Kolonoskopia a prípravok Clensia
Dobrý deň,zajtra ma čaká kolonoskopia,dnes budem piť Clensiu,volala som sestričke,dnes okolo 17:00-18:00 mám vypiť prvú dávku a zajtra ráno okolo 06:00 druhú dávku,prosím Vás,po tej druhej dávke koľko ste chodili ešte na WC?My musíme výražať o 09:45 hod.z domu,o 11:00 mám vyšetrenie,len mám obavy,či ma ešte nebude preháňať po ceste tam 🙈 ďakujem pekne!
@mattuliatko30 ja som si rano, den pred vysetrenim dala uz len cisty biely jogurt, na obed len vodu zo zeleninoveho vyvaru a potom o pol4 poobede clensiu.Zle mi v ten den nebolo,lebo som bola tak naliata tym roztokom a vodou,ze som nemala pocit hladu 😀 v ten den som volala este so sestrickou,a ze rano si mam nieco male dat na ranajky,hlavne nemam chodit hladna.Samozrejme,chcela som byt hrdinka,ze ved nemusim,ale rano v den vysetrenia mi tak klesol cukor,ze som sa zacala triast a prislo mi zle,tak som si dala maly kusok vianocky s maslom a uz mi bolo dobre 😊 vysetrenie som mala o 11.
@mattuliatko30 trochu to zabolelo tak na 3-4 sekundy na zaciatku vysetrenia,ako je slucka,potom uz pohoda,sem tam trosku neprijemne,ale nic hrozne,skor len taky pocit nafuknutia,ked siel dr von s tym kolonoskopom,tak to nebolelo.
Kedy mas vysetrenie,ktory den?
@mattuliatko30 Nemáš sa čoho báť. Ani mňa to vôbec nebolelo a to som bola tiež bez oblbovaku.
@monuska1234 no ja idem 8.12...ale už teraz som z toho mimo..strašne sa bojím aj keď mam uz asi 20 rektoskopii za sebou ale kolono mi nikdy nerobili.a mam hroznú paniku z toho. Aj aby to nebolelo ,aj ze budem hladná a bude mi zle.a budem mat migrénu. Uff..no ja isto pôjdem s oblbovakom, ja by som to asi nedala ,ja sa rozklepem a bude zle ja sa už poznám🙂
@napetra dievčatá ja vás obdivujem..v tomto,že ste išli bez.sice mam 2 pôrody za sebou ale strach je veľký u mňa, som hrozný stresak 🙂
@elenka74
@monuska1234
@vejapa76 baby zakoľko po vypití ste začali behať na wc?...u mňa to akosi nefunguje😆
@miskakyska Ja si to už presne nepamätám, ale možno tak hodina a pol. Môj muž začal len keď si urobil aj druhú várku, aj to chytilo hlavne večer a v noci.
@elenka74 ďakujem.. prvú várku som mala o piatej a nič 🤷
@miskakyska Máš zdravé črevo, ako aj môj muž mal, preto mu to šlo pomalšie. Ja s mojim chorým črevom som to mala rýchlejšie.
@miskakyska nepamätám si už presne. Ale cca 2-3 hodiny od začiatku pitia. Ako ti kázali piť? Máš obidve dávky vypiť dnes alebo dnes jednu a ráno druhú? Ku komu ideš?
A neboj, raz to účinkovať začne a potom sa už od misy na dlho nevzdiališ. Počítam že už teraz okupuješ wc-ko s telefónom v ruke 🤔
@vejapa76 jednu som mala o piatej, druhú o ôsmej.. iba mi v bruchu vrvle😆
Idem k Polakovi..mala som vo štvrtok,ale mi volali, že mám prísť v sobotu..
@miskakyska joj tak to super že obidve dnes. Mne kázali vypiť jednu večer a druhú ráno o piatej 🤦. Večer som na wecku strávila a ráno nevyspatá som to nasilu do seba liala 🤮. Nabudúce už bez ohľadu na to ako budú kázať vypijem večer obidve dávky.
Polák...to je taký vysoký, vek cca 40?
Držím palce nech ti to fajn dopadne.
@vejapa76 netuším, ešte som tam nebola🙂a ďakujem ♥️
Prosím vás po akej dobe vam začala účinkovať Cleansia? Dakujem
Dievcata prosim poradte mi ja som zacala pit ten sajrajt okolo 17tej, za 2 hodiny nemam vypitu ani celu prvu davku a to by som uz mala zacat druhu. Je mi z toho strasne zle a uz som aj vracala. Mozem to dat do dzusu? Co ak nevypijem obe, ze to vyvratim.. Zatial ma teda moc neprehana ale zas som 2 dni skoro nic nejedla.
Ja som to cele nedala vypila som len 1,6L toho roztoku a plus liter čistej vody. Ja už nemôžem lebo druha polka išla zo mňa von vrchom ;( .
Ja som realne vypila mozno 1l a 1 sacik, ostatne islo von. Tiez ma extra neprehnalo ale nastastie vysetrenie bolo aj tak ok. Mozno tym ze som nic nejedla.... Nabuduce (dufam ze uz nebude, ale keby nahodou) si urcite pytam nieco ine na precistenie, urcite existuju aj nejake tabletky namiesto pitia 2L roztoku.

@monuska1234 to si fakt ty dala bez oblbovaku?nebolelo ta to vôbec ani v tých zahyboch..koľko asi trvá kým je na konci čreva. ?to zavádzanie?potom by to už asi nemalo toľko bolieť. Keď už pôjde nazad .ci