

@sense , prepac, celkom som neporozumela. Myslela si to tak, ze na dioptricke okukiare si dava slnecne?

autor
•
28. mar 2022

@dadanu5 , dakujem. Pytala som sa v optike, ci sa da nastavit na existujuci ram nejaky "slnecny nasadec" a povedali, ze nie. Ze to som mala hned kupit ram s klipom.

snezienkaaa82
•
28. mar 2022

Neterka mala dioptrické a na skla sa dali nasadiť slnečné sklíčka. Fungovalo to ako magnet, teda, mne sa, tak zdalo

autor
•
28. mar 2022

@snezienkaaa82 dakujem, to bude asi ten klip, ako pisali baby vyssie.

jankalukasova
•
28. mar 2022

pre dcérku mám rámik, ku ktorému sú originál slnečné sklá, je to taký tenučký extra rámik, ktorý drží na silných magnetoch. Celé okuliare stáli 130€ ( aj s tými slnečnými).

autor
•
28. mar 2022

@jankalukasova dakujem.

atikab
•
28. mar 2022

@viestta nám bolo už dávnejšie povedané, že zrenička sa nedokáže tak rýchlo prispôsobiť zmene sfarbenia skla (z tmavej na svetlú), a vtedy dochádza zbytočne k väčšej absorbcii škodlivých lúčov do oka.

sense
•
29. mar 2022

Nie m'a klasické dioptrické a druhe ma dioptrické slnečné. A bud ma jedny alebo druhé na očiach