icon

Kolonoskopia v anestézii na ambulancii

kinokinok
23. jún 2025

Prosim o radu. Mám absolvovať kolonoskopiu na ambulancii gastrológa. Chcem sa spýtať, či je možné absolvovať kolonoskopiu v anestézii len v nemocnici, alebo aj na ambulancii u gastrológa, keďže tam musí byť aj anesteziológ. Ďakujem pekne.

balerina2025
23. jún 2025

@kinokinok vacsinu sa to robi v nemocnici, malokto ma u seba anesteziologa

berenika39
23. jún 2025

@kinokinok Není lepší se zeptat přímo na té ambulanci?

janaia
23. jún 2025

@kinokinok môj muž bol v PP v ambulancii, anesteziológ prišiel za 120 eur 🙂. Robia to už aj v ambulancii.

billy_jean
23. jún 2025

Musí to byť aspoň jednodňová chirurgia - čiže anestéziológ, personál a potom na lôžku aspoň dve hodinky po zákroku.

zalka
23. jún 2025
@billy_jean

Musí to byť aspoň jednodňová chirurgia - čiže anestéziológ, personál a potom na lôžku aspoň dve hodinky po zákroku.

@billy_jean vôbec nemusí... Veľmi rýchlo vysetria a kým vysetria druhého tak sa človek preberie a v pohode odchádza... Samozrejme s doprovodom.

zalka
Autor odpoveď zmazal
misterunderhill
23. jún 2025

Bola som na klinike assiduo ba, gastrofibroskopia aj kolono v narkoze. Bez akýchkoľvek nasledkov, bez akejkolvek bolesti. Doplatok si nepamätám, ale nebolo to nič strašné. Odporúčam dobrovoľne podstúpiť obe veci, sú to spojene nádoby ale viac povie gastroenterológ. Drzim palce.

deedol
23. jún 2025

v ba na bezrucovej napr. robia kolono, pri ktorej ta cca na 30 min uspia, takze o nicom nevies. odchadza sa v sprievode inej osoby, lebo clovek je trocha mimo. je to bezbolestne a zrejme setrnejsie ako celkova anest. a stalo to cele menej ako 100e

janaia
24. jún 2025

on išiel dnu 12:45 a 13:10 bol už vonku, čiže to bola rýchlovka

rachel36a
24. jún 2025

@kinokinok to sa musíš opýtať tam kde ti to budú robiť...tam kde chodím ja, robia aj v anestézii zákroky...ske nerobia to vo všetkým ambulanciach

billy_jean
24. jún 2025
@zalka

@billy_jean vôbec nemusí... Veľmi rýchlo vysetria a kým vysetria druhého tak sa človek preberie a v pohode odchádza... Samozrejme s doprovodom.

@zalka bola som celkovo na kolono 10x, z toho 3x v celkovej, 3x v analgosedacii, 2x bez nicoho, 2x s rajskym plynom. Po narkoze, aj ked trva iba 20 min vas musia nechat na pozorovani na lozku. Aspoň 2 hodiny, ideálne viac. Ak to neurobia, nepostupujú korektne.

zalka
24. jún 2025
@billy_jean

@zalka bola som celkovo na kolono 10x, z toho 3x v celkovej, 3x v analgosedacii, 2x bez nicoho, 2x s rajskym plynom. Po narkoze, aj ked trva iba 20 min vas musia nechat na pozorovani na lozku. Aspoň 2 hodiny, ideálne viac. Ak to neurobia, nepostupujú korektne.

@billy_jean u nás lekár má bloky, po vyšetrení píše spravu, potom vyšetrí ďalšieho pacienta a oboznami s vyšetrením predošlého už prebratého pacienta. A ten odchádza, dokopy to netrvá viac ako hodinu...

billy_jean
24. jún 2025
@zalka

@billy_jean u nás lekár má bloky, po vyšetrení píše spravu, potom vyšetrí ďalšieho pacienta a oboznami s vyšetrením predošlého už prebratého pacienta. A ten odchádza, dokopy to netrvá viac ako hodinu...

@zalka no ja chodím na 8.00, zákrok začne 8.30h, trvá do 8.50 a potom príde za mnou lekár na lôžko okolo 11.00 a púšťajú ma okolo 11.15 ( medzitým monitor funkcií, tlak, pulz apd ). Lekár príde, vysvetlí nález a ďalší postup a odchádzam v sprievode osoby ideálne.

zalka
24. jún 2025
@billy_jean

@zalka no ja chodím na 8.00, zákrok začne 8.30h, trvá do 8.50 a potom príde za mnou lekár na lôžko okolo 11.00 a púšťajú ma okolo 11.15 ( medzitým monitor funkcií, tlak, pulz apd ). Lekár príde, vysvetlí nález a ďalší postup a odchádzam v sprievode osoby ideálne.

@billy_jean tak u nás je to rýchlejšie...

petermafo
24. jún 2025

@kinokinok Dobrý bol som niekoľko krát na kolo vyšetrenie bez anestézie.Teraz aj som to tu viac písal je novinka niektoré gastro to majú a to CO2 plyn miesto vzduchu cca 30eur sa priplaca.Cez poisťovňu je zadarmo klasický vzduch.Je to prelom nakoľko to CO2 nebolí teda úplný iný level vyšetrenia ako zo vzduchom.Kde CO2 sa vstrebáva do organizmu není plynatosť není taký tlak bolesti ani po vyšetrení.Sam som tomu neveril lebo doteraz vždy vzduch.Tak veľký rozdiel stojí to za to zvoliť CO2 miesto vzduchu do čriev.A možno komfortné absolvovať aj bez anestézie medikamentov.Žial poisťovňa to ešte neuhrazda.To CO2 sa v podstate už pri vyšetrení vstrebáva vzduch ostáva či musí ísť von.

billy_jean
24. jún 2025
@petermafo

@kinokinok Dobrý bol som niekoľko krát na kolo vyšetrenie bez anestézie.Teraz aj som to tu viac písal je novinka niektoré gastro to majú a to CO2 plyn miesto vzduchu cca 30eur sa priplaca.Cez poisťovňu je zadarmo klasický vzduch.Je to prelom nakoľko to CO2 nebolí teda úplný iný level vyšetrenia ako zo vzduchom.Kde CO2 sa vstrebáva do organizmu není plynatosť není taký tlak bolesti ani po vyšetrení.Sam som tomu neveril lebo doteraz vždy vzduch.Tak veľký rozdiel stojí to za to zvoliť CO2 miesto vzduchu do čriev.A možno komfortné absolvovať aj bez anestézie medikamentov.Žial poisťovňa to ešte neuhrazda.To CO2 sa v podstate už pri vyšetrení vstrebáva vzduch ostáva či musí ísť von.

@petermafo nemali ste rajský plyn = oxid dusný, chemicky označený ako N₂O? Lebo CO2 je to, čo vydychujete zo seba. Rajský plyn sa používa pri takýchto zákrokoch ( kolono ) aj pri pôrodoch apd.

srnka79
24. jún 2025

@kinokinok samozrejme, spytat sa priamo tam, kde sa to ma vykonavat. Ja som bola minuly rok na "polosukromnej" a dala som si, priplacala som cca 50€, pytali sa ma, ci chcem s a ci bez. A nakoniec mi doktor povedal, ze dobre rozhodnutie, lebo som stihla a ze crievka natlacene na seba, ze by to pravdepodobne bolelo. Kazdy to ma sice inak, ale ak je moznost, sla by som do toho.

alenamihal
24. jún 2025

Moj gastro ma urcene dni,kde ma anestologa a vykonava to v jeho ambulancii...neplatila som nic,ale tusim ,ze teraz sa plati len za tie gumene gate 10eur

petermafo
24. jún 2025
@billy_jean

@petermafo nemali ste rajský plyn = oxid dusný, chemicky označený ako N₂O? Lebo CO2 je to, čo vydychujete zo seba. Rajský plyn sa používa pri takýchto zákrokoch ( kolono ) aj pri pôrodoch apd.

@billy_jean Ale mám na misly čo sa vhaňa do čriev cez hadicu.Ale je to možne ako píšete tie plyny alebo mix čo Doktor povedal že ten stroj technológia niečo stojí.Preto aj doplatok je v podstate taký nadštandard.Ale keď je možné výber je dobré hlavne pri kolo kde veľa ľudí na strach zabráni atď.

julia_romeo
24. jún 2025

@kinokinok si si ista, ze to je narkoza a nie len analgosedacia?