icon

Kolonoskopia a prípravok Clensia

monuska1234
5. okt 2022

Dobrý deň,zajtra ma čaká kolonoskopia,dnes budem piť Clensiu,volala som sestričke,dnes okolo 17:00-18:00 mám vypiť prvú dávku a zajtra ráno okolo 06:00 druhú dávku,prosím Vás,po tej druhej dávke koľko ste chodili ešte na WC?My musíme výražať o 09:45 hod.z domu,o 11:00 mám vyšetrenie,len mám obavy,či ma ešte nebude preháňať po ceste tam 🙈 ďakujem pekne!

monuska1234
autor
5. okt 2022

@vejapa76 ďakujem pekne za povzbudenie,ja sa porozprávam s lekárom,ale sestrička mi vravela,že dá sa skúsiť aj bez najskôr a keby bolelo,počas vyšetrenia ma pichnú,no uvidím,ako bude natom moja psychika po príchode tam 😀

monuska1234
autor
6. okt 2022

Ahojte,tak mam po,vysterenie uplna pohodicka,na zaciatku slucky trochu neprijemne par sekund,potom uz bezproblemov,nebolo treba ziadne oblbovaky 😀 vycistena som uplne nebola,lekar sa pytal,kedy som mala druhu davku Clensie,vravim vecer okolo pol7,ze nabuduce treba rano,lebo po noci sa tam zasa zvysky 💩 usadia,ale nebolo to nic extremne,a co potreboval si vystriekal vodou a pekne bolo vidno,cely zakrok som pozerala,vsetko vysvetlovali,lekar aj sestricka perfektni,dokonca sme sa bavili o normalnych veciach zo zivota,trvalo to cca 20min 😊 takze za mna bolo v pohode aj vypit tu clensiu,ziadne krce som nemala,ani problemy,ze by som nedobehla na zachod.Najneprijemnejsie paradoxne pre mna osobne bolo po kolonoskopii to nafuknute brucho a kym sa dostali plyny von,do hodky uz som bola uplne v poriadku 😊

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Super ja som ti hovorila,že to zvládneš v pohode keď si aj Clensiu v pohode zvládala.Záleží v akom stave má človek črevá.Ja som po dvoch operáciach mám veľa zrastov tak mne ani 5 oblbovákov nepomôže a je to bolestivé keď mám aj chronický zápal.Ale mám super dr.aj sestričku a to veľa spraví prekecáme občas si potichu pokričím ale prežijem.V apríli idem 18 krát nezoberieš to za mňa keď to dávaš v úplnej pohodičke?😊

fadama
6. okt 2022

@monuska1234 wau, si super silná žena. Som rada, ze to mas za sebou 😘👍🍀🍀

elenka74
6. okt 2022

@monuska1234 Máš môj obdiv, aj môj muž to zvládol v pohode a mne sa len doktor dotkne konečníka a už sa bojím a najradšej by som ušla preč. Asi mám citlivú riťku 😀

bublinka1426
6. okt 2022

@gaaaa je to take hrozne?aj mnato caka..

gaaaa
6. okt 2022

@bublinka1426 Keď má človek zdravé črevážiadny zápal zúženie čreva tak to nie je také hrozné len nepríjemné ale dá sa to vydržať.Nuekedy som ani nevedela že mám 20min.hadicu v sebe.Len ja som komolikovanejší prípad preto je to u mňa bolestivé keď mám časť čreva zapálenú a zúženú na 3mm.A strašne veľa záleží od lekára a aj od pacienta ako spolupracuje.Ale my ženy zvládneme všetko😊

bublinka1426
6. okt 2022

@gaaaa och drzim palce vela zdravia 🍀

monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa dakujem pekne,ale urcite to bolo tym,ze sliznica creva bola cista,bez polypov,zapalov.Nasli mi jednu fistulu,nedaleko od konecnika,s tou idem k chirurgovi,ten ju pozrie sondou,skontroluje ako je hlboka a kam siaha,ak je kratka a bez zapalu/hnisu,vtedy sa neriesi,ak by siahala dalej,vtedy sa posiela na magneticku rezonanciu,kde to pozru detailnejsie,a podla toho sa rozhoduje,ci bude chirurgicky pod anestezou odstranena,alebo ju treba len sledovat pri pripadnych problemoch.
A tak keby sa dalo,zoberiem to za teba,len by to nemohlo boliet 🤣

monuska1234
autor
6. okt 2022

@fadama dakujem krasne,urcite to aj ty zvladnes,drzim paste a zelam vela zdravicka 🥰🍀💪

monuska1234
autor
6. okt 2022

@elenka74 dakujem pekne 🥰 tak svoju ritku si kazdy chrani,predsalen to je citlive miesto,ale ked treba vysetrit,neda sa nic robit 🫤

gaaaa
6. okt 2022

@bublinka1426 Ďakujem veľmi pekne.Aj tebe prajem veľa zdravia a držím palce,neboj zvládneš to úplne v pohode❤

bublinka1426
6. okt 2022

@gaaaa dakujem pekne

monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa ak sa smiem spytat,ako casto musis podstupovat kolono? Este som zabudla,ze mi nasiel vnutorne hemeroidy,ale o tych viem,lebo ma trapili od puberty,ale uz dlho mam pokoj,povedal,ak by bol problem,mam navstivit proktologa,ten mi to pozrie

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 A mala si aj nejaké problémy keď máš tú fistulu?

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Každé 2r.by som mala ale už som bola aj po 4r.V apríli idem po 2r.od operácie.Vnútorné mám aj ja nato mi dal čipky a masť a viac nikto neriešil.

fadama
6. okt 2022

@monuska1234 mam obavu, že to nezvládnem 🥴

sticker
monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa nemala,ja som mala v aprili udajne akutnu pankreatitidu na zaklade zvysenych amylaz,vysokeho crp a chudokrvnosti...zacalo to tupou bolestou chrbta od januara v strede,potom ma zacalo pobolievat brucho v lavom kvadrante,pobehala som lekarov,gastrofibroskopia v poriadku,helicobakter negativ,slaba mierna tupa bolest neprestavala,sem tam zmizla a potom zasa,ale nic hrozne,normalne som fungovala.
Chirurg ma teraz v septembri poslal na MR,mala som velky strach z rakoviny pankreasu,ale naozaj velky,az si myslim,ze som si tie problemy vyvolavala posledne obdobie psychosomaticky...uz tyzden som uplne v pohode.MR vysledky prisli tuto stredu,vsetko v poriadku,jedine zlcnikove blato mi nasli,ale bez zapalu,najvacsi kamen mi padol,ked som precitala,ze pankreas je uplne v poriadku,toho sa totiz bojim ako cert kriza.
No a kedze ma pobolievalo brucho v tom lavom kvadrante,odporucil chirurg kolono,aj ked som nemala ziadne hnacky,zapchy,krv v stolici,hlien ani nic podobne

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Aha tak už keď ťa prelustrovali celú tak už poriadne.Ale aspoň vieš,že si v poriadku a môžeš byť už kľudnejšia.A keď máš to blato nechcú ti vybrať žlčník?

monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa ano,som rada,ze som to pobehala.Uvidime,co povie chirurg,je mozne,ze to bude chciet vybrat,stretla som sa s tymto vyrazom prvy raz,citala som,ze ak uz blato alebo kamene su,je vhodne ho vybrat,no sama som zvedava,co povie lekar

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Ja ho mám vonku kôli kameňom a so mnou bola tiež jedna pani tá mala blato.Ale ona mávala záchvaty,bolesti.

monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa ja nemam zatial bolesti,ale ak povie,ze von s nim,nevaham...predsalen,vacsinu dna cez pracovny tyzden som sama doma s 2,5 rocnou dcerou,a keby dostanem casom nejaky zachvat,tak je mozne,ze by som to uz ,,nerozdychala",ona je este prilis mala,aby zavolala pripadne pomoc a desim sa myslienky,ze by tu bola pri mne odpadnutej mozno aj par hodin sama.Ja som v tomto realistka,nechcem si nic privolavat,ani pripustat,ale stat sa moze hocico

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Veď hej človek nikdy nevie čo sa z toho vykľuje.A tie bolesti čo si mala mohlo aj to k tomu ešte prispieť.Ja keď som dostala prvý záchvat chodila som po byte po štyroch dva krát za deň na pohotovosť a na druhý deň mi už aj daii termín operácie.

monuska1234
autor
6. okt 2022

@gaaaa ty brdo to je az take? 😩 este som nemala,a dufam,ze sa toho ani nedozijem,ale co poznam ludi,ktory tiez prekonali,tak opisovali,ze to bola neskutocna bolest 😰

gaaaa
6. okt 2022

@monuska1234 Ja som si myslela,že mám infarkt na pohotovosti na mňa pozerali že čo som si naordinovala.To ma všade bolelo,pichalo nedalo sa mi nadýchnuť

mattuliatko30
22. okt 2022

@monuska1234 ahoj aj mňa čaká kolono.a dali mi clensiu...dalo sa to zvládnuť vypit? Musí sa to naraz ci do hodiny postupne? Mne kázala vypit o 14tej prvú a ráno o 6 druhu a vyšetrenie mam o 10tej ..strašne sa bojím.

monuska1234
autor
22. okt 2022

@mattuliatko30 ahoj,precitaj komenty vyssie,tam som postupne rozpisala 😊 ale v skratke,mne ten pripravok nerobil problem,podstatne s tym pit aj vodu,aby si sa co najlepsie precistila.Ja som si druhu davku dala o pol7 vecer,ale teda na vysetreni este zvysky 💩 boli,povedal,ze behom noci sa to usadi,preto najlepsie vypit rano.
Samotne vysetrenie bolo uplne v pohode pre mna,ale teda nemam ziadne zrasty,zapaly,tak urcite aj preto,dolezite je sa nastavit pozitivne,drzim paste,zvladnes to,ja som ani oblbovak nepotrebovala 😊

mattuliatko30
24. okt 2022

@monuska1234 ďakujem pekne no uvidím.. ja mam kolitidu. A stale bolesti v ľavej strane aj po jedle..veľa ma nafukuje aj kŕče mávam, ta neviem ci to bude bez bolesti..ja určite budem chcieť aj oblbovak aj od bolesti.. nakoľko zle reagujem na bolesť.
No mne kazali piť druhu o 6 ráno tak snáď sa stihnem vyprázdniť. Vyšetrenie man o 10tej..snad uz tam ma nebude prehanat

monuska1234
autor
24. okt 2022

@mattuliatko30 samozrejme,ak zle znasas bolest,tak radsej si dat nieco pichnut,ja mam naopak vcelku vysoky prah bolesti,takze pre mna to bolo v pohode.
Myslim si,ze stihnes,ja som po druhej chodila cca 2-2,5 hodky este,potom to ustalo.Nemala som ziadne problemy,zeby som ledva dobehla na zachod,proste som len citila,ze mi treba 😀 urcite to zvladnes,treba si vraviet,ze ide o zdravie a takto zistia,kde je/nieje problem

mattuliatko30
25. okt 2022

@monuska1234 ďakujem a prosím ta nebola si hladná nejako moc..nemala si kŕče.ja sa bojím toho ja musím jest každé 2 3 hodiny ...lebo inak mi je zle .chytím migrenu a kŕče. A neviem si predstaviť jest ráno len presnidávku.. a na obed vyvar z bujónu. A od 14tej nič až do 10tej ráno :( ako si toto zvládla. A ako si sa stravovala predtým..