Koľko stojí koreňová výplň zuba?
Dcere ide robit zubarka korenovu vypln zuba, kolko ste za to platili,nech viem co mam cakat? Dakujem
V lete 300 eur
Ja mam robene 2 zuby obyčajne, cenu si nepamätám.. ale mam to už cez 10 rokov a žiadny problém
Mne ked raz zubarka robila a slecna mi na recepcii s chladou tvarou oznamila, vyse 400€, tak som tam skoro skolabovala. Cakala som okolo 100-150€.
ani sa nepýtaj 😨
Mna to caka tiez na 2 zuboch.
Resp. na oboch (4horna a 6dolna) mi vycistili kanaliky pod mikroskopom a dali liecivu vlozku a po mesiaci idem na vypln. Zatial som platila za jeden zub 70€ (pri oboch 1kanalik)- no a pri vyplnani jedneho zuba budem platit do 200€
+ tym, ze horna 4ka viac zatazovana mi budu robit korunku, aby ju posilnili a to bude tiez cca 300€
Stoji to okolo 400e zalezi od zuba a ziadna klasicka metoda neexistuje. Ak ti to urobi bez mikroskopu, tak to ber len ako docasnu opravu s tym, ze kazde opatovne cistenie je zlozitejsie, drahsie a zvacsa aj statisticky menej uspesne. To sa bez mikroskopu ani neda na 100%, urcite nie poriadne. Ten zub moze vyzerat ok aj x rokov, aj na rtg, ale stale pri dentalnom CT najdes nalez a co ja viem, mat takyo zapal v tele aj cez 10 rokov… potom sa ludia divia, ze z coho maju zdravotne problemy.
Inak, nemohla mat doteraz zuby v poriadku, zrazu sa zub nepokazi az tak, ze treba korenovku. Korenovka je vlastne vybratie nervu, ktore je potrebne preto, lebo kaz bol uz tak hlboky, ze presiel cez sklovinu, dentin az k nervu - to su roky, kym to takto prejde. Je to dosledok vyberu zubarov, ktory nemaju dostatocne vybavenie, na preventivkach sa totiz musia robit bitewing rtg, idealne to robit aj s mikroskopom a raz za cas aj dentalne CT. A nie, nie som zubar, len niekto, kto plati teraz tiez zakazdym majland po rokoch “starostlivosti” u “beznych” zubarov.
@dorottka nasa dcere robila rtg kazdy rok, neviem ci nie aj 2x. A zaciatkom roka sme boli na pohotovosti, urobili rtg, potom sme šli k nasej a tam na rtg pozrela,ze uz vidno ďalšie šestky vnutri,ze sa tak kazia. Sama sa cudovala ze ci sme nieco bezmenili,ked zrazu vsetky sestky chytene.
Slabý RTG
Este posledna vec - pises, ze ide o sestku. Sestka je co sa tyka kanalikov jeden z najkomplikovanejsich zubov, ake mame - mozu tam byt tri kanaliky, ale kludne aj 6, to ale bez mikroskopu nema sancu zistit a bezny zubar rata s tymi troma, o vetveniach ani nehovorim.
Tento týždeň trojkanálikovú sedmičku. Zaplatila som okolo 500, ale robil na tom zube aj iné zákroky, a nerátal mi úplne všetko. V podstate mesiac sa s tým zubom hral. A pôjdem si dať urobiť korunku.
Chemia je chemia, kaz tak rychlo cez zub neprenika, ze “zrazu”, je to komplexna tema, rtg je viacero typov a kazdy sa vyuziva na nieco ine. Lacnejsi zubari su lacnejsi presne preto, ze tieto veci na pracovisku nemaju a preto robia s tym, co maju, no za cenu menej presnej roboty. Zub je malicky, tam kazda nepresnost zial vadi. Skoda, ze som tieto veci ja nevedela skor. Ty za to tiez nemozes, laik len velmi tazko odhadne tieto veci.
@andreakotesova ahoj,môžem sa prosím spýtať poslala si kliniku ilovedent chodíš tam ? Si s nimi spokojná ? Lebo hľadám nejakú kliniku kde mi kvalitne spravia zuby 😁
@natalinatali ano, tam som si dala urobit komplikovane zákroky (cez mikroskop) na priamu platbu. Ale teda sú super 👌 Som spokojná.
Ja som platila 490 EUR za 8 dolnú presne za toto 🙂

Som tehotná, v inej situácií by ma vraj poslal inde. 🤷🏻♀️