Koľko trvá výroba zubnej protézy?

zdenin
12. sep 2015

Ahojte.
Kolko trva vyroba zubnej protezy? Ja som teraz v prvej faze hojenia po extrakcii..(rada by som do novembra mala uz nove zuby konci mi RD)

Ako sa zije s vyberatelnou protezou?
Vdaka za rady postrehy

zdenin
autor
24. sep 2015

@alisael
Co moze byt ta biela bodka a cervene okolie? Citim tam tvrde a pod nim mam kusky akoby zubu trochu to boli ale ved mi vyberali vsetko aj s koreňmi. A to druhe sa mi objavuje sem tam je to taka hrca s bielou hlavičkou.myslela som si ze ked vyberu infikovane zuby tak je po probleme. Ani neviem co to je.poradis?

alisael
24. sep 2015

To prve co si opisala by mohla byt len kost. Kazdy zub drzi v kostnom lozku a po tahani je zrazu citit okraje kosti a moze to pripominat zvysok zuba napr. Dasno sa okolo takej ostrej kosti viac "obtaca" a preto je hojenie niekedy bolestivejsie. Pretoze najprv sa musi cela sliznica zahojit a vyplnit ranu po zube. A ta hrcka moze byt este zo zuba, keby bol zapal v kosti a az ten ked sa prehoji zahoji sa aj sliznica a hrcka zmizne. Cize ja by som najprv urobila kontrolny snimok po tahani, ci je vsetko prec co ma byt a ak by sa rany zle hojili celkovo, boli cervene, bolestive a prip by z nich bolo citit hnis alebo taky zapach, vycistila by som rany a dala bud len drenaz na vymenu alebo aj celkovo atb. Podla velkosti zapalu.

zdenin
autor
22. nov 2015

Uz mam

ivkka88
4. apr 2017

A ako?Spokojna ste?

zdenin
autor
4. apr 2017

@ivkka88 ja ano uz mam skoro rok aj pol a dobre zatial

zdenin
autor
17. júl 2017

@alisael ahoj este sa venuješ zubnej problematike?

alisael
18. júl 2017

Ano, stale som zubny lekar 😀

zdenin
autor
18. júl 2017

@alisael som si teraz nevedela spomenúť ze kam ta zaradiť 😂 mam nový "problem" síce to je skôr asi pre gynekológa ale tak aspon ženský nazor potrebujem 😂 teda mam tu celkovú protezu no a čoskoro (dufam) ma caka pôrod a ja neviem co s tou protezou počas neho či si ju mam nehat a tlačiť s nou alebo dat dolu (viem ze v pripadne CS musi ist dole) no ja som navyknuta ju mat stále tak by to bolo neprirodzene ale samozrejme nechcem ohroziť seba a ani ju poškodiť.

marusia12
18. júl 2017

@zdenin Prosím ťa, napíš mi... lebo toto iste teraz podstupujem aj ja, trháme postupne zuby a hádam na jeseň dáme čiastočnú... ako dlho si po odtlačení na to čakala, sadla ti na prvý krát, netlačí? máš kompletnú alebo čiastočnu? dikes moc za odpovede

alisael
19. júl 2017

@zdenin Ahoj, ja by som povedala, ze si ju mozes nechat. Aspon budes moct pri porode "zatat zuby", poskodit by sa pri tom nemala. Aj ty sa asi budes citit komfortnejsie.

mimimami3
22. feb 2018

@zdenin mas celkovu aj hore aj dolu? a ako dlho si si na nu zvykala? ako sa Ti da najest? robili Ti tiez najskor docasnu a potom definitivnu? lebo mne hovorili, ze definitivna sa da az po uplnom zahojeni, cize po 2-3 mesiacoch. ze dovtedy by som mala docasnu, na ktoru by mi odtlacky robili este pred extrakciou. na tu trvalu potom po zhojeni dasien. Este som sa chcela spytat: ako je to s bolestou po vytrhani tolkych zubov naraz? stacili Ti bezne lieky proti bolesti - volnopredajne (ktore?) alebo si potrebovala nieco silnejsie (Tramal a pod)? kolko zubov Ti trhali naraz a ako dlho si bola na liekoch od bolesti? mne by slo naraz vsetkych zvysnych 20, tym ze by som si to dala robit v celkovej anesteze.

katarina28111991
3. nov 2018

Dobrý den

katarina28111991
4. nov 2018

Chcem sa opýtať koľko trvá pokiaľ sa mi zahoja rany po trhani koreňov a kedy mi mozu nasadiť mostík za odpoved dakujem

deeena
24. jan 2019

Baby prosím o radu. Ja mám hore len 4predne jeden koreň,zvažujem to dať von. Zubarka mi hovorila ,že protézu môžem mať aj na ďalší deň,no len docastnu na polroka,zaujímalo by mňa,či snou má niekto skúsenosť. Či vydrží aj dlhšie ako polroka. A inak za akú dobu by som mala nastalo protézu. Zachrániť ich nehodlám,už chcem mať pokoj od bolesti

kattika1985
28. jan 2019

@deeena ahoj.Poviem ti môj prípad.Asi 4roky dozadu,som bola na tom ako ty teraz.Dala som si to vsetko vytrhať....V deň trhania 2prednych jednotiek,mi dr.nasadil už aj zubnú snímateľná protézu.Sice sa to ťažšie hojilo,ale do mesiaca a to ti prisaham som už s nimi žila rezne.Zvykla som si asi po týždni-dvoch neustáleho nosenia.Normalne by ti ich nemali nasadiť ihned po extrakcii ale Ján som naliehali,tým že som robila s ľudmi...zajtra idem práve na nové odtlačky...kvôli tomu,že ďasno mi už protézu nedrží a hlavne idem si dať zmeniť farbu a rozmýšľam že si vyberiem aj nový tvar zubov.

zdenin
autor
29. jan 2019

@mimimami3 ahoj ja mam hornu protezu zvykala som si asi za mesiac je sa mi dobre...docasnu mi nerobili ja som bola cca 5t uplne bez kym sa to zahojilo poriadne v septembri mi trhali a v novembri som uz mala zuby... no po prebudeni ma to dost bolelo ale davala som si aj ladove obklady lieky mi davali cez žilu tak neviem ako sa volali ale na doma mi dali recept na novalgin tuším...mne tehali cele horne zuboradie ale boli to uz vedsinou korene tiez som šla v spanku

deeena
29. jan 2019

@kattika1985 ja práveže som doma na rodičovskej dovolenke do septembra takže ja by som aj vydržala. Zubarka má dovolenku,ale chcem aby mňa poslala do Blavy a protetik sa dá aj vybrať? Čo ma moja zubárka tak ona nedáva na výber štýl zubov,zoberie len otlacky a dovidenia ako som počula od inych

domka25
28. nov 2019

@zdenin ahoj kolko si platila za narkozu?

zdenin
autor
29. nov 2019

@domka25 za narkozu nič

miriamakl
18. apr 2021

@zdenin pisala som ti spravu

bibiiana
17. jan 2023

@kattika1985 dobry mozem.napisat spravu dakujem

bibiiana
17. jan 2023

@zdenin dobry večer prajem mozem napisat spravicku dakujem

zdenin
autor
17. jan 2023

@bibiiana jasne

kattika1985
14. feb 2023

@bibiiana samozrejme 🥰

diana2505
20. feb 2023

@zdenin prosím ťa, kde ti robili zubnú protézu? Veľmi pekné zúbky...

zdenin
autor
26. feb 2023

@diana2505 robila mi ju zubna technička Pani Fenešova u nas v Bernolakove

frantiska
16. mar 2023

@zdenin super krasna praca a dakujem a robi aj sama otlacky cize komplet?

frantiska
16. mar 2023

@zdenin este poprosim pre istotu vola sa Maria Fenesova? Na stranke najdem kontakt a ak sa mozem spytat ako dlho ju mas?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petulda333
16. mar 2023

@mamula20 mne vytrhli v júli, o 6t som bola na meranie a o 2t bola protéza hotova