Koľko štyridsiatnikov vo vašom okolí zomrelo?
To aj vy máte v okolí veľa ľudí okolo 40 rokov, čo zomierajú? Žiadna nehoda, ale zlyhanie srdca, mozgová príhoda...? Môže to súvisieť s pracou? Napríklad 12 hodinové smeny?
@katka533 tvoj názor je úplne bezcenný, keď nie je podložený faktami.. o to nebezpečnejšie je, ak tieto bludy šíriš do okolia.
@ibatanecnica no je to zaujímavé, fakt ako keby ten vek okolo 60tky bol kritický a ak to ľudia prežijú, tak potom sa dožívajú dlhovekosti, fakt medzi nejakých 65-75 zomiera málo. Ale okolo tej 60tky strašne veľa.
Myslím,že toto bolo vždy. Len teraz to médiá viac rozšíria. Už ako dieťa si pamätám,že zomierali mamky na rakovinu,či mladí ľudia. Teraz je iná doba,aj hektickejsia. Stres hra tiež veľkú úlohu 😔
Umieraju. Mozno to teraz vnimam viac lebo su to moji “rovesnici”. Ale vzdy tak bolo. Umierali mladi. Stredny vek. Starsi. Aj deticky.
Aj k potratom dochadzalo. Len teraz to asi vnimame inac ☹
Kolko ludi spacha aj samovrazdu. Kolko zahynie na cestach….
@marsmykkok ono je problém aj v tom, že človek žije v nejakom tempe. Väčšinou v strese. Pootm ten stres opadne a vtedy, keď má nastať zlepšenie, vlastne sa stane opak. Veľa je takých prípadov. Raz to nejaký psycholog alebo psychiater? vysvetľoval. Neviem to presne zopakovať.
@marsmykkok ja teraz registrujem veľa ľudí po 70tke - 72-75 rokov. Máme v rodine, v okolí, babky, dedkovia.
@maryetta teraz je veľmi veľa tých samovrážd a o autonechodách ani nehovorím. V našom okrese pomaly každý týždeň tragická nehoda a obete 18-25 rokov. Strašné tragédie.
na ockovaniemi nezomrel nik, na kovid nam zomrel mlady zdravy chalan, 29rocny, cerstvy otec... tak tolko k ockovaniu.
Za to este spred kovidovych dob pamatam umrtia a mozgove rpihody, vacsinou stres, zla zivotosprava, alebo zivotny styl (a to vobec nemyslim take ze prejedanie sa, obezita, proste nepravidelna strava, alebo vobec, kopa stresu = typicki biznismani), jeden konkretny ktoreho som poznala mal 34r, prezil ale dlho sa daval do poriadku.
@stanulienkat zomiera aj normlanym ludom, len rovnako ako aj pred covidom a vsetkym.. ved vzdy ludia zomierali... na to ako keby niektore skupiny zabudli, zrazu sa vsetko berie, ze zomrel niekto.. kolko mal ockovani? preco? za co ? no urcite to bolo to.. ako fakt trapne...
@katka533 názor môžeš mať na to, či si veľmi presolila polievku, alebo nie. Ale nie na to, že očkovanie zabíja ľudí. Hlavne keď to máš vycucané z prsta, alebo z nejakej inej makovice. Alebo to povedala nejaká pani na verejnej toalete. Trošku rozlišuj fakty a nerozširuj hoaxy. Malo by to byt trestne.
@stanulienkat no no , načo tá ostrosť? Aj lekárska ,,obec,, je rozdelená na 2 tábory. Sú aj takí, ktorí nie sú stotožnení s očkovaním, ibaže názory tých nie sú zverejňované v mainstreame. Kto chce, informácie si dohľadá. Takže by som netvrdila, že šíri hoaxy.
Pravdou je, že mnohí to ale s tými niektorými názormi už preháňajú a niektorí vyslovene trepú dve na tri.
@ibatanecnica mne raz jeden spickovy patolog hovoril, ze ked sa cloveku pri nejakej tazsej chorobe polepsi, tak prave vtedy casto umrie.
k teme, poznam jedneho cloveka v okoli, co umrel ako 40-tnik, ale tak isto si viem na niekolkych spomenut, ktori v rovnakom veku umreli pred 10-20-30 rokmi.
fakt je ten, ze ludia sa dozivaju stale viac.
minule som si niekde nutene vypocula rozhovor predavacky so zakaznickou o ockovani, ze kolko sa dozivali indiani a ako prirodne zili... no kolko? tak 35 v priemere?... hlavne, ked tam europania zavliekli vsetko mozne a medicina bola este v plienkach. tieto veci rozsiruju nevzdelani ludia, ktori nastupom internetu dostali pocit, ze zrazu zozrali vsetku mudrost sveta.
@stanulienkat no napríklad ja poznám zopár lekárov , ktorí neodporúčali očkovanie. A na 100% nemôže povedať nikto , či očkovanie spôsobilo smrť ( aj keď nepriamo ). Ja osobne som ockovana neni , manžel je . Ale nazývať niekoho indivíduum za jeho názor je úbohé .
@ibatanecnica v nijakej oblasti na svete nebudú rovnaké názory-na čokoľvek. Ovšem ak mi bude zubár, alebo proktológ rozprávať o zrazeninách v srdci a bude múdrejší ako imunológ a virológ, tak nie je o čom. Každý liek na svete má aj nežiadúce účinky, netvrdím, že očkovanie nemá. A hlúpi ľudia zbytočne rozširujú klamstvá, ktoré nie sú pravda. Covid zabil nespočetné množstvo ľudí a hlavne takých čo sa nechceli dať zaočkovať a pritom mohli žiť. A ja ti dám moju štatistiku -z niekoľko stoviek, az tisíc ľudí za posledné dva roky, sme nemali na ultrazvuku srdca ani jednu zrazeninu!!!!!!! Predpokladám, že máš ultrazvukmi srdca trošku menej skúsenosti.... Ak sa mýlim, oprav ma. Alebo máš len také štatistiky, že jedna pani povedala??
@mirka1988 aj ja poznám lekárov, ktorí neodporúčajú ockovanie. Ale vedia to rozumne zdôvodniť a nerozširujú hneď nepodložené fámy. Ja tiež verím tomu, že očkovanie má mnohé nežiadúce účinky, ale to aj Ibalgin a Paralen a mnohé iné lieky, ktoré zachraňujú životy. Teraz ich všetky prestaneme jesť?? Poznam aj cestárov, ktorí majú 50 rôznych názorov, ako by sa mala stavať cesta, poznám veľa automechanikov, ktorí majú rôzne názory na to, ako opraviť auto. Neznamená to, že sú všetky nazory nesprávne, alebo že sú všetky správne. Treba používať rozum a hlavne nech nerozprávajú laici, ktorí sa tomu hovno rozumejú. Mňa byť hanba fackala, keby som rozdávala rozumy konštruktérovi rakety.
jeden prípad v mojom okolí, nežiadúce účinky po očko (zrazeniny)
Mam okolo 40. Ktovie či to očkovanie k niečomu prispelo. Osobne si myslím že ľudia narodení koncom 70 a začiatkom 80tych rokov museli prežiť veľa zmien a stresov v živote a obávam sa, aby to už nebolo stále horšie. Celkovo je veľa "tlakov" na ľudí z každej strany, co ma za následok stres a ten spôsobuje choroby... atď... Ved co si budeme hovoriť... kardiologiu kde Vás ako nového pacienta vôbec vezmú len ťažko nájdete, nehovoriac o psychológov pripadne psychiatrov...
v priebehu akeho casoveho horizontu? mne zomrela znama este v roku 2012 ako ani nie 40 rocna, uplne zdrava, ale tromboza. Z pocutia zomrelo okolo mna mnoho ludi okolo 40-tky. ockovanie za tym nevidim. Dokonca islo o ludi, ktori nefajcili a zdravo sa stravovali. Skor si myslim stres.
@stanulienkat tak keď každý máme také množstvo názorov , ako vieš , že zrovna ten tvoj je správny ? Keďže to tak prezentuješ …
@kiwi3 áno, hovorí že, že pred smrťou sa človeku polepší a je to pravda. videla som osobne pár takých prípadov. Zrazu človek ožil a do rána... žiaľ zomrel.
@stanulienkat takti poviem, bola som istý čas na neurologii. videla som všeličo ale nebudem tu rozpisovať, nemôžem o pacientoch. A taktiež aj vyjadrenia niektorých neurologov k stavu pacienta. Ja si myslím svoje , možno raz pravda víde na povrch a možno nie
A hlavne som to teda myslela, ze covid ako taky, ta choroba a ludia zomierali, co mali ine choroby a slabu imunitu. Aj po ockovani, to bola pravda. Ale tu si nikto nemoze povedat nic, lebo hned nejaky debil stanulienkat tu bude urazat.
@marsmykkok U mužov je vraj kritický vek medzi 50 a 60 rokom života
Takže máš pravdu
Je lahke podliehat panike z ockovania, ked nam media podsuvaju senzaciechtive a tendencne clanky vsade naokolo, uraduju rozne zaujmove skupiny konspiratorov, a najroznejsi ludia sa pasuju za nazorove autority, ktori ale nemaju ani len vystudovanu medicinu, statistiku, alebo infektologiu.
Ked sa ale pozrieme na cisla, zistime, ze umrtnost 40-tnikov za poslednych 5-6 rokov klesa, s miernym zvysenim pocas pandemie, ale tam bola pricina covid, nie ockovanie: https://ourworldindata.org/grapher/annual-death...
Co je vsak zaujimave, umrtnotst 40-tnikov zacala stupat okolo roku 2000, davno pred pandemiou, srdcovo-cievne choroby su najcastejsou pricinou smrti u mladych ludi. Moze za to predovsetkym nasa zivotosprava, stres, obezita, fajcenie. Prave spolu so stupanim obezity v civilizovanom svete stupa aj mortalita mladych ludi.
Takze, netreba sa bat vakciny a falosnych bubakov, treba dohliadat na to, co jeme, ako spime, nepit nadmerne vela alkoholu, nefajcit, nestresovat sa zbytocne. Nevyhovarat sa, ze nadvahu mame z genetiky, ale nieco robit. Viest vyvazeny zivot znamena, dozit sa vysokeho veku 🙂
@stellarstar Veď ja nepíšem, že budeš nesmrteľná. Ale môžeš si predĺžiť a skvalitniť život ak budeš o seba dbať.
Z môjho okolia si takto narýchlo spomínam na dvoch, obaja muži, jeden vo veku 36, rakovina pľúc (nikdy nefajčil!), druhý 46, rakovina pankreasu. Obaja zomreli ešte pred kovidom, keby náhodou niekto chcel mať nejaké pindy ohľadom očkovania.
no vezmime si ze priemerny vek dozitia sa stale zvysuje. nebolo to tak davno kedy sa malokto dozil dlhsie ako 40 rokov. bezne sa okolo tohoto roku umieralo aj za socika. to si len teraz viac vsimas lebo sa ta to asi tyka. ja som tiez videla na kazdom kroku tehotne ked som sama tehotna bola. teraz si to nevsimam. a tak je to aj s tymto. ked mam 40 vnimam tento okruh viac ako iny.
davno davno pred kovidom som poznala troch ludi dokonca vsetci traja sportovci co zomreli okolo 20.
nevies aky zivot zili ako dbali na svoje zdravie ako sa stravovali ake mali navyky aku pracu vykonavali v akom prostredi zili a vyrastali, ake geneticke mutacie mali, poruchy... zdedene po rodicoch ale nepodchytene .... tym ze sa pocet ludi na planete zvysuje logicky sa zvysuje aj umrtnost roznych skupin na rozne priciny.
@pralinka25 Ja som si vsimla, ze bulvarne media nam cielene podsuvaju umrtia mladych sportovcov po celom svete, lebo pod kazdym takym clankom mas miliardu zdielani a komentarov, a to je pre bulvar zlata bana. Pred ockovanim to nikoho nezaujimalo, tak toho bolo v mediach menej, ak vobec.
@stanielka17 no a to je druha vec ze mame dostupnejsie info. "pozname" viac ludi pred internetom clovek poznal par ludi zo svojej dediny alebo mesta takze to bolo vnimane inak.

@valeria_h moja nebohá svokra ( ok nebola mladá mala 70 r ) ale zdravo sa stravovala, nefajčiar, nepila, športovala aj 3x týždenne chodila na walking, plávanie mala peknú postavu atď a zobrala ju rakovina. Tak môžeš mať super zdravý životný štýl