Kolonoskopia - priebeh
Pekny vecer. Mam termin na kolonoskopiu no strasne sa bojim. Dr ma nechce celkom uspat len mi chce dat na tvar ten kyslik. Ma niekto skusenosti ako prebiehalo alebo ci to velmi bolelo? Popripadne bol niekto v Kosiciach na kolonoskopiu u pana doktora Fedurca? Ako prebiehalo vysetrenie? Dakujem
@haro1 super teším sa
A ake to bolo bolelo to
@haro1 mne napis prosím a ake si mal problemi teda mas
@klaudia1212 Ahoj.Moje problémi trvaju asi 10 mesiacov.Pocit tlaku dole pod pravým rebrom niekedy - nie stále.Bolesť v pravom boku tiež niekedy.Odgrganie aj na prazdny žaludok.Keď som mala prazdnejší žaludok tak som mala stav na odpadnutie.Na jar som bola aj strašne slabá. Niekedy je to lepšie potom zas sa to zhorší.Od utorka idem teda na antibiotiká .Konečne mi zistil lekár na gastre, ked zobral vzorku priamo zo žaludka , že je to helikobakter. Zo stolice test vyšiel negatívny a to u obvodného a aj ja som si robila sama test a tiež negatívny. Takže zo stolice sa to nemusí zistiť.
Čo sa týka kolonoskopie - Deň pred - .neješ stravu iba číre tekutiny ,na obed čistý vývar bez rezancov a zeleniny. O 17,00 hod som začala piť to prehánadlo 1liter za hodinu.O 18,00hod som už sedela na WC do 19,00hod. Potom pauza a o 20,00 hod piješ daľší liter prehánadla a sedíš zasa na WC aj dve hodiny . To už ide z teba iba voda. Brucho pri tom vôbec nebolí ako pri hnačke.O 23,30 hod už som mohla ísť spať.
Mňa robili pri čiastočnom uspatí. To mi do žily pichli niečo z čoho zaspíš a preberieš sa už po všetkom v miestnosti , kde ťi kontroluje sestrička pulz , a už som bola aj oblečená. Ja som bola v Ružomberku a musím ich pochváliť. Keď sa vyzlečieš od pása dole , dajú ti plachtu aby si sa zakryla.Aj ked si ľahneš na ľavý bok , tak sa zakryješ tou plachtou.Kedže zaspíš ,tak ťa potom sestričky musia obliecť , lebo spíš a odvezu ťa do tej miestnosti , kde to dospíš a kde ťa kontroluje sestrička.Potom ta zavolá lekár ked sa preberieš povie ti čo zistili a dá ti správu. Takže už by som sa nebála tak samotného vyšetrenia ,lebo to nebolelo. Horšia je asi tá príprava a strach aby nič nenašli.
@haro1 aha
A ty si platila za uspatie
nič som neplatila.
@haro1 ahoj aj si mala oblbovak...ako to prebiehalo
@mattuliatko30 Začneš tým , že som sa musela vyzliecť od pol pása celkom - dali mi plachtu , ktorou som sa ovinula.Lahla som si na ľavý bok.Namontovali mi tie prísavky ako na EKG . to som len nadvihla tričko. Potom mi do žily na zápestí pichli injekciu.Ešte som cítila ako to do mna vopchali , ale to nebolí to len zbadáš. Potom som sa zobudila v miestnosti , oblečená na posteli,/asi sestričky ma obliekli ,/, sestrička ma zakryla dekou napravila mi vankuš pod hlavou a povedala mi , že si môžem pospať aj hodinu.Potom som išla k lekárovi pre výsledok. Domov ťa pustia iba s doprovodom , lebo si ešte oťapená. Takže nič hrozné , Skôr to pred tým. Musela som mať predoperačné vyšetrenie a potom dať do seba to prehánadlo den pred kolonoskopiou a vysedieť si na WC asi 1hod .vkuse potom 1 hod. prestávka potom piješ znova 1l prehánadla a sedíš na WC zasa 1 hod .to ide s teba iba čistá voda . Do rána som mala potom pokoj.Ale ráno som si dala aj vlošku ,lebo sa bojíš aj prdnuť.
@haro1 ďakujem no aj mne by mali dat oblbovak a od bolesti niečo ale myslím ze takto sa tam nespi..dlho. tak pol hodinu tam človek je až 45 min.tak neviem len musím mať doprovod tiež sa pichá do žily ..ale to asi neni celková narkóza
@att123 no dúfam ze to bude v pohode s tým oblbovakom a od bolesti ak cosi pichnú
@mattuliatko30 Doprovod som musela mať aj ja.Ked si schopná fungovať a nezaspávaš môžeš ísť za lekárom pre výsledok a potom domov. Ja som bola schopná asi za 30 min.Každý to ale inak znáša . Niekto ani nezaspí celkom.
@haro1 ten kto je zaspí celkom potom dačo citi
@haro1 ahoj haro
Chcela by som vediet kde si na kolono bola lebo tu v nr aa čaká aj 3 mesiace nemam problém ist aj inde lebo som citala ze si bola spokojná a kolko si cakala od objednania
@klaudia1212 JA som bola v Ružomberku vo vojenskej nemocnici.Aj tu sa čaká tak dlho a možno ešte viac ked to chceš bez uspatia. Keď chceš s uspatím je to kratšie. Skus si tam zavolať - interné oddelenie - gastro
@haro1 ty si mala s uspatim?

Ak niekto chce vediet ako to prebiehalo - napíšem