Koľko vypadaných vlasov po umytí je v poriadku?
Prosim vas kolko vam vypadne vlasov po umyti? Mala som vlasy 10cm pod ramenami (fotka kde je viac vlasov), dala som si ich skratit po plecia a vypadava cca o polovicu menej. Ale aj tak je to hrozne vela, este potom vycesem v priebehu dna riadne mnozstvo. Vlasy mi viditelne zredli, vysetrenia mam vsetko v poriadku, uzivam methionin, zinok, zelezo, vitam D. Sampony a kondicionery mam vyskusane rozne. Vlasy sa mi aj strasne zamotavaju aj po pouziti kondicioneru, pouzivam aj bezoplachovy rozcesavac. Uz som zufalq, netusim co este skusit.

@anonym_autor skus plantur 39, alebo alpecin kofeinove tonikum proti vypadávaniu vlasov. Ja som to mala také extrémne po pôrode (počas tehu mi ani jeden vlas nevypadol, tak sa to potom asi vykompenzovalo) a tieto veci mi pomohli. Aj cesnakovy šampón Dr tuna je super , ale po ňom mi mastneli vlasy.
Mám to rovnako, ako ty. Čím mám dlhšie vlasy, tým viac padajú. Vaňa je po umývaní plná a ešte kopec vyčešem. Vlasy mám v byte fakt , že všade. Predbehla som asi aj psa z jeho chlpami. Beriem bloom robins, kupila som brezovú vodu, ktora mi v min.pomohla. Uvidím, čo sa bude diať.
Nie si po porode?
Mne to príde veľa. Ja som takéto hrče mávala asi pol roka a doktor ma riadne zhučal že som neprišla skôr a porobil mi všetky vyšetrenia aké sa dali lebo že to môže byť príznak hocičoho, nejakej choroby alebo len banálneho nedostatku niečoho čo vieš riešiť. Našťastie zdravotne som bola v poriadku ale niektoré ukazovatele v krvi ukazovali na chronický stres (slabá tetánia, rozhodené minerály, vyšší cholesterol) a už som začínala vyhorievať. Aj ma na to upozorňoval ale vtedy som tomu nerozumela a vyhorela som... dnes si na to už dávam väčší pozor lebo rok a pol som sa dávala dokopy. Vlasy mi padajú stále ale omnoho menej.
Skús k tomu este piť žihľavový čaj
je to dosť. ja mám toľko vlasov keď nečešem medzi umytiami pár dní, nie každý deň 😔 vek?
@biba_18 budem mat 43
Mne to príde veľa. Ja som takéto hrče mávala asi pol roka a doktor ma riadne zhučal že som neprišla skôr a porobil mi všetky vyšetrenia aké sa dali lebo že to môže byť príznak hocičoho, nejakej choroby alebo len banálneho nedostatku niečoho čo vieš riešiť. Našťastie zdravotne som bola v poriadku ale niektoré ukazovatele v krvi ukazovali na chronický stres (slabá tetánia, rozhodené minerály, vyšší cholesterol) a už som začínala vyhorievať. Aj ma na to upozorňoval ale vtedy som tomu nerozumela a vyhorela som... dnes si na to už dávam väčší pozor lebo rok a pol som sa dávala dokopy. Vlasy mi padajú stále ale omnoho menej.
@sisamisaaa krv mam v poriadku, aj mineraly vraj. Este cakam na hormonalny profil. Stitnu zlazu mam sledovanu.
@sisamisaaa krv mam v poriadku, aj mineraly vraj. Este cakam na hormonalny profil. Stitnu zlazu mam sledovanu.
@anonym_autor Výborne. Tak to som rada. Super. Stres máš? Skús si v DM kúpiť Mivolis vitamíny na vlasy, prípadne kvalitný kolagén alebo keratín (Duolife má super produkty aj na vlasy, ja osobne som mala radšej ten kolagén ako keratín ale každému iné funguje).
Ja odporúčam Donna hair Forte. Mne padali vlasy po pôrode ale vďaka Donne už rastu nové vlasy.
@anonym_autor neprekonala si za posledné mesiace nejakú chorobu, silné horúčky? Alebo veľmi stresové obdobie?
A ja som si myslela že mi padá veľa vlasov, ale keď vidím toto tak už si to nemyslím... Už by som bola u doktora
A ja som si myslela že mi padá veľa vlasov, ale keď vidím toto tak už si to nemyslím... Už by som bola u doktora
@sisamisaaa začnem to riešiť určite 😕
Treba riesit s dobrym dermatologom. Napr. aj na obycajny feritin sa inak pozeraju u obvodaka ako u koznej. Vraj mojich cca 30 bolo uplne ok. Prisla som na dermo kliniku a pri vypadavani vlasov treba feritin minimalne 50-70. Ja som prave v procese riesenia, diagnostikovali mi aj zacinajucu androgeneticku alopeciu, plus telogenne effluvium, nizky feritin. Mala som predpisane zelezo, dalsie vitaminy, sera na vlasy, chodim kazde dva tyzdne na mezoterapiu a konecne po 3m mam pocit zlepsenia. Mne nielenze padali ale tie co narastli potom rastli velmi pomaly, resp. vypadavali kratke. Po roku a pol som sa dokopala to riesit a teda mala som ovela skor.

je to dosť. ja mám toľko vlasov keď nečešem medzi umytiami pár dní, nie každý deň 😔 vek?